carropacollege.blogg.se

Tjenna. Jag startade denna bloggen som en dagbok när jag flyttade till LA o började college 2012. Två år senare är jag klar på college och har flyttat hem till Sverige igen. Livet är en resa, och detta är där nu min loggbok. Så välkomna att ta del av min resa, mina tankar och upplevelser här i livet.

en fest

Publicerad 2013-09-30 04:52:41 i Allmänt,

Tjenixen!
 
Hann inte skriva igar! Var busy busy. Klockan 2 kom nagra tjejer hit som Nina kande som skulle med oss till poolpartyt. Sen tog vi taxi dit. Taxin hade problem att hitta dit, sa vi fick bli avslappta pa Beverly hills hotel sa fick vi bli uppplockade dar. Huset var fint, jattefint. Det var en fd indonesisk president som agde huset, sa var hans son som hade festen for han var har pa semester.
Har ar vi i taxin! 
Har ar jag i hallen. Tycker jag ser himla hollywoodaktig ut. Och himla lang och smal. Jag gillar denna bilden hehe. 
 
Har snodde jag ett kollage fran ninas blogg.

tjo.jpg

1380847_10201429119908996_995808188_n.jpg

Helt okej.

 

Festen var helt ockej ocksa. Blev dock inget bad haha. 

Kom hem vid 2 tiden. Sov gott.

Idag har jag mest bara pluggat heeeeeela dagen. Bus 28. Och nu nar jag e klar med det sa vantar historian... Har en hala innan histornian imorron sa far plugga da ocksa. Men ska plugga pa det nu efter mitt blogginlagg har. Det ar sa intensivt nu. Allt. dagarna bara springer forbi och kanns som det ar massa jag inte hinner med. Menmenmen. Bara 2 veckor kvar av bus 28, sen e de lugnare. 

 

Imorron borjar en ny vecka. Och jag ar excited. Sa himla harligt att man kan va sa excited over en ny vecka. Aven om det ar massa plugg, och jag inte hinner med allt, och allt inte gar min vag alltid... sa vet jag att jag ar precis dar jag ska vara! Och jag ar pa ratt vag. Kanns sa ratt och jag ar sa glad och positiv, future is coming! I like it!

 

Puss och kram! 

2 och en halv fredag.

Publicerad 2013-09-28 08:30:59 i Allmänt,

Heej!
 
Var pa Lure igar med Athena och Nina! Det var kul! 
 
Idag har jag inte gjort sa himla mycket, varit lite trott. Men sen akte jag Athena och Nicklas till Warner Bros och kollade pa en inspelning av 2 and a half men! Det var kalaskul och jag har skrattat sa jag fatt ont i smilegroparna! Assa de som skriver manuset, kommer pa storysarna... genin! Det ar sa brilliant! Ocksa himla kul att fa se alla skadesplarna pa riktigt!!! Ashton Kutcher och co. Jon Cryer, han som spelar Alan ar riktigt rolig! Och kul att se alla skadespelare i action och hur de som jobbade med kameror och sa. Jattenojd! De delade dock inte ut signerade foton.... hade sa garna velat ha ett!! Menmen.
Om en manad ungefar ska jag dit igen, nasta gang med Nina!
 
Nu har jag pluggat. Jag ar saaa himla trott! Ska sova nu! Wiho!
 
Och sa vil ljag passa pa att saga ett forsenat jattegrattis till min lilla mormor som fyllde ar igar!! Hoppas du har fatt ett fint fodelsedags firande, onskar jag varit dar! 
 
Imorron ska jag plugga, massa. Igen. Midterm i historia pa mandag... uuuh jag fruktar det... 
Och sa ska vi pa ett poolparty i en lyxkak. Kollade upp huset pa google maps, de va fett! Sa jag hoppas att det blir kul imorron!
 
Nu ska jag sov! 
 
Puss och kram pa er!
-Fick ett miss you all ogonbick. Langtar tills jag far traffa er alla till jul igen! Da blir det kraaaamkalas!
 

luresday

Publicerad 2013-09-27 06:56:05 i Allmänt,

Heeey Macarena!
 
