carropacollege.blogg.se

Tjenna. Jag startade denna bloggen som en dagbok när jag flyttade till LA o började college 2012. Två år senare är jag klar på college och har flyttat hem till Sverige igen. Livet är en resa, och detta är där nu min loggbok. Så välkomna att ta del av min resa, mina tankar och upplevelser här i livet.

Pruduktiv måndag!

Publicerad 2013-04-30 03:50:14 i Allmänt,

Hejsan!
 
Började dagen med Bus 21, då jag skulle ha min redovisning. Måste erkänna att jag inte övade lika mycket som jag hade tänkt igår för att jag var så omotiverad, men idag känns det mycket bättre, så jaggick upp och redovisade ändå. Litade på mina kunskaper och det gick bra. Hatar att man alltid blir så nervös när man sätter sig upp och ska prata inför klassen.. Men det gick bra, och jag tycker faktiskt att det kan vara kul att redovisa ibland. Jag är nöjd med min presentation och jag hoppas att jag får bra betyg på den.
 
Efter lektionen så skulle vi jobba några stycken i Career closet som jag nämnde igår, men det var bara jag som kom dit..  Vi skulle lägga en stor matta i rummet... så detta fick jag göra själv. Och med mycket slit så lyckades jag! Sen sorterade jag skorna och kläderna så det hängde mer i färgordning. Det var vad jag hann med på en timme och när läraren kom tillbaka så blev hon mycket posetivt överraskad! "Oh MY GOD! I cant believe you did this on your own in this short period of time!! It looks like a new room! I have to give you a hug! A+! A+!" Så det kändes bra! Här kommer lite före och efter bilder.
Dethär är ju då före. Har börjat plocka ner skorna i lådorna bara.
 
Här har jag lagt den nya mattan
Satt skorna på plats. (Rensade bort några skor som var alldeles för fula..) Och hängt kavajerna och byxorna lite finare.
 
Färdigt! För idag då.Finns fortf mycket som ska fixas.
Och fröken tyckte att jag skulle vara med på bilden också för att visa att det var jag som gjort det!
 
Ville delvis göra detta pga mitt dåliga Midterm (och det sa hon att det är glömt nu! Woho!), men också pga att det anses som community work för att det är för "Välgörenhet" (alltså ingen tjänar pengar på det), och det är en merit som är bra att ha om man ska söka jobb. Plus Lorrie(fröken) kan skriva de rekomendationerna.
Vet ej om jag förklarade det bra eller jättedåligt..
 
Men jag är iaf nöjd med mitt arbete där idag!
 
Sen åt jag min lunch snabbt som attan och gick sen direkt till studion. Skulle filma en bandshow idag. Fick sitta i "publiken" hela tiden eftersom de bara behövde 3 på kamera idag, så fick sitta där och lyssna på jazzmusik. Det var sådär.. Men jag var där iallafall och får mina credits.
 
Sen slutade vi så åkte jag och joie buss hem. Slängde i mig lite mat och sen iväg till banken och betala hyran! Sen inom relphs och handla bananer och potatis som jag glömde köpa sist..
 
Sen äntligen kunde jag sätta mig i mitt soffhörn med datorn i knät! Till imorron har jag engelska (som jag är klar med, woohoo) och ska plugga till bus 32 provet. Hade varit himla härligt att hinna träna lite.. men vet ej om jag hinner. Blir nog bara, förhoppningsvis en promenad. Känns som evigheter sedan jag var på LA fitness nu...... Kasst av mig!
 
Imorron har jag skola tidigt, sen håla, och på min håla ska jag BANKA in Bus 32!! Sen skriva prov, sen fika med Athena, sen sk ajag till studion igen och ta igen de timmarna jag missade när jag var på Green day! Så det blir en lååång dag imorron med....
 
Men onsdag är iaf kort! Ser fram emot min onsdag. Då ska jag bara lämna in Bus 21 reporten, och lyssna på andras redovisningar hela lektionen, sen slutar jag! Så då ska jag BANNEMEJ träna på LA fitness!
(Sen är det en jättelång torsdag, men SEN är det helg!!)
 
Så så ser min vecka ut!
 
Tänker på dig! ♥
 
He en bra dag!
Puss och kram!

kämpa på

Publicerad 2013-04-29 00:51:12 i Allmänt,

Hej!
 
Idag började dagen med skype med familjen. Fick höra att min hund har leukemi, vilket kom lite som en chock.. blev ledsen grät i (minst) en halvtimme typ och har varit ur fas hela dagen. Finns inget jag kan göra åt saken ända här borta, kan bara acceptera att det har hänt och det suger..riktigt mycket. Kan inte göra ett smack. Hon ska få behandling snart och hon mår ju bra övrigt så hoppas att hon svarar bra på behandlingen. Längtar så mycket efter att få krama om henne när jag kommer hem. Om 7 veckor är jag hemma, fy bubblan vad jag ska skämma bort henne då!
Livet är orättvist ibland. Det värsta händer de bästa, hon förtjänar verkligen inte dethär......
Men nu när det har hänt så är det bara att kämpa på och göra allt man kan för att det ska bli bättre. Kämpa på pluppen! Saknar dig!!
 
 
Har inte gjort så mycket idag. Gått en promenad. Pluggat. Ätit.
Har bokat flygbiljett tillbaka till LA den 7e Augusti!
 
Imorron är det skola igen. Har min presentation i Bus 21, sen ska jag jobba lite i något som heter career closet för att få extra credit i den kursen. Sen ska jag vara i studion på median. Och så ska hyran betalas imorron.
 
Ja det var väl allt. Inte alls på humör idag.
Hoppas jag mår bätre imorron när jag smält det lite mer..
 
He det bra. Puss o kram.

lugn lördag

Publicerad 2013-04-28 02:30:29 i Allmänt,

Hej på er!
 
Igår bjöd vi Isa på middag på cheesecake factory, dock blev det ingen cheesecake för alla var för mätta.... Blev dock besviken på min mat för första gången. Skulle ha skinnylicious kycklingen... men den hade dem tagit bort från menyn... var ju synd... Så jag tog laxen istället, som jag tagit innan... men den var inte alls så god som den brukar va..  Menmen, vi hade trevlig iallafall.
Sen kollade vi bio, såg Pain and Gain. Må säga att den inte var så bra, haha. Hade inte sett trailern så visste inte vad jag skulle förvänta mig heller, men det var en sjuk film, och det som var ännu sjukare var att det faktiskt var en sann historia..... Sen gick vi hem och sov gott. För att jag inte skulle frysa när jag gick hem (vill inte bli mer sjuk) så köpte jag en ny hoodie från GAP. Jag älskar mina mjukiströjor!
 
Idag började jag dagen framför poolen och solade lite. Sen lunch och plugg... Är nu klar med allt förutom Bus 32. Ska plugga till provet. Har läst lite men inte pluggpluggat.  Så det återstår.
Har också varit och handlat på Whole foods. Tycker så mycket bättre om att handla på wholefoods, allt är organiskt och jag vet att mjölken och äggen och allt det kommer från glada och välbehandlade djur. Då är det värt att betala lite extra, även fast man lever på student budget.
 
Ikväll vet jag inte vad som händer. Känns som att det blir lugnt. Är inte på festhumör, hade varit mysigt att sitta i soffan med en film.
 
Nu sitter jag och skriver lite på ett CV till ett internship, hoho!
 
Ha de braaa!
 
Puss och kraaaaaaam.

choices means changes

Publicerad 2013-04-27 02:13:57 i Allmänt,

Hejhej!
 
Började dagen med skype med mammsen o pappsen, sen dess har jag bara pluggat och ätit lunch. Släpade mig upp ur soffan för att ta en promenad i det fina vädret och för att röra på mig. Sen var det tillbaka till soffan. Åt lite "medicin" mot halsen. Nu är hinken slut... Vet ej hur det gick till.......
 
Räknade ut hur mycket fett det var i hela... hela burken innehöll 300% RDI av fett.. och jag har lyckats äta upp den på 3 dagar.. vilket är min dagliga dos fett i ett par skopor glass.... aaaah ångest! Men nu är den slut iaf... slipper jag det. Längtar efter att träna igen.
Ni vet när jag sa att jag skull epå diet och det... det hände aldrig riktigt. Men jag ska verkligen ta tag i det nu snart, så fort jag blir frisk! Vilket är snart, jag som har varit så duktig med min medicin..
 
Kollade dessutom på flygpriser när jag ska tillbaka till LA i augusti.. vill inte behöva betala för 2 stolar!!!
 
Okej, nog om glassen. Jag har varit duktig på att plugga idag! Har skrivit ner allt jag ska säga på min Bus 21 presentation, ska bara öva lite på den också! Och så har jag gjort klart min engelska, skulle bara skrivaen paragraf och några frågor om vad vi ska göra vårt research projekt om. Jag ska fortsätta med mitt ämne jag hade på förra uppsatsen, vilket var skövling av regnskogen. Att den skövlar regnskogen och att det är dåligt vet ju alla om, men gå djupare på varför. Jag började lite på det också. Lärde mig att dem skövlar/bränner bla för att ha plantager till palm olja. Och vad jag nyligen fick reda på är att palmolja är en vanlig ingrediens i många matvaror. Jag läser alltid innehållsförteckningarna på vad jag köper och har sett palmolja många gånger. Och det låter ju inte som något konstigt.. Men nu när jag vet så får det bli BOJKOTT av allt med palmolja. Twix innehåller både corn syrup och palm olja, så blir dubbel bojkott på mitt favvo godis... Twixcarro blir utan twix.
Jag väljer att inte vara en del av skövlingen, utrotningen av orangutanger, tigrar och alla andra dåliga effekter som skövlingen av regnskogen har. Jag kan leva utan twix, men jag kan inte leva utan jorden. Så valet är inte så svårt. Dessutom så behöver jag ju inte de kalorierna....
 
Och ICAs digestivekex.... BOJKOTT.
Har ätit dem i många år, sen fick jag höra att det var palmolja i... Så många år jag har varit en bidragande faktor i skövlingen. Visste inte. Önskar jag hade vetat det tidigare. Sjukt. Det man minst anar.
 
Det är ett val man kan göra. Vad man behöver och vad man vill ha, linjen mellan dem kan vara suddig och det är lätt att SKAPA sig själv ett behöv av något onödigt. Men tar man sitt ansvar och drar ner på min sjävlvisk-het (self interest, hittade inte rätt svenska ord..) så kan man göa mycket mer skillnad än man tror. Och om alla skulle göra sånna val så skulle världen kunna bli en mycket bättre plats.
 
Snälla, läs innehållsförteckningen och gör rätt val. Välj att inte vara en del av dethär.. Choices means Changes.
 
 
 
Sen efter engelskan så håller jag på att fixa med min Bus 21 report som ska va klar på onsdag. Jag är nästan klar. Finns nog inget tråkigare än att skriva källförteckning......... punkthär och komma där och kursiv text där..... Spelar det någon roll egentligen?? Men de e bara att do it... segt som det är.
 
Ikväll ska vi ut och äta. Alla 4. Blev ej av förra veckan pga streptokocker. Så vi gör det idag ist, ska fira isas 22 år med mat på cheesecake factory. Jag ska äta från skinnylicious menyn...... Hade velat ha steken... men den får vänta tills jag har bättrat mig med maten... då kan jag belöna mig med det nästa gång!
 