Gkomde skriva igar! Men det var inget speciellt som hande igar. En lang dag i skolan... Sen nar jag kom hem sa traffade jag michelle sa at vi pa cheesecake factory. Forsta gangen jag fatt sa himla dalig service dar. For det forsta fragade han aldrig vad vi skulle ha att dricka utan fick 2 vatten bara sa. Sen bestallde jag tydligt en BONELES and SKINNLESS teriaky chicken. EFter en lang vantan fat jag en med bade bone och skin... jag sager det till servitoren... han ska fixa. TAr med talriken in. Aven michelles sallad for hon har fatt fel dressing i sin. 1 minut senare kommer han ut med tallrikarna igen. Samma tallrikar. Fast han har tagit bort benen fran min kycklig... men skinnet ar fortafande pa... och hallt pa en til dressing pa michelles sallad... Va? Pallar inte saga till igen... sa ater det iaf.. Sen far vi aldrig pafyllning pa vattnet.... alltsa han maste ha glomt oss... Tillslut gar vi in for att betala for han aldrig kom till oss..... sager ocksa att vi ar lite missnojda.. tjejen hamtar managern. Vi forklarar var service ikvall... och han forstar att vi inte e nojda... Da han sager att maten var pa the house! Alltsa fi behovde inte baetala for maten pga den daliga servicen! What!? Sa vi gick darifran ratt nojda anda. Servitoren var ny fick vi ocksa forklarat for oss. Jag kunde gissa det for jag (stammisen) kande inte igen honom.. 
 
Idag har jag och Nina varit och shoppat pa beverlycenter hela dagen typ. Kopte 5 nya klanniingar och ett par steve madden skor! Sjukt nojd! Dock ska jag lamna tillbaka en klanning for den var inte sa fin iallafall.. Men annars gick 5 klanningar pa ca 100 dollar. dvs 640 kr. Inte o klaga pa! Fina klanningar var det ocksa!
 
Har pluggat lite och tranat idag ocksa!
 
Nu haller jag o Nina pa att gora oss fina for vi ska snart ut till Lure. Det ar Luresday idag. Ska bli kul. Jag har min nya klanning, wiie! 
btw nar jag tog pa min klanning nyss sa var det ett stort hal i sidan.. ahh.. sa jag far fatt sitta och sy, som en liten husmor.. Men nu ar den lagad! 
 
Imorron ska jag Athena och Nicklas se en inspelning av 2 and a half men! Det ska bli kalas! Hoppas inte jag e allt for trott imorron bara! 
 
Hoppas allt e bra med er!
Har en en av  mina nya klanningar! Och jag som en chipmunk! Sot! 
 
Puss o kram!
 

EllenEllenEllen

Publicerad 2013-09-25 07:07:37 i Allmänt,

Hejsan!
 
Idag ringde klockan 5 am pa min lediga dag. Det var Ellendags. Gjorde oss irodning, kl 6 ringde vi taxi och akte direkt till Warner Bros studios, Gate 3, och infann oss i garaget. Det var en dam framforr oss, alltsa ett standby sallskap. Hon hade varit dar sedan 5 pa morgonen haha. Klockan var 6.30 nar vi anlande typ.
Klockan 8 blev vi incheckade och fick vara nummer. 255 och 256. Sen gick till till warner bros starbuckset, satte oss i varsin fatolj och sov haha. 
 
Vi tog lite kulingbilder medan vi vantade i garaget btw. 
Har har vi en Nellen, haha.
 
 
Sen gick vi och at lunch pa Patys, äkta amerikanskt! Sen gick vi tillbaka till garaget och vantade pa klockan skulle bli 2. 
 
Nar klockannarmade sig 2 sa kom det massa Ellen personal. Delade ut en survey till alla i publiken, sen gick de och fragade alla i oubliken om de var Mamma till en college student eller sjalv var en college student. Da rackte jag upp handen! Sa jag och Nina sa vi va studenter och fick folja med eg grupp manniskor utanfor garaget da de stallde upp oss alla pa rad och intervjuade oss lite snabbt. Jag sakade som ett asplöv, inget skämt.. som jag skakade. hahah, jag gor alltid det nar det nagot har med ellen att gora. Sen valde de ut ca 8 st sa fick vi spela spelat Heads Up med 2 som jobbade dar. Vi blev fotade och de skrev ner vara kontakt uppgifter. De sa att de letade efter mojliga ur publiken att med verka i showen, pa spel eller dylikt, sa de ville se hur entusiastiksa vi va typ haha. Sa kasnke hör de av sig om, kanske inte. Hoppas inte pa nagot, tror inte att de kommer höra av sig! Men jag tycler de va askul att bli utvald av sa manga och bara vara en potentiell liksom! Att de ringde mig en gang nar jag skrev mail for ett ar sedan, och sen horde de inte av sig igen, men de va enda ascoolt!, och samma har! 
Ialalfall. Sen fick vi komma in i studion. Blev placerade pa andra raden, alltsa i DANSGÅNGEN! Sist jag satt dar sa dansade hon ju inte. Men denna gangen gjorde hon!!!! Har alltsa varit ca 5 centimeter fran en av mina storta forebilder. Det e coolt!!!!! HAPPYYY
Forsta gasten var Lauran Graham, fran Gilmore Girls, jattekul tjej! Sen sa var det ett framtradande av elton john, men det hade dem spalat in dagen innan.... sa vi fick inte se nagon elton.. jahapp. Men Istallet filmade de da fredagens gast idag istallet. Det var Nicki Minaj! Roilgt att se!! Sen fick vi varsin Nicki Minaj parfym ocksa!! WIIEE!!
 Klockan 5 var showen slut och vi tog taxi hem! 
 
Sa nu har jag bara pluggat och promenerat och pratat i telefon med rebeccis i alabama! 
 
Jag ar himla lycklig. Jag alskar LA. Livet ar underbart! 
Har ar jag och jag ar glad.
 
 
Nu ska jag sova!!
(efter jag har kokat nudlar.. ska ha nudlar med som lunch imorron... Holl pa att glomma, men nu kom jag pa et... aja.. mot köket... SEN sangen!)  
 
Puss och kram! 

måttlig måndag

Publicerad 2013-09-24 06:59:13 i Allmänt,

Hejhej!
 
Idag har varit en bra måndag. Fick tillbaka matteprovet. Fick forst B. Efter lektionen hade alla brottom ut, jag var seg, som tur va. For da sager lararen om man rättar sina fel tills nasta lektion kan man ta igen nagra poang. Sa jag rattade mina fel pa min hala, sen gick jag till lararens kontor med mina papper och knaprade ihop 7 p till som gjorde att jag fick ett A. Wiho! Lararen tyckte ocksa att jag var ambitiös som gjorde det sa fort! Vilket ar bra, for jag jobbade upp mig lite i lararens ogon fran att min forsta laxa var lite sen.. Det var iallafall skont att de va forsta laxan, da har man en chans att jobba sig uppat, och alla larare gillar framsteg. 
 
Naste lektion fick jag tillbaka min Bus 25 uppgift, fick full pott pa den! Yeey! Sen avslutade jag skoldagen med min historialektion. Det ar sjukt svart att va muntligt aktiv i den klassen for att de e en san stor klass och lararen ar overallt i klassrummet, och manga amerikanare sager svaret ratt ut i luften, medan jag sitter i tysthet med handen halvt uppe... Men idag lyckades jag fa en syl i vadret, vilket jag inte fatt sa mycket innan, och det kandes bra! Sag pa lararen ocksa att hon tyckte det var kul med nagon ny som sa nagot. Annars ar det ofta samma personer som pratar. Slutade 10 min tidigare. Kom hem ca 30 min tidigare an vad jag brukar, bara for att jag hann med bussen innan alla andra som slutar samtidigt. Nice, sa jag hann se nastan halva ellen show! Happy! Fast imorron ar annu battre, for da ska vi se henne pa RIKTIGT!!!!!! YEEEAAAH! ÅÅH, jag ar saaaaaa taggad! Det kommer bli fett. Satt klockan pa 5 imorron bitti! Vill va forst i kon!
 
Sen stack jag till gymet. Drack en san ccelsius som alla som tranar dricker och kande mig sjukt fit! Hade ocksa mina nya fina rosa Nike dojjor som matchade fint med linnet! Fit for fight! Sen korde jag ett kalasgott pass!
 
Nu har jag duschat och ska snart sova som en sten. Jag ar sa himla trott! Men jag ar glad! 
 
Puss och kramis!
 
En bild for att liva upp inlagget. Aven fast den e likadansom igar hehe.. Mina gamla nike pa bilden. (eller gamla och gamla, jag alskar mina nike och bara kande att jag ville ha ett par till! Bild pa dem kommer en annan dag!)
 
 

Zzzzöndag

Publicerad 2013-09-23 03:02:51 i Allmänt,

Hejjee!
 