Jag måste verkligen skärpa mig med maten nu. Isa och Rosa har varit väldigt duktiga på sistone, för försöka inspreras och hoppa på det tåget lite, och dra med joie också. Så vi alla kommer hem slimmade och solbrända när vi kommer till Sverige i sommar! Yes, det vill vi!
 
Ska sätta ett mål. Inte en målvikt för vad vågen visar spelar ingen roll egentligen för muskler väger mer än fett. Men jag ska ha ett mål, en målkropp, och den ska jag ha innan jag sätter mig på planet om 7 veckor, JA där är mitt mål. Och jag ska göra vad jag kan till att klara det. Inga måsten och saker jag inte får äta i min diet, bara val. Väljer jag att äta hinkar med glass så lär jag ju inte nå mitt mål precis. Ja ni fattar grejen.
Lets do this! This time its fo real!!!!!
 
Nu ska jag sätta ifrån min datorn, den är så varm att jag nästan får brännskador i knät. (Jag önskar mig en ny dator när jag fyller år.)
 
Ha en bra helg!
Puss och kram!
 
 
..och snälla.... läs innehållsförteckningen!

!

Publicerad 2013-04-26 08:41:21 i

Okej, skulle egentligen sova. Men hittade en till bra quote. Och den är inte bara bra, den är bäst.

<3

kloka quotes

Publicerad 2013-04-26 07:39:04 i Allmänt,

 
 
 
Blev ingen Katy Perry film. Fastnade framför datorn. Hittade några fina quotes. Tänkvärda.
 
Nu ska jag sova. Gonatt!
 

skola, studiostund och sen helg!

Publicerad 2013-04-26 06:29:13 i Allmänt,

Hejsan!
 
Hemma efter en lååång kämpid dag. Min halssjukdom har mer utvecklas till en förkylning. Vilket är bättre än streptokocker, men inte så kul det heller. Vill vara frisk.... Iallafall. Började med engelskan, lämnade in min uppsats... sen håla... satt mest och gjorde inte så mycket... sen hade jag bus 32. Sen var det dags för håla nr 2, innan praktiken i studion.. Efter en halv timme kände jag att jag kasnke kan gå till studion o se om de behöver hjälp.. och det kanske var bra att jag gjorde det för jag fick och göra direkt. Det var rätt kul, börjar lära känna crewet där mer. Dock känner jag mig "skyldig" för att jag inte kunde komma i måndags när jag skulle vara extra..... för jag var ju sjuk.. Och sen at jag kan va här idag kanske frå dem att frågasätta varför jag inte var där i måndags och tro att jag är lat... ? Men vad kan jag göra åt det, jag var ju faktikst sjuk..
Jag fick va på kameran igen, kamera 1. Och det soom är svårt är att ALLA directors som ger kommandon i headsetet säger på olika sätt och använder olika uttryck.. det är tredje gången jag är på kameran och tredje directorn som använder sina egna uttryck och blir lite irriterad när man inte förstår..  Sen att alla pratar på samma gång och man försöker koncentrera sig på en röst är inte heller lätt som en plätt. Mentalt uttmattande. Så när vi var i mitten på showen kände jag hur engergin bara rann ut... SÅ trött jag var... Tung i huvudet och täppt i näsan och fortfarande lite ont i halsen....
Här ha rvi en bild på KAMERACARRO!
 
Gå till bussen. Var trött och bara kände att allt var fel. Sätter på mobilen som har varit avstängd under showen och upptäcker att jag har 3 % kvar... de 3% blir snabbt 2..  HUR ska jag ha musik hela vägen hem...?!?!?! Ännu en sak som var fel. När jag sen går på bussen så upptäcker jag att jag har kommit på SHORT LINE bussen som ska stoppa efter halva vägen, i westwood.. så då böev jag ännu bittrare. Hade ju lagt i mina pengar i denna... Men jag bestämmer mig för att sitta kvar tills den isåfall stannade i westwood och byta där och lyssna på musik till telefonen dör... Mirakulöst så fortsätte bussen och kör den långa rundan istället, OCH mina 2 procent räckte heeeela vägen från santa monica tills jag hoppade av på fairfax och gick hem till min lägenhet, då hade jag 1 % kvar... och jag hinner sätta i den i laddaren PRECIS innan den slocknade..... Haha, så sen var jag inte bitter längre.. bara trött.
Kom hem, kollade på justin bieber klipp med rosanna och Isa och åt av min medicin (glassen). Imed att det var sjuksköterskan som sa åt mig att äta glass för halsen så får jag se det som att varje gång jag äter glass så tar jag min medicin. Jaghar ätot flitigt och hoppas att jag blir frisk snart.
 
Ikväll tänkte jag kolla på Katy Perry filmen/dokumentären för jag älskar att höra berättelserna bakom stjärnorna eller hur jag ska förklara det. Har redan sett den en gång,... men vad gör det.
 
Ikväll tänker jag inte plugga! Bara släppa allt det just nu för NU har jag helg!!!!!!!!!!!!! och inatt ska jag sova gott!!
 
Ha de fint!
 
Puss o kram!

back to plugg

Publicerad 2013-04-24 22:25:27 i Allmänt,

Hej!
 
Har varit i skolan idag. Det gick bra. Hade bara en lektion, lyssnade på redovisningar och sen åkte jag hem igen.
Halsen är mycket bättre, pluppen är nästan normalstor igen och jag kan äta och dricka utan att det känns som jag sväljer taggtråd. Är fortfarande lite slö, men mår så mycket bättre! Tror det var glassen. Glassen är min medicin.
 
Så nu sitter jag har. Ska skriva klart min engelska uppsats, det är PRIO 1. Prio 2 är Business 21 presentationen + reporten och Business 32 provet får också vara Prio 2. Kunde inte välja vilket som var viktigare än det andra. Båda businessen är till början på nästa vecka,  engelskan är till imorron. Har kommit rätt långt på den men ska fixa till den. Så borde inte va några problem att bli klar med den.
 
Imorron har jag en lång dag. Men det är bara att kämpa sig igenom. Får försöka se ljuset, klockan 19.00 har jag helg. Efter 11h. Puuh. Har ju nämligen intern i studion mellan 4-7......
 
Så jag längtar redan efter att imorron ska va slut.  Men får ta en sak i taget och nu ska jag sätta tänderna i engelskan! Lets do this!
 
Puss o kram!

vardag i amerika

Publicerad 2013-04-23 23:09:42 i Allmänt,

Uppdatering.
Sitter och pluggar och kollar mailen om någon om mina lärare svarat på mina mail. Då ser jag detta mailet:
 
 
Kanske bra att jag var sjuk då.
Men det var inget allvarligt frö 30 min senare får jag ett till mail att området var säkrat och det fanns ingen bomb och det var okej att gå tillbaka till lektionerna. Så va inte oroliga därhemma, det var falskt alam och det är över nu!
 
Så mitt business prov har blivit flyttat till på tisdag istället. Det var ju bra!
 
Lite spänning i vardagen. Sjukt läskigt. Glad att jag var hemma idag.
 
Förövrigt har pluppen i halsen krympt och är nu bara dubbelt så stor (istället för 3 ggr så stor ) , så det är positivt.
 
Tjolo hejdå
 

botar min sjukdom

Publicerad 2013-04-23 21:23:57 i Allmänt,

Hej!
 
Sjuk idag igen då. Vaknade upp med jättehalsont och har legat i sängen hela dagen (eller ja, klockan är bara 12 på dagen..)
SKypade med pappa och josse en liten stund, och sen tog jag mig samman och gick till Ralphs och köpte glass. Köpte en hink (ja, en hink med 1,4 L Cookie dough glass) och ett paket magnum mini. Extra pris på båda, då blir man glad. Sen satte jag mig i sängen och åt ur hinken. Kände genst hur halsen blev bättre. Åh så gott det var!
 
Sen nu när jag mår rätt så bra så satte jag mig vid datorn och ta tag i skolarbetet. Såg att jag hade fått full pott på  min förra engelska uppsats! Woohoo! Det kändes bra, min första fullpott! Har bara gått uppåt i den kursen och det känns bra. Dock känner jag ju pressen nu inför nästa uppsats, som ska va klar nu på torsdag fick jag reda på idag..Men jag har boken bredvis mig och ska börja medebums. Och sen ska jag plugga inför bus 32 provet på torsdag ocskå.. jiha.
 
Men mår faktiskt hyffsat nu. Glassen gjorde susen. Om jag tar det llugnt idag så mår jag förhoppningsvis bättre imorron och kan gå i skolan! Har bara en lektion imorron så det ska jag förhoppningsvis klara!
 
Här kommer en liten video som fick mig att skratta högt.
 
 
 
Hoppas ni har det bra därhemma! Miss yooooooooooou!
 
puuuusss

Sjukis...

Publicerad 2013-04-23 03:17:35 i Allmänt,

Hej på er!
 
Idag har  inte varit en speciellt rolig dag. Kände igårkväll att jag hade lite ont i halsen och tänkte, åhnej. Johanna har nämligen har/haft streptokocker, så trodde att jag kasnke också var på väg att få det, men hoppades på att det skulle försvinna över natten. Det gjorde det inte. Vaknade upp och hela halsen kändes konstig, kollade mig i spegeln och gapade stort och såg att den där pluppen som hänger i svaljet, var typ 3ggr så stor som den brukar vara. Ja jag vet, sjukt äckligt! Gör jäkligt ont att svälja kan jag säga, och dety är svårt att inte svälja när den stora pluppen händer ner på tungan vilket gör att det känns somman har någon där som ska sväljas.... Kände mig även lite febrig och allmänt trött. Stack till skolan i mina mjukiskläder för att lämna in min Bus 21 och uppsäka sjukstugan på skolan.
 
Lämnade in mitt Bus 21, pratade med läraren och hon förstod att jag inte kunde va där.. låter som jag har en potatis i halsen när jag pratar.. så sen gick jag till sjukstugan. Johanna har ju redan gått igenom hela prosseduren, så tänkte att nu var det min tur. När jag kom till sjukstugan möttes jag först av en jätte otrevlig dam/tant/kärring som verkade bitter på livet och tyckte att jag var jobbig som kom dit... Sen fick en sjuksköterska kolla på mig och i halsen och sa att det antagligen var en inflammation i halsen och hon noterade också att pluppen var "lite svullen" (svårt att missa liksom...), sa också att min roomie har/haft streptokocker, men hon sa att det inte var det. Så jag skickades hem igen med råden att "dricka mycket vatten, gurgla med saltvatten, ta Ibruprofen (amerikanska ipren) och äta glass."
Så då började den jobbiga bussresan hem igen efter totalt 30 min i santa monica. Har ont i nacken också, gör onte när jag vrider och kollar uppåt. Men det var nog som jag sovit konstigt sa sjuksköterskan. Men fy bubblan vad ont det gjorde i nacken när busschaffören gaasade och sedan tvärbromsade vid varje stopp. Huvudet flög fram och bak, inte vad jag behövde...
Kom hem. Tog 2 ibroprufen och gurglade saltvatten. Sen har jag sovit ett tag. Nu har tabletterna slutat verka igen, och jag har ont i nacken igen och känns även som jag har feber.. och jag stör mig något så fruktansvärt på pluppen, i vägen hela tiden!!
Jag har tagit en bild på den men känner att ingen vill nog se ner i min hals så jag lägger ej upp den. Haha.
Tror ej att det blir skola imorron. Iallafall inte den första lektionen och sen får jag se hur det artar sig om jag kan släpa mig dit och sitta och lyssna i en timme. Skulle halsen bli värre måste jag ju ändå till sjukstugan och få en remiss till läkare så jag kan få medicin. Johanna fick en spruta som hjälpte henne bli bra på direkten.  Kanske också skulle behöva en sådan.
Om jag har streptokocker vet jag inte. Johanna hade ju det. Men jag kanske bara har ett "förstadie" eller något. Och förhoppningsvis om jag tar hand om inflammationen så kanske den fölrsvinner innan den blir värre. Hoppas hoppas. Hatar att missa skola. Missade ju median idag, skulle varit statist. Inte välrdens viktigaste lektion kanske, men jag hatar att missa.... skickade  mail men man vet ju inte om dem tror att man överdriver och bara är lat... Men förhoppningsvis så tror dem mig.
Har aldrig missat en engelska lektion, så tror mte det är så farligt att missa en imorron. Har inget som är due ändå. Så ska maila läraren nu.
Årh, hatar att vara sjuuuuuk. Speciellt här i LA. Var inte sjuk en enda gång under hela förra terminen, och nu är jag sjuk för andra gången denna terminen. Låt det vara den sista gången också..
Tur jag har Flopp jag kan krama.
 