Igar var vi ute pa lure! Det var roligt. Sen stack vi pa efterfest. dar var bland annat Lionel Richies son, Miles hette han. Han tyckte mitt har var coolt. Det tyckte jag var frackt! 
Kom hem vid 5.
 
Borjade sedan dagen med att skypa med familjen. Sen har jag inte gjort sa jatte mycket! Sitter med Bus 28 boken nu och ska gora klart en laxa, sen har jag quiz ikvall. Sen ska jag sova gottt!! Tog en powernap innan, det var nice. Men ar fortfarande sömnig. 
 
 
 
Nagra till foton som athena tog igar!
 
Nu ska jag fortsatta plugga! 
Imorron e det mandag igen... uh. ast har massa kul denna veckan sa de e chilllli. 
 
Puss o kram! 
 

luredag

Publicerad 2013-09-22 06:41:24 i Allmänt,

Hejje!
 
Idag har vi skrivit in Nina i leaset. Jag har pluggat och athena har fotat mig. Nu gor vi oss i ordning for kvallen. Nina jag och Ninas kompis Klara ska ut till Lure ikvall! Har inte varit dar pa lange, ska bli kul 
 
 
Alskar effecterna pa Macens kamera! My eyes are so pretty. 
 
Har ar en v bilderna athena tog idag. Har ser ni mitt har ocksa! 
 
Nu hinner jag inte skriva mer! Hoppas att vi far en kul kvall ikvall.
 
Puss och kram!
 
 

lazyfredag

Publicerad 2013-09-21 06:04:01 i Allmänt,

Hejje!
 
Hann inte skriva nagot inlagg igar! Igar shoppade jag lite. Kopte nya byxor, beacha (kan ej stava det) jeans och ett par nya nike free. Jag alskar mina gamla nike, men dem kande sig ensamma, sa jag kope ett par rosa kompisar till dem. Hihi Nojd! Dock nagot som inte ar sa kul ar att kopa byxor. Dem som kanner mig vet att jag har thights 99% av tiden, eller i vissa fall klanning, skjorts eller mjukisar. Nastan nastan aldrig jeans. For nagra ar sedan gillade jag att ha jeans, da kunde jag fa pa mig alla mina jeans och dem satt bra. Efter ett tag borjade dem sitta tightare och tightare.. sa bekvam som jag ar sa slutade jag anvada jeans ock korde pa mina thights istallet. Kopte inga nya jeans for jag var overtygad om att jag snart skulle komma i jeansen igen. Hoppades pa att aka pa en maginfluensa eller nagot haha. Men na. Har inte haft maginfluensa sen 2008-2008 typ.. 
Sa igar da tyckte jag det var dags for etr par nya jeans. Ville inte ha ett par svarta till, tyclte det skulle va kul med ett par ljusa. Hittar ett par pa forever 21, men de har bara stora storlekar... sa gar in pa zara, de hade nagra likande, annu finare, och fler storlekar.. Sa jag provar den storleken som jag trodde jag hade... men NAJJ, det gick ej... Sa jag gick tillbaka till forever 21.. provade de "stora" jeansen, de gick pa. Inte en cm over. Haha... sad... 
Far se det som en extra motivation att ga till gymet. Trana mer. Trana hardare och, framforallt, ata battre. Ar lite lat ibland och gor garna nagot snabbt och latt, ist for nagot ordentligt... Andring pa det. Och sa ska jag lara mig gora egna smoothies som jag kan ha som snacks ist for oboy och sant... 
 
Det blev en himla lang text om ett par byxor.. Iaf. Tycker det e kul att skriva, sa kan jag kolla tillbaka pa det sen. Mima memoarer typ. 
 
Traffade Sara vid 6 tiden. Vi gick till the grova o at mat. Jag tog avokadorullar. Sen hem hit och fixade oss infor turtle racet. Det var en kul kvall. Alskar att umgas med trevliga manniskor! 
 
Idag borjade jag dagen med att skypa med pappa o jossan o molly. Jossan spelade gitarr for mig, green day. Hihi me happy. Jag vill ocksa kunna spela det! Om exakt 3 man e jag hemma! Shit vad fort tiden gar! 
 
Annars har jag inte gkort sa mcyket idag. Atit mycket daligt... gor ofta det dagen efter jag festat.. daligt av mig. Eheheh.. 
Nina fargade mitt har. Det ar nu ännu rödare! Wiho! Tyckte att de borjade blekna. Jag gillar rött. 
 
Sen skulle vi va roomiemiddag. Nicklas lagade jattegod flaskfilegryta med ris. Men Athena stackarn madde inte bra .. sa det blev en 3/4s roomiemiddag ist. 
Nu ska jag plugg alite. Ska gora ett quiz i min onlinekurs innan jag somanr. Det ar mitt mal. 
 
Har ocksa fatt depositen fran gamla lagenheten nu. Sa nu ska jag dela upp dem till mina gamla roomies. Ska bli skont att ha det over. Da ar kapitlet i gamla lagenheten avslutat sa att saga.
 
Imorron ska vi skriva in Nina i leaset. Dvs mass apappersarbete. Ska bli skont att fa det avklarat ocksa. Ska ev ut och festa pa kvallen ocksa! 
 
Har ar jag med mitt roda har, Flopp och Nina. 
 
 
 
Nu e de plugg time! 
Puss och kramis! 
 

PROnsdag

Publicerad 2013-09-19 07:32:13 i Allmänt,

Hej!
 
Efter en lang och otroligt produktiv dag ska jag antligen sova! Drar dagen i snabba drag.
 
Kom till skolan strax efter 7. Skrev ut mitt bus 25 arbete, eftersom skrivarna(observera plural) inte har nagon farg vilket jag upptackte sent igarkvall.. 
Efter det var det raska steg till matten. lamnade in min laxa.
Hade matte p aovertid. Rusade till naste lektion, bus 25 da vi skulle va i bibblan for en genomgang om hur man soker i skolans databas. Lamnade in min uppgift, och eftersom jag redan haft den genomgangen 6463447 ganger, sa slapp jag. Ist satte jag och skrev pa min historia uppsats... och kollade senaste avsnittet av hollywoodfruar forst. Tycker Gunilla ar lite laskig.. Men hon fick mig att skratta till hogt i bibblan 3 ggr.. Tycker ocksa de e kul att man ser park la brea lite da o da nar man ser en overview av LA... dar bor jag tanker jag haha! 
 
Somsagt. Efter fruarna, sa jobbade jag stenhart med min uppsats. Mitt i mitt skrivande ringer mini telefon. Jag kanner igen nummret, det ar ELLENSHOW. Sa jag packar snabbt ihop min dator och mina grejer under armen och springer in pa narmaste toan och svarar! Som jag uttryckt tidigare har jag ju inte fatt biljetterna hemskickade an, och showen ar naste vecka... sa jag var lite orolig. Sa jag skrev ett mail till dem igar. Vet ej om de sag det eller ej. Men idag ringde de iallafall och konfirmerade mina biljetter! Vilket var en ENORM lattnad!! Och jag forstar inte varfor jag borjar skaka som ett asplov varje gang nagon fran ellen show ringer mig haha... Sa nu har jag iaf mina biljetter pa mailen, och om 6 dagar ska jag fa se en av mina storsta forebiler! (Igen). Nagot jag aldrig trodde va mojligt har hant en gang, och nu ska det antagligen handa igen. (jag sager antagligen for jag inte vagar ta ut nagot i forskott, for man vet aldrig 100%, vad som helst kan handa!). Men jag e lycklig! 
Ska ta Nina med mig! Hon alskar ocksa ellen! 
 
Sen gick jag tillbaka ut o jobbade med min uppsats. Tog ca 40 min lunch, sen skrev jag igen. Himla yur jag har denna datorn ska jag saga. Lifesavior! Klockan 2 blev jag klar med uppsatsen och lyckades printa den, sen ga direkt till lektionen o lamna in den!
 
Efter hist lektionen var det bussen hem till HELGEN! Alskar att ha korta veckor! 
 
Gick och lamnade in ett par nycklar som jag hittade igar. Stackarn hade glomt sina nycklar i laset till grinden for att komma in i byggnaden.. bilnyckel o allt... Sa hoppas personen gar till leasing office o hamtar ut dem snart!
Shoppade pa ralphs och sen hade vi lite myskvall har hemma! Athena o nicklas hade hyrt film, sa de blev filmkvall! Myspys! Nicklas kompis har akt hem nu sa nu ar vi bara 4 st i lagenheten! Som det ska va! 
 
Blev lite langre an jag  trodde detta inlagget.. Men nu ska jag sova! 
Hittade btw ett kul ecard. passar ratt bra in pa mig Ar sa himla matilsk haha! Tror manga kan kanna igen sig i detta, manga i min familj iallafall! 
 