Hoppas att dessa bassillerna försvinner snart. Konstigt hur man kan gå från att må hur bra som helst hela dagen igår och sen bara BAM, feber och en svullen hals.
 
Skulle säga puss och kram som vanligt, men jag vill inte smitta er så säger bara hejsålänge!

en söndag

Publicerad 2013-04-22 06:34:54 i Allmänt,

Hej på er!
 
Då var det slut på helgen... redan. Men ja, jag har haft en bra helg.
Började dagen med att skypa med släkten, jättekul! Men det är himla svårt att prata med er allihopa på samma gång haha! Saknar släktkalasen och blir så avis när ni äter god lagad mat och efterrätt och har trevligt och jag missar det.. Så ser fram emot att komma hem i sommar och vara med igen!
Är så glad att jag har det så bra hemma här, och så bra därhemma i sverige. Best of both worlds!
 
Sen så blev jag hämtad av Athena och hennes syster my så åkte vi till Universal! Smidogt det där med årskort så kan man åka dit under hela 2013 hur många gånger man vill!  Mindre folk i parken än sist jag var där, så kunde äntligen åka transformersriden! Den var sviiiiiiiiiiinkul! Har åkt en liknande i Universal i Orlando 2007, fy så kul! Josse du hade älskat den! Åkte mumien också, men där stod vi i singenkön och hamnade i olika vagnar... inte så kuligt att åka själv, nästan läskigt då. Haha Och studio touren var trevlig denna gången också, inte riktigt samma som förra gången. Fick åka in på Visteria Lane denna gången, ni vet Desperate houswives. Älskar den serien så det var jättejättekul att se de husen på riktigt!
Och jurassic flumbriden var kul, blötare nu än förra gången. Jag sa till Athena att sätta sig i mitten så skulle hon inte bli blöt. Men tydligen hade dem lagt på lite extra vattenfall och splash... Vi alla blev kalasblöta, men hon blev nog blötast av oss alla. Sorry... haha.
Hade en jättetrevlig dag!
Min favvo på Universal!
Dock är själva themekparken mycket häftigare i Florida!
 
Sen när vi kände oss klara så åkte vi hem. Sen gick jag och Joie till cheeseeeeecake factory! Var SÅ sugen på gottig mat, och det fick jag! Köpte en stek med sweet potato fries och ranch (för dem har ingen riktig sås-sås här i amerika. Som tex bearnesås.... existerar typ inte), och det var SÅ gott!!!! Jag blir helt excited när jag tänker på det! Brukar ofta få god mat där, men brukar ta med pasta, lr kyckling. Mins inte sist jag åt en riktigt god stek.. så det var HALLALUJA! Plus sötpotatispommesen.. och ranchen.. Nomnom!
Johanna och jag pratade om allt mellan himmel och jord. Det är så kul att kunna ha någon som man kan prata med så lätt om vadsomhelt och förstå vad man menar! Älskar deep talk!! De e så kul att kunna prata om annat än vädret, skolan och pojkar...
 
Tänkte också på det härförleden, att av alla de svenskar som kommer till LA, vilket är många... så har jag lyckats hamna med några riktiga pärlor. Människor som jag verkligen trivs med. Och det är jag himla tacksam för!
Och såklart är jag tacksam för mina fina gamla trogna vänner i Sverige, längtar efter att få krama om er när jag kommer hem i sommar!
 
Imorron har jag 2 lektoner. Först Bus 21. Ska lyssna på redovisningar. Jag är klar med min ppt(som är due imr) som jag ska redovisa såsmåningom, men jag är dock ej redo att än, så ska bara lyssna imr.
Sen har jag håla och sen media. På vår lektion så ska jag och Johanna vara statister på en show som dem filmar där nere i studion. Kan bli kul!
Har dock rätt mycket att göra i veckan. Men får ta det dag för dag som vanligt så kommer det gå finnemang!
 
Åh jag saknar greenday konserten redan lite. Buhuuu. Den var så bra. Har inte kunnat lyssna på dem sedan dess för jag har varit rädd att jag ska bli helt flashback-känslosam .. Haha. Men får väl acceptera att det är över, och embrace hur bra det var... och gå tillbaka till vardagen. Hela konsertupplevelsen är som en liten bubbla.. och det tar lite tid innan man får fötterna helt på jorden igen.. haha
Som tur är så dröjer det inte så länge innan jag ska se dem igen!
<33333
 
Nu ska jag snart sova! Kommer sova gott känner jag på mig! Hoppas jag.
 
Puss o kram!

on my way

Publicerad 2013-04-21 07:53:21 i Allmänt,

Hej!
 
Funderar och filosoferar.
Skriver min blogg huvudsakligen för min egen skull, för att dokumentera mitt liv här, men också för att visa andra hur mitt liv här är, så folk därhemma vet vad jag gör. Så imed att jag skriver för min egen skull, så skriver jag mina tankar och sånt här också, så ni får det på köpet.
Har alltid gillat att skriva, för att lättare få grepp om vissa saker är det lättare att skriva ner dem. Det är också himla kul att sen kunna kolla tillbaka på det man skirvit och minnas exakt hur det var när man skrev det.
Fick en släng av tvivel innan när jag låg i soffan och vilade. Kände bara för att va själv och för att äta choklad och bara försvinna ett litet tag. SÅ jag stängde in mig på rummet med en kladdkakesmet som jag rörde ihop(bara 1/3 smet dock.. inte bli tjock.. he he...)
Och plötsligt fick jag för mig att läsa igenom några gamla grejer jag skrivit, så öppnade jag några gamla dokument långt in i datorn som jag skrivit för några år sedan(denna datorn är ju över 3 år..). Låångt innan jag ens kommit på idéen att flytta till usa. Det var himla kul att läsa. Hade nästan glömt bort det jag skrivit. Så när jag läste det fick jag bara typ världens största bekräftelse på att jag är på rätt väg. Och jag blir faktikst imponerad på hur bra jag har skrivit, jag är ju riktigt poetiskt ibland.
Tänker inte skriva vad jag skrivit, för jag har skrivit det till migsjälv, för att jag en dag i framtiden(som idag) skulle läsa det och komma ihåg vem jag var, vem jag är. Jag är samma tjej, med samma mål, samma vilja och samma visioner, jag har bara blivit äldre och klokare. Jag har ett mål i livet, och det tänker jag uppnå.
 
 
Well said, Dicaprio!
Åh titanic är lätt en av världens bästaste filmer!
 
Så nu har jag varit djup. Men somsagt, min blogg, mina tankar. Varsågoda.
Mina tvivel är borta och jag känner mig upplyst av mig själv. Känns bra! 
 
Blir nog universal med Athena o co imorron så vet ej om jag hinner med att skypa imorron.. Ska försöka!!!!!!
Nu, nu ska jag nog natta mig. Är trötter.
 
Godnattis!

lazylördag

Publicerad 2013-04-21 02:17:17 i Allmänt,

Hej!
 
Igår avslutades dagen med popcorn, cheetos, frozen yogurt och TITANIC med Johannis. Fattyfriday! De va nice!
 
Idag var jag uppe tidigt, tvättade, tränade och lagade ordentlig mat. Inte ofta jag gör det ska jag erkänna, blir mycket pasta och köttbullar eller mackor och flingor...  SÅ idag gjorde jag kyckling med cooking cream från philadelphia (tomataktig) och hackade i lita spenat och så åt jag det tillsammans med pasta! Yum. Hade dock varit godare med soltorkade tomater i. så ska ha det nästa gång!
 
Skulle ju egentligen till universal studios, men när Athena och Co kom för att hämta mig så upptäckte vi att Athena hade glömt sitt kort hemma. Och imed att de bor en bit bort så bestämde vi oss för att häänga här ist. SÅ vi köpte fika på starbucks och så satt vi allihopa i LACMA parken i solen och myyste.  Får ta universal en annan dag!
Sen gick jag hem, gick ner till poolen och stekte en liten stund med de andra.
 
Ikväll vet jag ej vad som händer. Kanske ut och äta, ta en drink, hänga, bara mysa, we'll see...
 
Jag har fått lite färg idag. Går framåt. (Josse du kommer att förlora! I'm gonna be browner than you.)
 
Har gjorst Bus 21 också btw, är typ klar, ska eventuellt lägga till någon animation också, men är till 99% klar, så de e la' nice!
 
Puss och kramis på er

Green day, vilken grej!

Publicerad 2013-04-20 05:51:00 i Allmänt,

Heeeeeeeej! Nu ska jag berätta om min jättebraiga dag igår! Min green day dag!
 
Vaknade av mig själv vid 6 och min första tanke var, GREEN DAY IDAG! Gjorde mig iordning, tog taxi och var framme vid arenan vid 9. Kanske ca 70 pers framför. Vid 12-1 tiden fick jag äntligen social kontakt med mina grannar i kön. Försökta prata med dem direkt på morgonen men fick inte så mkt respons.. så jag skypade med min syster istället haha. Så jag hängde med dem hela dagen, också hardcore green day fans. Heather och Stephen.
Hände inte så mycket under själva köandet. Sen kl 5 så strukturerades kön om för att göras redo för insläpp klockan 6. Vi skulle visiteras. Hamande i fel kö som vanligt för hon som visiterade i min kö var sjukt långsam... Men tillslut kom jag in. Stod då på ca 3e raden längst fram mitten av scenen. Ändå nöjd för de framför var korta. Men sen kommer en mamma med min 6 åriga dotter (?!?!) och ska fram och stå i mitten. Så då får jag en stor mamma och så hamnar en lång ginger jättekonstig kille framför mig(han och hans andra 13 årika killkompisar stod och tjaffsade och hen här rödhåriga var askaxig och stod och skröt om allt möjligt och betedde sig allmänt idiotiskt... ALLA i hand omkrets var trött på han!), så då ser jag inget, plus det är dålig luft bland allt folk, och jag hade bara en sak i huvudet. Jag ska fram. Arenan var rätt liten, inomhus, ska jag tillägga.
När förbandet best coast började spela så började det tryckas från alla håll, och jag planerade min tryckning så att jag blev tryckt(och såklar tryckte mig emellen lite själv) mellan mamma och rödtotten tills jag fick en hand om räcket, sen var det rätt lätt att komma emellan. När jag stod där försökte jag också se till att det inte blev så mycket tryck på den lilla flickan. Gingern kunde liksom lägga armen på huvudet, fattade inte att det var en människa...
Iallafall. Sen när förbandet hade spelat klart så var det klart vad som väntade. The pink bunny!!
Och sen....... JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Så kom dem. Mannen, myten, legenden. Mitt favoritband. Green day. Åh när jag tänker tillbaka så blir jag bara så fånigt lycklig!
Började med 99 Revolutions. GALET tryck, värsta jag varit med om. Folk svimmande, en efter en, föll som flugor. Lillflickan fick lyftas över... och sen.... sen skulle mamman över. Och hon var inte så särskilt nätt... Det värsta med att stå längst fram var att vakterna fick ställa sig upp framför mig för att lyfta över de svimmade bakom mig.... så där hamnade jag emellan, fick lite rötter och knän i huvuidet och vaktens mage i ansiktet.... eew. Men bortsett från det hade jag bästa platsen!!!!! Häll min plats under hela konserten!
Vet ej om det berodde på att arenan var rätt liten, eller att det inte hade ngn catwalk-scen, eller att Bilie är 100% ren.... Men vilken scennärvaro. Har inte känt SÅ stark närvaro och "kontakt" innan. Det var amazing. Och de ögonblicken när han sjöng och man fick ögonkontakt..... det var så sjukt j*vla sjuk känsla. Jag är här, för att se mitt favoritband, en av mina största inspirationer, som förändrade mitt liv, och han ser mig. Konstig sorts lycka.
 
Jag var så lycklig och glad under hela konserten, som var FANTASTISK!!!!!! Green day spelade totalt 28 låtar, höll på i nästan 3 timmar!!! Under de 3 timmarna, då fanns ingenting annat, bara levde i nuet. Skrek/sjöng med i varenda låt och njöt till 110%.
 
Billie sa "This is your night, what songs do you want to hear?" Och då skrek folk lite allt möjligt, så de spelade några gamla låtar som de inte spelar live så ofta, som var väldigt kul att höra! Det spelade bla Going to Pasalaqcua!!! En av låtarna jag taggade till dagen innan!! Det var aamazing!
 
Här kommer hela setlisten:
 
99 Revolutions
Know Your Enemy
Stay the Night
Stop When the Red Lights Flash
Letterbomb
Oh Love

Holiday
Boulevard of Broken Dreams
Stray Heart
Burnout
F.O.D.
Geek Stink Breath
Welcome to Paradise
Christie Road
Going to Pasalacqua

Highway to Hell / Rock and Roll
Brain Stew
St. Jimmy
Longview
Basket Case
She
King for a Day
Shout / California Dreamin' / California Here I Come / (I Can't Get No) Satisfaction / Hey Jude
X-Kid
Minority

Encore:
American Idiot
Jesus of Suburbia
Brutal Love
 
De i fetstil var mina favoriter för kvällen.
 
Och när de spelade Jesus of Suburbia................ OBESKRIVLIGT! Jag tänkte tillbaka på första gången jag hörde den, och så många gånger jag har hört den, så många gånge rjag har behövt höra den, att jag hade inte varit den jag är idag utan den låten. Så jäääkla mäktigt! Finnns inte ord.
Och sen spelade han Brutal Love, en låt från skivan som heter TRE!, en av mina favoriter från den plattan. Den är så fin så fin, och det var också magiskt att höra den live..
Fast sen, sen tog det slut. Jag stod kvar och väntade, de kan ju inte va slut utan Time of your life. Konserten kändes inte riktigt klar. Jag har inte njutit det där sista än, haft chansen att bara Nu.. nu är det slut och bara ta in allt. De SKA alltid spela den.. tycker jag.
Men aja, det var det ENDA som fattades.
Efter de va klara så fick jag ett billie-plektrum. Fick det av en snäll vakt. Så glad. Har velat ha ett jättelänge!
 
Efter konserten körde Stephen och Heather mig hem! Så glad jag träffade dem, jättehärliga människor! När jag kom hem var jag helt förstörd, på alla sätt. Min röst, mina knän, mina revben, mitt huvud, mina kläder, mitt hår, mitt smink och min bonnabränna. Västa ever. Gick och la mig, men kunde inte sova. Var high on life.
När jag vaknade, var jag precis lika lycklig som igår. Har hela konserten i huvudet. Allt. Så lycklig så lycklig och jag kan inte berga mig tills jag ser dem nästa gång!!!!! Fy fabian vad jag älkar green day alltså, och det kommer jag alltid att göra. Kalla mig emo, tönt, fjolla.. jag bryr mig inte, jag älskar dem!
 
Och här kommer lite bilder från kvällen!
 
Bunny!
Allsång på boulevard of broken dream. Vackert. Billie bara lägger ner gitarren, sätter sig på scenen och lyssnar. Måste va en mäktig känsla, att så många sjunger tillbaka det som han en gång klottrade ner på ett papper..
<3
Så glad var jag, Haha galen bild. Jag bjuder på den.
Så nära
King for a day!
Allltid.
X-kid. J*vla bra!
 
Och nu sitter jag här. Glad. Lycklig. Believe.
 
 
 
Sjukt långt inlägg.
 
Idag kan jag snabbt säga att jag hara bara skypat, solat, ätit och pratat med mina roomies. Älskar dem.
Nu är jag sjukt sugen på glass så ska gå en sväng till raplhs, fast klockan är 9 på kvällen... och så ska jag kolla på titanic tills jag somnar.
 
Imorron ska jag nog till universal studios med Athena och henne syster som är på besök! Wiho!
 
Puss på er!
Love life!

greendaytagg lalala

Publicerad 2013-04-18 07:18:00 i Allmänt,

Hej, här sitter jag och taggar. Ska snart sova. Men ska dela med mig lite av min tagg.
 
Well, I toss and turn all night
Thinking of your ways of effection
But to  find that it's not different at all
I throw away my past mistakes
And  contemplate my future
That's when I say...
What the hey!

Would I  last forever?
You and I together, hand and hand
We run away (far away)
I'm in for nasty weather
But I'll take whatever you can
give that comes my  way (far away)
- Going to pasalacqua
 
And I think it's alright
That I do what I like
'Cause that's the way I  wanna live
It's how I give
And I'm still giving

Gotta make a  plan
Gotta do what's right
Can't run around in circles
If you wanna  build a life
But I don't wanna make a plan
For a day far away
While I'm young and while I am able
All I wanna do is...
- J.A.R
 
I don't wanna go back home
I don't wanna kiss goodnight
Let us paralyze  this moment til it dies
To the end of the earth
Under the Valley of the  Stars
There's a car crashing deep inside my heart

Take a ride through  the avenues
Across the Great Divide
There's a siren screaming "I'm  alive"
It cries
Red alert is the color
Of your paper valentines
Intertwined on this moment passing by
- Cigarettes and Valentines
 
There's a boy who fogs his world and now he's getting lazy
There's no  motivation and frustration makes him crazy
He makes a plan to take a stand  but always ends up sitting.
Someone help him up or he's gonna end up  quitting

I shuffle through my mind
To see if I can find
The words I  left behind
Was it just a dream that happened long ago?
Oh well...
Never mind.
- Who wrote holden caulfield
 
Hey, Gloria
Are you standing close to the edge?
Look out of the setting  sun
Brink of your vision
Eternal youth is a landscape of a lie
The  cracks of my skin can prove
As the years will testify
Say your prayers and  light a fire
We're going to start a war
Your slogan's a gun for hire
It's what we waited for

Hey, Gloria
This is why we're on the edge
The fight of our live's been drawn
This undying love
- Viva la Gloria
 
Sitter och lyssnar på liveversioner av dessa låtarna... åååh my god!
Fatta vad taggad jag är inför imorron!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Woohoooo
 
(hittade texterna på letssingit.com)
 
Nu ska jag sova! Puss på er!

Jag på movieaward

Publicerad 2013-04-18 04:35:00 i Allmänt,

Sitter och kollar på MTV movie awards, och återupplever det, igen och igen... såg ju hela showen bakifrån imed att vi stod bakom scenen, så kul att se den framifrån också och lättare att höra alla skämt och så när man ser det på tv/datorn. Och den såklart var det ju kul när man ser sigsjälv..
Ser ni mig i mitten, en glad caroline (man ser lite av johannas huvud också precis bredvid mitt), mellan Adam Sandler och Chris Rock...
 
UPDATE! Sitter med ISabelle och hon hjälpte mig fixa fler bilder!
här är jag på samma bild som Zac efron!!!!!!
Och här är jag på samma bild som Taylor Lautner. (Han har en kudde under skjortan, han är inte tjock)
 
Ändå lite coolt. Aldrig kunde jag förvänta mig något sånt!
 
Fy vad jag älskar MTV award showerna alltså... Och Rebel Wilson var nog en av de bästa hosterna MTV haft må jag säga!
Åh, vad jag vill jobba med sånthär!!!!
 
Nu har jag ätit upp mitt chokla, det var gott så länge det varade...
 
Nu ska jag förbereda matsäck och lägga fram allt inför imorron!
BQIÖWVBÖQWIVUBÖEUANACDVAILUJNCDFHÖVOUNBVÖOAUEBHÄAOURÄEQJVB. Åh jösses, imorron händer det verkligen! Äntligen, wooohooooooo!!!!!!!
 
Puss och Kram!

saknar dig mollboll

Publicerad 2013-04-17 22:33:33 i Allmänt,

Hejsan!
 
Idag har jag haft en bajjamajjadag.
 
Gick till bussen, halkade i en vatten/gyttje-pöl.. Landade på rumpan och händerna. Min vita tröja, mina händer, min väska och mina byxor blev leriga.. och jag blev bitter. Det gjorde ont i svanskotan och jag kände mig ju lagom dum när jag går längs vägen med bilar helt smutsig.. Så jag går inom starbucks och tvättar av mig.. dock är tvålen slut... och efter några miinueter står någon och bankar på dörren "Hurry up!" ... Iddi. Iallafall, sen går jag till bussen, smsar med Josse, får reda på att Molly(min hund) har antagligen förstorad mjälte och lever, troligen pga något hon har ätit. Och dett gör mig ledsen och frustrerad på samma gång.. Varför kan alla andra hundar äta massa skit utan att bli dåliga.. varför ska allt hända min hund? Blåsljud på hjärtat, kronisk sjukdom i tarmarna, ögoninnflammation och massa annat hon har rålkat ut för. Och det är så jobbigt att vara ända här borta och veta att min lilla plutt inte mår bra... vill bara krama henne.. min gosiga fina lilla plutt.... Saknar henne så..
 
Sen kom jag fram till min Bus 21, fick tillbaka midtermet som vi skrev veckan innan springbreak.. fick ett C. Wääh. Som grädde på moset liksom. Visste att det inte hade gått så bra, men ett C suger... Så kommer att gå försöka hinna med att göra några av extra credit uppgifterna för att ta igen det plus göra bra på resterande uppgifter och prov..
 
Sen när jag äntligen kom hem så var det bara att sätta sig framför datorn, ta fram engelskaboken och skriva klart uppsatsen. ..
 
Nu är jag äntligen klar med den. Vilket känns bra. Så nu kan jag fokusera på Bus 21 research projektet... Men först ska jag till gymmet och få ut lite frustration. Sen imorron kan jag stänga av hjärnan och slippa tänka på allt som är bajja... och bara Let myself go! För just då kommer ingenting annat att existera, då finns bara jag och green day! Åh som jag längtat!!!!
 