Hehe!
 
 
Godnatt pa er!
 
puss o kram!!
 

plugg, bara plugg

Publicerad 2013-09-18 07:16:33 i Allmänt,

Hej.
Idag har 90% av min dag bestatt av plugg. 
8 % av traning och 2 procent av Tv. 
 
Sa kul har jah haft det. Nu ar klockan snart halv 11 och jag orkar inte mer......... saaa trottt... Tidig morgon imorron.... Tur att jag har en bra data som e latt att ta med till skolan sa kan jag jobba pa min hala! 
 
Nu ska jag antligen sova. Jag ska sova gott. 
 
Om en vecka ar det ellen! Wie!
 
Puss o kram!

måndag och mat med michelle

Publicerad 2013-09-17 07:48:37 i Allmänt,

Heej!
Mandag idag, och sahar har jag känt:
Varit en himla seg mandag. Och jag har sa jaaaakla mycket att plugga imorron.......
Efter skolan udag traffade jag Michelle som jag traffade pa ralphs forra veckan! Hon har varit har i 8 ar och pluggat till advokat. Valdigt trevlig tjej och hon har koll pa saker alltsa! Valdigt driven och inspirarande och gav mig massa tips pa hur man ska ta sig fram i arbetslivet, och hur det funkar med OPT och allt vad  det heter. 
Jag har alltid haft mal. Men ibland blir man ju sa upptagen i sin vardag och allt som hander att man glommer/inte orkar se fsa mycket fram... Man bli liksom for lat for att gora det dar lilla extra anstrangningen for att fa in en fot, for att bli ihagkommd. Man orkaar inte. Men Man maste orka. Insag dte nu. Markt manga ganger hur de e sa latt att bara saga, gor det en annan dag.. skjuta upp saker eller tillomed strunta i det ibland nar det inte gar som man vill.. trottnar pa att forsoka osv. Ihardighet och envishet lonar sig. Det ska jag komma ihag. Ett himla peptalk och en motivationboost!
Nu ska jag sova! Hoppas allt ar bra med er! 
Puss o kram! 

slut pa sondag

Publicerad 2013-09-16 07:32:31 i Allmänt,

Heej!
 
For det forsta ber jag om ursakt for hur trakig min blogg ar for tillfallet! (inte for att den nagonsin har varit jattekul, men den ar andra ratt trakig nu, tycker tillomed jag). Hinner inte fokusera pa att skriva bra inlagg eller lagga upp fina bilder. Atm ar det skolan som tar valdigt mycket tid. Maste ju hinna ha lite kul ocksa, o det har jag. Men sa sjukt mycket i skolan.. har nog inte hunnit komma in i det an.. men med lite motivation sa.. Har tillfallen da ajg vill slanga bockerna i glovet och saga till lararen hur han skulle kunna strukturear och gora battre.. meeeen det ska man inte gora.. Nar man ar student far man acceptera att man ar i underlage och bara jobba sig igenom det om man inte vill hamna pa kant med lararen.. 
 
Sa idag har jag pluggat jattemycket. Matte och Bus 28 framst. Luchade med Nina pa Toast pa 3rd. Fint lunch brunch stalle! 
Sen pluggade jag lite till. Tog en omgang pa gymet for det behovde jag, bade mentalt o fysikt. Var 50 min pa lopbandet med lutning! Bade spring o powerwalk. Sen tranade jag i maskiner! Det var ett riktigt nice pass! 
 
Nar jag kom hem tog jag en dusch o tog tag i det sista bus 28 for dagen. Gjorde mitt quiz. Det ar bara massa smaquiz hela tiden. Det tycker jag ar storigt. For da laser man hela kapttlet(vilket tar en jaaakla tid) och sen sitte rman dar med boken o fragorna, sa finns vissa fragor inte ens att hitta i boken? (jag kunde minsann inte hitta de...) o sa har man totalt 15 min att gora klart det. Varje fraga ar ju vart en tiondel av provet liksom.. sa det ar viktigt att fa dem ratt.. Men inte sa latt... uuh. Forovrigt ar det en mycket intressant kurs, men sas asom lararen har strukturerat och lagt upp det, gor att det tar emot att plugga.. I somras var lararen jattebra pa min onlinekurs. Tydliga instruktioner, bra feedback och hjalp och uppmuntrande. Sa ska det va tycker jag. 
 