Sitter och lyssna rpå deras livedvd nu, Awesome as F**k. Äntligen. Äntligen. Imorron kommer jag vara SÅ lycklig!
 
Nu, gymet.
 
puss o kram

åeå kämpa på

Publicerad 2013-04-17 02:53:44 i Allmänt,

Hej!
 
En vanlig tisdag idag! Upp tidigt, iväg till Engelskan, som var i en annan lokal idag, så jag var tvungen att hitta till Bundy Campus för AET campus ska renoveras. Men det gick bra, jag kom dit. Hittade barackerna på Bundy som vi ska vara i, läraren är där men har ingen nyckel, så står ute och väntar ett tag, det var blåstigt och kallt på morgnen.. så jag beslutar mig för att gå in i det riktiga camuset(alltså inte barackerna, för de var ju låsta) och värma mig. Ser en automat där man kan trycka varm choklad, så jag gör det. Stoppar i en dollar, ser en mugg komma ner... Men muggen landar snett och trillar.... och all varn oboy kommer utanför.. Det var min dollar det..Men för at jag var besluten att ha min varma oboy stoppar jag i ännu en dollar, denna gången kommer oboyen i muggen, men den smakar bara varmt vatten, med en gnutta choklad.. jätteäcklig. Men eftersom jag betalade 2 dollar för den så drack jag den ändå, plus att den var ju varm. Kostade 2 dollar att lära  mig läxan att aldrig mer trycka varm choklad ur en sådan automat, bara starbucks i framtiden!
 
Iallafall. Sen efter engelskan så gick jag till Counseling(SYO konsulent typ) för att få  tips på hur jag ska lägga upp mina kurser så kan kan ta min AA degree våren 2014. (Åh vad härligt det lät, Jag ska ta en AA degree från college våren 2014. Känns stort, nära och roligt! Ett mål jag haft och nu kan jag snart se målinjen. Sen vet jag ju att AA degree inte är värsta grejen, men ändåå). Man måste ha läst 60 units för att få en AA degree. Jag läser 12 per termin, vilket är fulltid och himla mycket plugg, så på 4 terminer skulle det bara bli 48 units... och då kan jag inte få en degree, även fast jag läst ALLA kravkurser (både inom mitt major och general ed kurserna.. ) så SYOn förklarade då att jag får "fylla ut" resten... Suger att man ska behöva betala för det också, en termin med bara lallakurser typ. Men får se det som en chans att lära sig ÄNNU mer...
Aja. Så såhär ska jag göra, för att slippa läsa en HEL extra termin. Så ska jag ta en Online kurs under tiden jag är i sverige, Sen fulltid på hösten. Och så ska jag läsa vinterterminen på skolan, så då ska jag läsa 2 kurser, och sen fulltid på våren. Dock måste jag läsa 15 units antingen på hösten eller våren.. men de e bara att göra. När jag är klar med alla mina krav-kurser så kanske jag kan ta lite roligare kurser som inte kräver lika mycket plugg. Hade varit kul att läsa typ psykologi  och ta någon till Media kurs kanske. Och sen kan man ta internship som är en kurs, alltså man söker internshipet själv och sen beroende på hur många timmar man får ju fler units är det. Så det är ju himla bra! Jag har ju hittat några internship att söka! Så jag ba köör!
Fick massa info oom hur man gör när man ska ha internship också. Så nu har jag vetenskapen om hur man ska göra, och nu är det bara att köra! Taggad!
Sen lämnade jag counseling centret och begav mig till IEC för att hämta mitt nya 1-20, en blankett som jag har väntat på länge där mitt rätta Major står, så fick jag fixat det med! Bra!
Sen satte jag mig på min vanliga plats och började jobba på min engelska.
 
Efter det så hade jag en seg Bus 32 lektion. Vi var i bibblan och fick genomgång på hur man använder bibbland sökmotor... har redan haft den genomgången 2 ggr i 2 andra kurser, och den fungerar precis likadant denna gången som de andra.. Fick lämnat in min Uppgoft som ska lämnas in på torsdag, men då är jag inte där, trololol.
 
Sen åkte jag hem!! Nu har jag skrivit 1,5 sidor på min engelska och ätit en äcklig sallad. Ville egentligen inte äta den, men imed att jag betalat för den och jag inte ville att kycklingen i den skulle ha dött i onödan åt jag den iallafall.
 
Så, sammanfattningsvis. Det går bra nu! Sjukt studiemotiverad. Iallafall för tillfället. Ska ta en runda till gymmet och rasta av mig lite och renta huvudet på engelskan. Är så trött på att skriva uppsatser om miljön, känns som alla blir likadana... meeeeen det gäller bara att glömma fort allt runt om och fokusera på texten i uppsatsen och skriva som det vore den sista uppsatsen jag någonsin skrev. (även fast jag lurar mig själv så hjälper det.)
 
 Och jag är så glad, för imorron har jag bara EN lektion. Sen har jag (tagit lite) HELG! För att på torsdag, alltså om 2 dagar, dvs i övermorgon, ska jag nämligen köa hela dagen för att jag ska se mitt favoritband! Det är SÅ nära nu! Och jag är så EXCITED!!! Det rycker i hela kroppen och det är en speciell sorts glädje som bara green day kan få mig att känna! Tror bara man verkligen förstår om man själv känner likadant, ni andra kan bara försöka föreställa er.
 
Nu ska jag fortsätta lite med engelskan. Ska se om jag orkar ta tag lite i Bus 21 också.. så jag slipper viga hela helgen till det... AAARH. Åh. Andas. Jag klarar detta. Jag ska göra ett sjukt bra arbeta i både engelskan och businessen!
 
Hoppas du har firat dina 100 halvår ordentligt idag mammsen!
 
Sjukt att jag är hemma om 2 månader förresten. Tiden bara springer förbi! Jätteroligt och sorgligt på samma gång!
 
Ha de göttigt!
 
tjingeling
(så här skulle jag se ut om jag gjorde läppförminskning)
 

Måndag!

Publicerad 2013-04-16 04:20:00 i Allmänt,

Heje!
 
Gjorde och lämnade in mitt quiz i Median idag för det hade jag helt glömt bort! Tur att jag hade håla innan lektionen. Kom hem, gick och handlade, åt mat och har skrivit klart Bus 32. Nu har jag bara engelskan och Bus 21 kvar............ Ska komma igång med engelskan idag hade jag tänkt, Och hinna träna! Och klockan är redan 7pm..
 
Så jaghinner inte skriva så jätemycket idag, ävcen fast jag vill skriva om hela MTV movie awards i detalj.... Men som jag skrev igår så är det en overklig känsla att stå bara 2 meter ifrån några av de häftigaste, inspirerande, roliga och snygga människorna i världen som man har sett på TV i många år... Det är bara Wow! Och showen i sig var också himla kul, mycket tack vare Rebel Wilson! Hysterisk! Älskar att hon kan bjuda så mycket på sig själv!
Det var värt alla timmars köande. Stod upp i mina nya klackar från klockan 1.30 till att showen var slut vid 8, utan att äta.... Men var så uppslukad och excited av showen att jag inte tänkte på det.
Många av dem jag röstade på också vann, så jag är mycket nöjd! Älskar musik och movie awards.... älsklart älskart!
(Ja jag vet de e samma bild som igår, men fick inte ta in mobilen in så ni får hålla till godo)
 
 
Och hawaiifesten i lördags var också kul. Var precis som man ser på filmer, man är på ett sorority där college studenterna  bor, och så var allt hawaiipyntat, sand i hela trädgården, och röda muggar överallt. Kul att ha upplevt en riktig collegefest också!
 
Imorron är det upp tidigt...
Men på torsdag är det Green day! Åh vad det ska bli kul!
 
 
Imorron(/ idag i sverige) fyller en väldigt viktig person år. Grattis Mammiii! Grattis på din dag och jag hoppas att ni har det trevligt, önskar jag kunde va där och säga grattis på riktigt.
Världens finaste föräldrar!
 
Och en kul sak är att Johannas mamma också fyller år imorron(/idag), haha. Grattis till henne med!
 
(Och så vill jag säga att fy så hemskt det som hände i Boston... Bomb i målinjen på ett marathon som sprangs för välgörenhet... Finns förj*vliga människor i denna världen alltså..blir så arg.  #PrayForBoston)
 
Nu ska jag till gymet!
 
Puss och kram!

Amazing

Publicerad 2013-04-15 07:31:21 i

Hej!

Fantastiskt fantastiskt! Jag kan inte beskriva med ord hur underbart det var! Känslan att vara 2 meter från stjärnor som Jamie foxx, Brad Pitt, emma watson, Amanda segfried och Många många fler! Zac Efron har jag haft på mig vägg sedan jag var 14 år kanske, och nu stå 2 m ifrån han, på MTV movie awards!
Jag säger då det, inget är omöjligt!

Orkar inte skriva nu. Skriver mer imr! Har massa att skriva!!! Nu ska jag sova, skola imr..... Inte redo för skola. Och SÅ mycket jag har att göra denne veckan.... Uh.

Men nu. Sova!

Puss på er!
Jag älskar livet!!! Tjalala

shopp och pepp

Publicerad 2013-04-14 03:48:38 i Allmänt,

Heeej!
 
Började dagen med skype och sedan iväg på gymmet och körde ett svettigt pass! Gött! Sen åt jag omelett till lunch, tog en dusch och sedan begav jag och johanna oss till beverly center!
Köpte skor (till imorron, mycket nöjd!), en "magväska" (jag vet vad ni tänker.. men det är en liten sportmagväska som man har när man tränar, mycket praktiskt!), en strandklänning och blomma i håret (till ikväll, hawaiifest) och slutligen ett linne som jag ska ha på green day konserten! Så nu har jag allt jag behöver!
Sen gick vi hem. Kom hem klockan 6, shopping är vekrligen en heldags syssla. Nu har vi precis ätit köttbullar och ska snart göra oss i ordning och klockan 8 kommer vår ride!
 
Hoppas att det blir en riktig rolig collegefest som man ser på filmer!
 
Dock ska det inte bli för sent för  imorron väntar MOVIE AWARDS!!!!!!!!!!!
Åh det ska bli så roligt!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Btw så träffade Rosanna på Joel Kinnaman idag.
Och Isabelle firar sin födelsedag i Vegas.
 
Nu ska jag sminka mig. Ha det braaaa!
 
Puss o kram!
 
 

Idag, och idag var en dag bara en dröm.

Publicerad 2013-04-13 06:21:48 i Allmänt,

Hejsan!
 
Igår var vi på turtle racet! Själva racet var sådär och jag tyckte lite synd om sköldpaddorna, dem måste ju vara livrädda..  eller så är dem vana. Det var ca 3 race, sen fortsatte festandet med livemusik och vanligt hänga med kompisar ute på bar typ. Träffade lite nya människor och hade allmänt trevligt. Kom hem vid 3, mötte Isabelle i dörren som skulle till vegas haha! Sen sov jag!
 
Sov länge, vaknade, solen sken.. så jag gick ner till poolen och skypade med famljen. Gjorde dem lite avundsjuka hehe. Jag och Johanna skulle egentligen till Athena och hänga, men vi båda är väldigt trötta idag...
 