Nu ar klockan snart 11 PM o jag ar kalastrott. Skola tidigt imr.. Mandag igen... uuujuj. Borjar med matteprov.. 
 
Btw var det en manad sedan jag kom till LA nu. Det har gatt fort, men samtidigt kanns det som jag vatt har hur lange som helst!
 
Nu ska jag bortsa tanderna sen sussa!
(de e kul att va ful)
 
Puss o kram!
 
 

inget speciellt!

Publicerad 2013-09-15 03:53:12 i Allmänt,

Hejje!
 
 
Kvallen slutade tidigt igar pga att jag ar 3 manader for ung for att ga ut har i usa. Det brukar ga enda om man gar in med promoter eller om vakterna inte kan lasa ett svenskt id. Sa det var bara att ta taxi hem igen.... suger lite. Menmen... 
 
Borjade dagen med att sjunga pa skype for farmor som fyller ar idag! Grattis farmor! 
 
Annars har jag pluggat och sen gatt massa arenden bara. Fyndade pa Ross! Kopte DKNY parfym, slippers, fina skor och en hilfiger vaska for totalt 101 dollar... dvs typ 670 kr. Kalaspris! 
 
Ikvall vet jag inte vad som hander. INgen aning, kanske hemmakvall eller sa hittar vi en kul fest. Vi far se!
 
Puss o kram! 

snabbt

Publicerad 2013-09-14 06:47:43 i Allmänt,

Hej hopp!
 
Idag har jag dedikerat storsta delan av min dag at matteboken. Och aven gjort klart en uppg i bus 25.... Tog dock en ellen paus klockan 4. 
Lagade himla god lunch idag btw! Gjorde kott och bearnesas med rotfrukter i ugnen. Potatis, sötpotatis och zuchini! Med blev himla gott ska jag tala om! 
 
Tranade pa gymet! Ett gott pass! Tankte ha hemmakvall o kolla film, men det blir faktikst utgang! Sa ska ga nu! Hejhej! 
 
puss o kram!

ohjehejhejhejje

Publicerad 2013-09-13 09:57:25 i Allmänt,

Hejhejhej!
 
Klockan ar mitt i natten o jag ar jattetrott! Kom orecis hem fran bio! Har varit ivag tyo hela dagen forutom de timmarna da jag var hemma och da pluggade jag. Nu nar jag kom hem sa bestamde jag mig for att kolla snabbt pa min onlinekurs, set att deadlinen for ena uppgiften ar pa TORSDAG.. Alltsa for 45 minuter sedan... ALLLLLAAAAA andra veckor har p afredagen, sa sjalvklart hade jag antagit att denna ocksa hade sin forsta posting pa fredagen. Lurigt dar professorn.... Utan att ge en enda hint. DE va inte snallt. Den har professorn drog ocksa bort poang fran uppgift om man inte hade med the Section number... Orh. Lite frustrerad nu. Fredag den 13e.... och det atrerstar 23 timmar av den... 
orh.
 
Ska sova nu. orkar inte skriva mer. Men allt ar bra, yada yada... Jag ar saa trott... 
 
 
Min pluttnutt ar nu 8 ar!!!! 
 
 
Godnatt!
 
Puss o kram! 

onsdag 9/11

Publicerad 2013-09-12 07:57:16 i Allmänt,

Hejsan! 
 
Idag har varit en lang dag! Somnade sent och upp tidigt! Att fa in Ninas sang i rummet var lattare sagt an gjort.. Hon fick skriva av ena gavlen far att kunna ta in den i rummet och sen gick den inte att skruva ihop igen haha... Men det löste sig med lite papperslim och envishet. Vi hoppas att den inte brakar ihop bara!
 
 
Igarkvall ser jag ocksa pa facebook att en vän som jag träffade i våras har gått bort. Kande inte han sa värst bra, hikade i runyon en gang och sa att vi skulle hika i malibu nar jag kom tillbaka till usa. Har varit mcyket med lagenhet och flytten o sa tankte skriva nar vi hade kommit iordning, nu i dagarna typ. Men av en slump ser jag en annan kompis inlagg pa facebook dar det star en fin text om han och att de saknar han.. Sa gar in pa hans facebook och ser massa meddelande fran hans vänner.. Och sen ser jag en artikel om vad som hande, han dog i en motorcyckel crash. Han hade just fyllt 23 ar. det ar helt sjukt hur fort livet kan forandras. Han vet en mycket bra manniska och det ar forjavligt att sant kan handa. Sa sjukt onodigt. RIP George. Thoughts and prayers till hans vanner och familj.
 