Fick en liten "gudjagfårjuinteglömmaskolan" tanke. Har helt tagit semester, vilken var väldigt välbehövligt. Så då satte jag mig i soffan och faceade plugget. Tisdag ska en uppg i Bus 32 vara klar, Torsdag ska en uppsats (igen) i Eng vara klar (vilket betyder att den måste va klar på onsdagkväll), och måndagen efter ska vårt research projekt i Bus 21 vara klart...(och jag som inte ens börjat...). Hej ångest!
Men får ta en sak i taget som vanligt. Så jag är nästan klar med bus 32 och har börjat läsa på engelskan..... Nu var semestern slut, buhu..
 
Fast ska faktiskt ha väldigt kul de 2 sista dagarna innan själva skolan börjar. Så imorron ska jag och Joie på riktig collegefest med hawaiitema och på söndag är det MTV MOVIE AWARDS!!! Vi skrev precis ut våra biljetter och jag är SUPERDUPERASKALASTAGGAD!!!!!!!!! (Såklart är det ju gratisbiljetter så det är ju inte 100% att man får komma in..... så ska inte ta något för givet!)
Men platserna man får (om man får) är antingen i main pit, alltså stå på golvet vid scenen, eller seat filler, vilket är om det skulle bli en tom stol så får man sätta sig på den. Kanske behöver Chaning Tatum gå på toa eller något under showen, så får man sitta i hans stol så han kommer tillbaka. Ser inte bra ut med tomma stolar på tv! Har man tur kanske man hamnar bredvid en riktig kändis. OMG. Om det händer... fy bubblan, då smäller jag. Tänk att få sitta bredvis Brad Pitt?!?! (Ja han ska faktikst vara där!) I'm in heaven!
Happy!
Ful bild, men där är jag och min biljett! Woooop
 
Efter mitt plugg så bakade jag scones för första gången iår, GOTTT! Och så satt jag ute i solen på balongen och njöööööt av livet.
Sen blev det dags att ta tag i hälsan och ta på sig gymkläderna och gå ner til gymet! Hej och hå! Känns bra!
 
Efter en dusch så sitte rjag återigen vid datorn och ska göra lite plugg och sen kolla film. Tror det blir 8 mile ikväll. Få se om jag kan hålla mig vaken... Kommer iaf att sova gott inatt!
 
Och en annan sak som jag är superduperaskalastaggad för är ju green day.
 
Behöver jag säga mer där egentligen.. FY vad jag längtar!!!!!!!!!!!!
 
Och så har en till bra sak att säga. Ni vet den uppsatsen i engelska som jag kämpade med innan springbreak, den på 7 sidor. Jag fick A på den!!!!!!! SÅ GLAD!
 
Life is gooood!
Puss och kraaaaaaaam!!!!
 
Och här kommer en bild från san fran! Försökte ladda upp den när jag skrev inlägg från mobilen med det gick inte och det blev bara massa konstig text. Iallafall. Vet att det inte är en bra bild på mig, men utsikten är fin.
Bilden togs när jag var på alcatraz, och när min "tour-guide" sa åt mig att gå ut på gården, så stoppade jag den ett litet tag och bara stod och tittade på utsiken över sanfrancisco och bara sög in ögonblicket liksom. Tänkte tillbaka ca 3-4 år sedan, när USA bara var en dröm.
Då. (2008 eller 2009)
Nu. 2013.
 
Jag vet ju att man förändras med åren och så (och den första bilden är ingen jättesmickrande bild, fy så smal jag var btw.), men det finns en stor skillnad. Jag är så mycket lyckligare nu. Innan var USA bara en dröm, och jag trodde att drömmar bara var till för att drömmas. Kände mig malplacerad ibland där hemma i sverige, passade inte helt in och kände inte att jag hade någon framtid där. Först kände jag att det var mig det var fel på, men lärde mig ju sedan att "there's nothing wrong with me, this is how I'm supposed to be", jag var bara på fel plats. Och då började jag bara drömma ännu mer, att EN DAG då ska jag till USA och jag ska bli den bästa jag kan bli!
Men att åka till USA var ju ingen realistiskt framtid, men skulle ju göra som alla andra, gå gymnasiet, göra högskoleprovet, jobba lite och sen kanske läsa på högskola för att sen bli typ en civilingengör. En säker och realistisk framtid. Inget fel med det över huvudtaget, det är säkert hur bra som helst och jag älskar att höra historer från mina kompisar som går på högskola om hur kul dem har det, men det var bara inte för mig... Kändes inte rätt någonstans. Försökte att leta och tänka, "detta blir nog bra", men nä...
 
Och några år senare, here I am. Follow your dreams säger jag bara. Och det är nästan läskigt hur allt bara faller på plats och blir precis som det ska vara. Allting är möjligt om man bara Belive!
 
Kul hur jag lyckades få med båda mina tatueringar i denna lilla textbit va, haha.
 
Ver egentligen inte meningen att jag skulle skiva allt dethär, det bara blev så när jag sitter här. Fingrarna bara går och går och skriver ner allt jag har i hjärnan. Därför bli meningarna inte alltid så himla perfekta och korrekta.
 
Nä nu ska jag kolla film. Får plugga mer imorron istället...
 
Puss och kram (igen)

Gocarting

Publicerad 2013-04-12 03:10:55 i Allmänt,

Heej!
 
Kollade på filmen crossroads igårkväll. Har inte sett den sedan jag var typ 11 år, då britney var min största idol och sen nu. Fy vad bra den är, visst jag har sett bättre, men det slog mig hur bra den faktiskt var! Och blev påmind om varför Britney var min störta idol. Det var så man var van vid att se henne.
 
Idag sov jag gott ända till klockan 9. Gick upp, åt frukost och sen gick jag direkt ner till poolen! Nice! Kändes som sommar!!!! Luktade frukost, och någon  spelade musik från sin balkong och det kändes som man var utomlands! Himla mysigt! Tog mitt första dopp i poolen för iår också! 2 ggr! Så varmt var det! Sen fortsatte jag att sola! Hade sällskap av Johanna också.
Efter det vid kl 12 gick jag upp och lagade lunch, "svenska" pannkakor med jordgubbssylt! MMMMMMM Fast inte lika goda som farfars pannkakor såklart!
 
Sen bytte vi om och åkte iväg till gocarten! Plockade upp Minna, Jonna och Andrew (Minnas kompisar) påvägen.
När vi kom fram fick vi först se en film om hur det funkade och sen fick vi välja hjälmar. Vi skulle köra 2 race. (Det var 1 race för 24 dollar och 2 race för 30 dollar, så valet var självklart.)
Första racet var inte så kul. Kom på mig själv att jag körde långsamt, saktade in i kurvorna och bromsade mjukt och allt detdär.... Så alla varvade mig hela tiden.. haha. Sen var det dags för race nr 2, och denna gången var jag besluten att det skulle gå fort. Så plattan i mattan vare och OJ SOM DET GICK! Det gick fort, tog kurvorna perfekt i min höga fart och INGEN varvade mig! Kom tvåa på tavlan! Nöjd! Det var jättekul! Tur att vi tog 2 race haha!
 
Sen hängde vi i spelhallen lite. Där fanns ett guitarhero, har ju inte spelat på evigheter så jag gjorde det. Åh vad jag har saknat det! Så kul det var. Dock krampade min vänsterarm som vanligt och jag missade massa... Menmen, hade ju inte värmt upp. När jag kommer hem i sommar kommer jag damma av det och rocka på!!
 
Sen åkte vi och åt sushi! Jag åt ju dock inte någon rå fisk... jag åt teryaki kyckling. Det var gott. Fast lite segt att dem först glömde min mat så alla andra satt och åt.... sen när jag väl fick min mat tappade hon ut den framför mig och jag fick kokvarm teryakisås på händerna... 
Sen åkte vi hem. Jag och Johanna köpte lite frozen yoghurt, nomnom.
 
Nu ska ajg snart en snabb vända till gymmet. Ikväll ska jag ich Johanna och dem vi gocartade med till en bar i santa monica. Det är torsdag och då är det Turtle race. Sköldpaddsrace. Haha, Johanna har varit där innan och säger att det är kul, så jag litar på henne! Jag är pepp! Ska dock inte racea sköldpaddor haha..
 
Om exakt EN vecka står jag inne i LA sports Arena och väntar på mitt favoritband.. åh!
 
Nu, gymet!
 
Puss och kram på er!
 

äntligen hemma!

Publicerad 2013-04-11 03:10:11 i Allmänt,

Hejhej!
 
Kom precis hem efter en låååååång bilresa från san francisco. Ändå intressant att köra(/åka, Johanna körde hela biten, kämpe!) och se så många olika miljöer. Man kan åka igenom gröna trädtäckta berg och sen komma till nästan öken och sen stooora landskap med bruksmark osv. Lite coolt.
Vi tankade på en mack mitt ute i ingenstans.
 
Så finns inte så mycket att skriva om dagen. Åka bil åka bil, tanka, äta mat, åka bil åka bil.... i slutet så spelades green days Boulevard of broken dreams och alla satt och sjöng med.... ÅÅÅH vad jag blev glad och längtar till NÄSTA vecka! Imorron är det bara EN vecka! 7 dagar! Åh vad jag längtar!!!!!! Dock börjar jag bli lite nervös fr att gå själv haha.. men det ska nog gå bra!
 
Har precis ätit min gröt till kvällsmat. Trött på dyr köpemat för tillfället. Ska försöka hålla i pengarna lite. Dock ska vi antagligen åka GoCart imorron... men de vill jag gärna göra, så efter det så får jag hålla mig borta från roligheter lite..  Nu är det ju trotsallt springbreak.
 
Jag är så fruktansvärt trött i huvudet och känner mig allmänt irriterad, trors att jag nyss ätit. Så ska snart gå iväg till LAfitness och må bättre. Sen ska jag ta en dusch och krypa ner i soffan och kolla film! Myyyyyys.
 
Har haft två fina dagar i san fran. Fy så fort dem gick. Det var kalas, kul att komma dit, himla fin stad, men är glad att va hemma igen! 
 
Carpe diem!B
 
Pus soch kram på er där hemma!

Dag 2 i san fran!

Publicerad 2013-04-10 07:20:17 i

Heeej!

Har haft ännu en superbra dag i san fran! Började dagen tidigt och åkte in till fishermans wharf, tog ett glas champange, gick till pier 39 kollade på sjölejonen och sen åt vi lunch. Jag åt fish and chips. Sen begav vi oss till pier 33 och åkte till alcatraz! De va sjukt spännande! Fin utsikt över staden och skylinen. Gick med hörlurar och en inspelad tourguide. Långtråkigt i vissa delar, men mycket var spännande. När de berättade om rymningsgörsöken och man stod precis utanför cellen där fångarna hade stängt in några vakter och sen skjutit dem. Läskigt!

Sen åkte vi tillbaka till pieren, väldigt trötta. Vi åt kvällsmat. Vår sista kväll i san fran för nu. Imr åker vi tillbaka... Så jag tog ett glas vin! Det var längesedan och oj vad gott det var! Var som en varm sommarkväll i Sverige, fast mycket finare! Jag var fortfarande mätt efter lunchen så jag beställde bara en side spagetti och köttfärssås, men den var lika stor som en vanlig portion nästan haha. Där satt vi och snackade och hade allmänt jättekul!

Sen åkte vi hem, sa hejda till san Francisco... För nu.

Nu sitter vi på rummet dricker vin, snackar och äter cheetos! Mys

Ska ändå bli skönt att komma tillbaka hem till la, gymmet och nyttiga vanor. Känner mig sååå fatty just nu... Uh.

Jag är så sjukt lycklig!
Each day is a gift not a given right!

Kram på er!

https://cdn3.cdnme.se/3841383/7-3/pic_5164f5309606ee66d4900fd3.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3841383/7-3/pic_5164f5309606ee66d4900fd3.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3841383/7-3/pic_5164f5309606ee66d4900fd3.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/3841383/7-3/pic_5164f5309606ee66d4900fd3.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3841383/7-3/pic_5164f544e087c3137423681d.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3841383/7-3/pic_5164f544e087c3137423681d.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3841383/7-3/pic_5164f544e087c3137423681d.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/3841383/7-3/pic_5164f544e087c3137423681d.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3841383/7-3/pic_5164f546e087c3135d31797b.jpg">https://cdn1.cdnme.se/3841383/7-3/pic_5164f546e087c3135d31797b.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3841383/7-3/pic_5164f546e087c3135d31797b.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/3841383/7-3/pic_5164f546e087c3135d31797b.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3841383/7-3/pic_5164f583e087c3132ab07b25.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3841383/7-3/pic_5164f583e087c3132ab07b25.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3841383/7-3/pic_5164f59eddf2b31b30deb615.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3841383/7-3/pic_5164f5b7ddf2b31b1824143c.jpg" class="image">

Wunderbar dag!

Publicerad 2013-04-09 06:04:43 i

Hejje!!

Idag har vi haft full rulle hela dagen, lämnade hotellet kl 9 o åt frukost på starbucks, sen åkte vi vidare till centrala san fran!

Vi åkte till golden gate och njöt av utsikten och livet. Stod på andra sidan och såg skylinen och sen gick vi ut på bron och fotade och bara njöt. Underbart var det! Vi såg sälar och vi tror även att vi såg en hah! aah!!
Sen åkte vi vidare till chinatown. Kändes som man var i Kina. Köpte nya äkta rayban solbrillor för 8 dollar, hehe, fynd! Vi åt jättegod kinamat till lunch, efter det tog till spårvagnen (som var superkul att åka!!!!) ner till en känd och mysig chokladaffär där vi köpte lite gott gott. Sen åt vi god glass i solen i en park och lyssnade på en som stod och sjöng Johnny cash låtar. Mysigt!

Sen gick vi runt lite och gick till lombardo street och fotade den. Sen gick vi runt och chillade. San framcisco är en himla charmig stad! Byggnaderna och allt! Jättefint!!
Sen tänkte vi åka och äta och bowla, men vi var trötta, snåla och började bli gnälliga..så vi skippade bowlingen. Vi åkte runt runt och letade parkering.. Inte lätt. Men tillslut hittade vi en parkering och ett matställe, så jag åt en sallad! Sen körde vi hem och nu kollar vi på tv.

Har haft en jättebra dag! Är helnöjd! Enjoying life!
Imorron ska vi till alcatraz, spännandeeee!

Hoppas ni har det lika bra som jag!
Puss o kram

https://cdn3.cdnme.se/3841383/7-3/pic_516392309606ee298674cccd.jpg" class="image">

Framme i san fran

Publicerad 2013-04-08 05:20:34 i

Heej!

Idag har vi åkt bil hela dagen. Lunchat i santa barbera, jättefint!
Nu är vi på hotellet och har beställt pizza som vi väntar på. (Inte lätt att va nyttig när man är på semester... )

Imorron ska vi kolla på golden gate bron! Wiho!

BILDBOMAAA

Publicerad 2013-04-07 02:57:19 i Allmänt,

HAJ!
Nu har jag sovit, det var skönt och nu....
NU KOMMER DEN!
Här va Hiken i Malibu!
Pacific coast highway!
King of Pop!
 
Familjemiddag på cheesecake factory.
Alltid lika kul att krama Josse! 
Funny funny!! Älskar photobooth!
 
Lite bilder från Madame Tussands!
Madame Tussands i Hollywood. jag mamma och jack nicholson (Stavning?)
AKTA DIG ET SÅ DU INTE TRILLAR UUUR!
Josseeeee på the grove!
Stavade fel till Josefine på starbucks.... Fick inte rätt någonstans haha!
Simpson ride
Kyparna sjöng Happyyy Bitrthday och hon fick fin cheesecake bit!
Hike i runyon!
sista kramen, buuhuuu
 
Och en dag hittade jag en späckhuggare mitt på skolgården.
 
På HardRock Har dem jättestora touchskärmar. Om ni kollar noga kan nu se att vi kollar på green days gitarrer, varav den ena faktiskt fanns på det hard rocket här i hollywood!
Mike Dirnts bas signerad av hela green day!
ååååh snart ser jag dem. Drömde om att jag såg dem inatt, men dem delade ut t-shirts istället för att spela. Jag fick en tshirt, och han var sååå nära, men jag vågade inte be om en kram. Sen var jag jättekissig ocg var tvungen att gå på dass, och precis när jag är där så hör jag att dem sprlar jesus of suburbia... Attans. Besvikelsen när man vaknar, och sen lättnaden när man inser att det bara var en dröm! Hahaha (Jag är tönt, I know)
 
Hoppas ni håller till godo med bilderna! Det lär väl dröja ett tag innan jag fåt tummen loss igen och kan ladda in bilderna från San fran! Haha!
 
Nu ska jag packa och träna!
 
Vet ej om jag kommer kunna blogga från SF, vi får la se!
 
Puss o kram!

LÖRDAAG

Publicerad 2013-04-07 00:26:28 i Allmänt,

Hejsan!
 
Imorse vaknade jag upp UTAN huvudvärk! Vilken underbar känlsa, det var längesedan! Skypade hela morgonen med Malin, sen Sofie och sen Farmor och Farfar! Det var längesedan jag skypade med dem så det var himla roligt! Jag saknar er alla!!!!!
 
Sen har jag handlat, powerwalkat, ätit, tagit ut csh inför resan och städat hela lägenheten! Dammsugat, moppat, dammtorkat, gjort rent badrummet och köket. Sen sjönk jag ner djupt i soffan och pustade ut...
 
Vi ska förboka biljetter till Alcatraz! Vi ska tydligen gå kvällstouren... hade jag själv fått välja hade jag tagit dagstouren, men det var 3 mot 1.. Jag hoppas att det inte är läskig belysning inne i fängelset. Hoppas på skarpa oläskiga ljusa lampor och att det är snälla människor som går i en grupp hela tiden och att jag inte tappar bort mina kompisar, så ska det nog gå bra!
 
I'm excited!! Det ska bli så kul att komma ifrån Los Angeles lite, se en helt ny stad!! Imorron bitti klockan 8 bär det av mot golden gate staden!!!!
 
Kvar att göra idag är packa och träna. Jag har ej ätit något onyttigt idag. Är himla sötsugen dock,,,, men jag står emot!!!!!!
 
Tror jag ska ta en liten tupplur, blev trött av att städa.
 
Bild från madame tussands london 2010. Dåtidens kändiscrush.
Lade upp den på tal om inget för att live upp inlägget lite. Ser så tråkigt ut när de inte är några bilder.
 
Efter min tupplur så kaska jag får tummarna loss och hämtar sladden till iphonen o laddar in lite bilder, eller MYCKET bilder. Woho.
 
Ha de fint!
 
Pussssssssssssssss

Fredagsfotona

Publicerad 2013-04-06 07:38:00 i Allmänt,

Hej igen!
 
3e inlägget på 24 h!
 
Kom precis hem efter en trevlig middag med Athena, och vi ska antagligen bli roomies nästa termin! Wooho! Nice att flytta in med någon man redan känner så bra och kommer överens med!
Sen när jag kom hem så såg jag resultatet av några bilder som johanna har redigerat! Sjukt fina!
 
Hoppas inte formatet på dem blev konstigt nu när jag klistrade in dem!
Jag ser ju ut soom jag gör, och kände mig lagom fjöntig i hatten och strumpebyxorna, coolt hur man kan göra så coola bilder av mig, en hatt och randiga strumpebyxor. Och allt började med en vision. Bra jobbat johanna!
 
Nu ska jag snart sova. Orkar nog ej kolla film ikväll haha..
 
Men förövrigt mår jag hur bra som helst och är gladis!
Johanna har också fått biljett till MTV Movie Awards nu! LYCKA!!!!!!
 
Nu säger jag Godnattis för nu är det dags att sova!
 
Puss och kram!

Frifredag

Publicerad 2013-04-06 02:08:26 i Allmänt,

Haaj!
 
Idag har jag tvättat kläder och blivit fotad av johanna på stranden.  Skrev ju innan att jag skulle halvdetoxa, och det har jag gjort sedan jag skrev det. Banan och smoothie till lunch, och äpple och macka till snack. Ska äta sallad ikväll.
Kom på att det kanske är mer utav en diet än en detox dock.... kanske inte ens är en diet utan bara äta mindre och sundare. Iallafall, huvudsaken är att det har gått bra änsålänge, 7 timmar. Jag tror jag kan klara dethär. Beachen här kommer jaaaaag, snaaaaaaaart.
 
Jojo och jag åkte bilen en bra bit bort, rätt nära flygplatsen för det lyfte plan ovanföross stup i kvarten. Det var typ inge folk på stranden, vilket var tur, för jag kände mig jättefånig i randiga strumpbyxor och hatt... Man joie hade en vision, och förhoppningsvis blev det väl något som hon ville. Får se resultaten sen när hon har fotoshoppat dem.
 
Sen åkte vi hem. Nu sitter jag här. Exakt här.
 
Ska gå inom ralphs och handla lite tror jag.
Sen kommer Athena hit och hämtar mig så ska vi ut oich äta. Jag ska äta sallad.
 
Ikväll blir det nog lugnt. Vilket är helt okej för mig. Kanske kollar på film i datorn och dricker vatten.
Iöver morgon åker Joie och jag till SAN FRAAAAAANCISCOOO!!!! Wiiihooo! Är excited!
 
Puss och kram!

Fredagsfrestelse -> nej, ska detoxa!

Publicerad 2013-04-05 18:48:15 i

Godmorgon!

Klockan är strax efter 9 och jag har varit valen ett tag. Nu sitter jag här i soffan och äter choklad (!! På morgonen?!) ock känner mig tjock! Insåg att jag har ätit jättedåligt på sistone! Krängt som jag aldrig mer skulle få äta. Åt upp 1.4 l oreoglass på mindre än 4 dagar tex.. Och massa annat. Kolla film igår och åt upp en hel skål popcorn innan filmen ens hade börjat...
Illa alltså. Ingen beach på det..

Tror det beror på att jag varit mentalt stressad på sistone. Har vaknat upp med huvudvärk i ca 8 dagar i rad och inte sovit så gott.

Men jag tänkte faktiskt ta tag i detta nu. Tänkte kanske börja detoxa! Dock kommer jag ej kunna sluta äta fast mat helt, för både min och andras skull. Brukar nämligen bli grinig när jag år hungrig.
Så det blir väl en liten halv-detox. Ska dock utesluta glass och godis och sånt. Och nu när jag har lov behöver jag inte känna mig så stressad.
Och förhoppningsvis kommer det hjälpa! Är ju värt ett försök iaf!
Skriver det här så jag har det svart på vitt och alla som läser detta kan va mina vittnen.

Idag ska jag och Johanna ha en photoshoot och ikv ska jag träffa Athena!

Ha en bra dag!

Sista torsdagshålan innan spring break!

Publicerad 2013-04-04 21:34:28 i

Hola!