Och aven en tanke till 11 september... Helt sjukt att det ar 12 ar sedan. Jag kommer ihag nar jag satt i klassrummet pa lagstadiet och det var den stora nyheten. 2 flygplan har flugit in i world trade center... ush. 
 
Skolan idag var valdigt seeg. Höll paå att somna pa alla mina lektioner. Sitter klar som ett ljus de forsta 20 minuterna, sen blig ogonlocken bara tyngre och tyngre...
Till slut kom jag hem vid 5. Powernap. Promenad. Shopping pa ralphs, lite Tv och sen sängen!
 
Jag är jättetrött. Imorron ska jag plugga och ga pa the grove med en kompis, och klockan 16.00 ska jag kolla pa Ellen show. Sa ser min dag ut! Och imorron ska jag gratta min plutt som fyller ar, min hund! 
 
Btw sa har jag packat up min vaska for forsta gangen sen jag kom hit! Har varit har i nastan en manad, sa det var pa tiden! Kanns bra! 
 
Nu lyssnar jag pa fin musik (City of angels!!!!) och nu ska jag sova! 
 
Puss och kram!! 

Ledig, pa en Tisdag

Publicerad 2013-09-11 06:29:36 i Allmänt,

Heey!
 
Idag har jag verit ledig! Har ju bara skola 2 dagar i veckan! Men slippe rinte undan skolan for det, Idag har jag pluggat matte storsta delen av dagen. det gar bra ibland och ibland inte bra. Det ar en del som jag inte forstar av denna matten. Det ar faktikst nya saker ocksa... och de ar pa engelska.. Sa det ar lite komplicerat. Sa jag far forsoka lara mig det igen, vilket ar frustrerande for jag ska ju kunna detta tycker jag haha. Men lite envishet nu i borjan bara sa kommer det ga som pa räls sen!
 
Slutade plugga kl 4 for da började Ellen!!!! Om exakt 2 veckor ska jag till hennes show! Wihohoho!! Hon gor mig sa glad!! 
 
Sen at jag lite mat och sen stack jag till gymmet och kottade! Det var nice! Nu ska jag snart in i duschen!
 
Ah jag tycker det ar sa harligt att ha en Tv. En soffa. Ett matbord. Nagra tanda ljus, och sa har jag vanner omkring mig ocg alla bara chillar. Det ar sa hemtrevligt, familjart.. Jag gillar det! Det ar dock himla rörigt fortfarande, men snart kommer ALLT att va klart och lagenheten, vart hem, ar complete! Gick forbi min gamla lagenhet idag och jag saknar det inte faktikst! Det enda jag saknar ar poolen bara. Har inte pallat fixa medlemskap pa pool och gym har pa la brea an.... Ska gora det sen, en dag.. 
 
Nu ska jag ta en dusch! Imorron ar det skola hela dagen! 
 
Puss och kram!! 

Mandag igen!

Publicerad 2013-09-10 08:13:39 i Allmänt,

Hej!!
 
Idag har jag varit i skolan. Inte nagot spannande dar inte. 
Kom hem. Fick for oss har hemma att gora souffle (efterratten ni vet) . Sa blev en trip till ralphs, tog en himla tid. Traffade pa en annan random svensk tjej som bott har i 8 ar, studerade juridik. Vi bytte nummer o ska ut o ate en dag, kul!
 
Klockan 8 typ var vi hemma med alla ingredienser o borjade gora var chokldsuffle. Den blev sadar.. Smakade for mycket mork choklad. Aja. Gjorde choklasmousse ocksa men har inte smakat pa den an. Hoppas den ar battre. Men nu ar jag sa trot att jag ska sova! Ingen skola imorron, men en massa at plugga!!
 
Har ar en bild som athena tog pa mig o johanna sist vi var i rynyon o fotade! 
 
Fiiint!
 
Nu ska jag borsta tanderna!
 
Puss o kram!
 

sista söndagen denna veckan

Publicerad 2013-09-09 07:06:15 i Allmänt,

Heej!
 
Igarkvall gjorde vi ingenting forutom att storhandla. Mycket enklare nar man har bil, sa jag passade pa nar Athena o Nicklas skulle handla. Det var forsta gagen jag kom hit som jag handlade massa MAT. Innan har jag mest levt pa pasta, flingor