Är i skolan på min håla! En halvtimme kvar. Har ätit och pluggat, skrivit på en bus 32 uppg som ska va klar efter lovet, känns bra att vara nästan klar med den redan!
På engelskan kollade vi bara film, om miljöproblem och sånt. Har sett lite av denna innan när jag gick på gymnasiet. Den heter "the inconvenient truth" och det är Al Gore som pratar och visar massa exempel. Den är väldigt sevärd. Det är så sjuuuukt hur det har blivit, allting handlar om pengar bara, men vad spelar pengar för roll när jorden är förstörd? Tror egentligen att nästan alla i hela världen är medvetna om globala uppvärmningen och allt det men väljer att inte bry sig. "Vad kan jag göra liksom?" Om alla gör vad dem kan så blir det skillnad. Bara ett sånt val som att återvinna eller liknande. Hur svårt är det. Så himla frustrerande...

Iallafall, släpper det för nu för nu ska snart på lektion och sen har jag lite håla till och sen ska jag till studion!
Och efter det har jag spriiiing break!!! Götttt!

Ska tala om lite andra kul grejer! Imorse fick jag ett mail om att jag har fått biljett till MTV movie awards!!! Jaaaa!!! Lycklig!
Så för att sammanfatta snabbt vad som komma skall inom dessa 14 dagar är. Spring break. San Francisco. MTV movie awards. Och green day konsert.
!!!!!!!!!!!!
Hur kul??? Jag är jättesuperglad!!!!!!!!

Nu ska jag in på lektion! Life is good!
Puss o kram på er!

stek och plugg

Publicerad 2013-04-04 00:19:37 i Allmänt,

Hejje!
 
Idag hade jag bara en lektion, som vanligt. Hade prov. Det gick sådär. Provet var på 6 kapitel och massa anteckningar. Hon sa att det var viktigt att läsa igenom anteckningarna. Och det gjorde jag, för varje kapitel. Men tydligen så fanns det ett dokument vid sidan om alla kapitelanteckningarna med alla orlika typer av "stores", som jag hade missat. Attans... så fick gissa mig igenom dem. Ska erkänna att jag dock inte har  lagt så mycket plugg- energi på att plugga till detta provet... mycket av den energin gick till min engelska uppsats. Well well, finns inget jag kan göra åt det ATM, så bara hoppas på det bästa och göra bättre nästa gång!
(Dock måste jag säga att all engergi jag lagt ner på engelska uppsatsen har lönat sig, känns det som iallafall! Jag är himla nöjd med den, och hoppas att läraren också bli det!)
 
När jag kom hem från skolan så lagade jag fisk och potatis, sen gick jag ner till poolen och stekte i 2 timmar typ. Får ju mjukstarta lite, var längesedan jag solade sist! Det var härligt! Kändes som sommar!!!!! Ljuvligt!
Dock är jag ej såhär brun än( bilden är från förra terminen), är mest vit/ljusbrun/rödflammig, men man måste ju börja någonstans! Lite färg fick jag iaf!
 
Nu sitter jag här och bloggar. Ska fixa det sista på min uppsats, dvs källförteckningarna och kolla om det finns något mer som behöver finslipas. Annars är jag riktigt nöjd med den. 7 sidor analysuppsats om hur människor påverkat naturen. Vi skulle ha 2 texter från vår bok och 2 andra källor som ett "current event" altså något som är aktuellt i nuläget . Mina 2 andra källor blev greenpeace och nationalgeographic där jag hittade artiklar om skövling av skogar. Skrev 6 sidor om allt det, och hur våra små val i vardagen faktiskt gör större skillnad än man tror. Och avslutar min uppsats lite fint med en bit ur michel jacksons låt Man in the mirror.

I'm starting with the man in the mirror,
I'm asking him to change his ways,
And no message could have been any clearer,
If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a change

Så sant så sant. Man måste börja med sigsjälv, kan inte gå och vänta på att alla andra ska göra något åt saken. Om fler tänker så blir det tillslut många som ändrar sina vanor och då kan det bli en förändring i hur läget är.

Så det är typ vad min uppsats är om. 7 sidor. Stolt. Och jag är klar i god tid!

!

Sen idag kanske jag sticker ner till gymet! Tränade igår och OBOY vad bra det kändes! Och det är på tiden för beach 2013 är ju faktiskt redan här..

 

Imorron är det torsdag, skola + studio. 8-18.30. SEN HAR JAG SPRING BREAK! Jiha!

 

Puss o Kraaam

 

Setlist och plugg

Publicerad 2013-04-03 00:52:49 i Allmänt,

Hejhejhej!
 
Jag är SÅ glad.
 
Läste en review på green days spelning som de hade i söndags, och där stod setlisten med, så jag RÅKADE kolla på den. Had einte tänkt kolla upp den innan för att jag ville att sångerna skulle bli en överaskning typ. Men jag kan ju säga att det var en glad överaskning! Jag skriver den här, så om det är någon som inte vill bli spoilad så rekomenderar jag er att inte läsa den. Men den är bra!
  • 99 Revolutions

  • Know Your Enemy

  • Stay the Night

  • Stop When the Red Lights Flash

  • Letterbomb

  • Oh Love

  • Holiday

  • Boulevard of Broken Dreams

  • Burnout

  • Only of You

  • Christie Road

  • Disappearing Boy

  • Medley: Sweet Home Alabama / Sweet Child o' Mine / Highway to Hell

  • Brain Stew

  • St. Jimmy

  • When I Come Around

  • Longview

  • Basket Case

  • She

  • King for a Day

  • Medley: Shout/Stand by Me/(I Can't Get No) Satisfaction/Hey Jude

  • X-Kid

  • Minority

Encore

  • American Idiot
  • Jesus of Suburbia

  • Brutal Love

  • Good Riddance (Time of Your Life) (Billie Joe Armstrong, acoustic)
 
De i fet text är de jag är EXTRA taggad på! Dem flesta i vanlig stil har jag redan hört live 2 ggr, och de nya låtarna är några av mina favoriter från de nya! Så Det ska bli SÅÅÅÅÅÅÅÅ kul! Jag är jättejättetaggad!!!!!!!!!!! OM 16 DAGAR SMÄLLER DET!!!
 
Så tillbaka till dagen. Engelskan. Min draft var klar. Disskuterade den. Kändes bra, jag vet vad jag ska ändra på, och min uppsats är nästan klar! GÖTT SOM ATTAN!
Sen på min håla chillade jag. Drack starbucks oboy (något som jag gör alldeles för ofta!).
 
På skolgården idag var det massa grejer som försegick. Bla stora uppblåsta figurer... en späckhuggare tex. Knas. Bara på college. Och så var det en scen där några kandidater till att bli skolpresident stod och talade om varför man sa rösta på dem.
 
Sen hade jag bus 32. Fick tillbaka en uppgift som vi lämnade in för rätt längesedan. Fick 4,5 p av 5. Så det var bra! Nöjd, fick avdrag pga några små grammatiska fel, men det är inte hela världen.
 
Sen stack jag hem. Och hamnade framför datan för att plugga, såg setlisten, och bara kände för att dela med mig till omvärlden!
 
Nu ska jag fortsätta plugga till Bus 21 prov imorron och skriva klart eng uppsatsen! Men jag grejar detta vettni! Halva veckan har gått, 2 dagar till springbreak!!!
Ska inom ralphs och handla för mitt skafferi börjar bli tomt, kanske träna också. Hej och hå o så!
Ha det bra!
 
Puss och kramis!
Fina lampor på lacma!!!!
 

hela helgen

Publicerad 2013-04-02 03:15:33 i Allmänt,

Hejsan!
 
Jag har varit superdålig på uppdateringar senaste dagarna. Ber om ursäkt för detta, hoppas jag inte tappar massa läsare nu.
 
Fredagen började jag och josse på starbucks där vi köpte frukost! Gottigt o myisgt! Sen kom mam o pap o hämtade oss så åkte vi till Universal studios! Woohoo så var vi där hela dagen, åt skräpmat, åkte karuseller, åkte studiotour och hade trevligt. Höjdpunkterna var Mumien (alltså karusellen/bergodalbanan) och sipmsons (blev lite yr i bollen, men fy vad kul den var!) och studio touren var också rolig! Sen var det hem o sova!
 
Lördag! Jossans födelsedag! Eftersom de är springbreak för många amerikanare + att det är lördag så fruktade vi att det skulle vara MÅNGA människor på disneyland, så vi skippade det., Istället så tog vi en tour i downtown, citysightseeing! Och sen åt vi lunch på Hard rock cafe, sen åkte vi till the grove och shoppade lite där och bara hängde. Sen åt vi jossans födelsedags middag på cheesecake factory. 3e gången på 1 vecka som vi år där haha! Åt god mat och så cheesecake såklart! Fick kyparna att sjunga happy birthday!
Sen såg vi på bio allihopa, OZ the great and the powerful i 3D. Det var kul, den var bra!
Sen var dagen slut och Josefine upplevde sin livs längsta födelsedag (sverigetid + usatid).
Grattis igen min fina lilla plutt! Du är den bästa systern i hela världen!
 
Söndag. Lite molnigt, perfekt för hiking i Runyon! Tog bussen dit så familjen fick uppleva LAs frächa kollektivtrafik. Sen hikade vi, jag och jossan gick i förväg och mamam och pappa kom "strax" efter.
Sen behövde jag en liten plugg pausinnan mitt huvud exploderade av allt plugg som och all stress so hör till det! SÅ jag gjorde klar min media och skrev på engelskan! En powernap och sen en dusch och sen var jag fit for fight igen!
Så sen tog vi taxi till Benihana och så åt vi middag där! Sista middagen för dem i LA för denna gången. Mamma fyller ju snart år också, så det blev lite mammas födelsedags middag. Kocken trixade med knivarna och lagade maten framför våra ögon, det är himla kul!
Sen orkade vi inte ta taxi hem, så vi promenerade hela vägen!
 
Sen när vi kom hem så blev det dags att säga hejdå. Snyft. Tårar och kramar. Så fort denna tiden har gått. Har varit MYCKET på samma gång, men också kul! Kommer sakna er. Men vi ses om 2 månader igen!
 
Idag hade jag 2 lektioner. Lämnade in mitt media quiz, och när vi gick igenom det så fick jag reda på att jag fått 100%, alltså alla rätt!!! WOOHOOO inte illa, mitt första 100 %!
På min håla pluggade jag till provet som jag har i Bus 21 på onsdag.
 
När jag kom hem satte jag igång med engelskan direkt. Jobbar på min draft. Har kommit upp i 5 sidor nu, puuh. Den är fortfarande helt o-organiserad och ostrukturerad, men har iallafall innehållet! Så det känns bra!
Känner att jag är on-track! Draften imorron, provet på onsdag och uppsatsen klar på torsdag! Jag grejar detta! Feels good!
Och sen på torsdag, klockan 18.30, har jag SPRING BREAK!  Då bär det av mot san fransisco! Woho!
 
Ska även belöna mig med ett efterlängtat träningspass!!!!!! Har blivit mycket restaurangmat och lite träning dessa dagarna! Nu blir det ändring på det!
 
 
Så har skrivit ett snabbt inlägg och uppdaterat er! Är supersämst på att lägga upp bilder, I know. Lovar att en vacker dag inom snar framtid kommer en bildbomb!
 
Avslutar med att säga att jag är glad, tacksam, nöjd, stolt, motiverad, taggad, mätt och glad! Japp! Life is good!
 
Hoppas ni också har det bra!
 
Puss och kram!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela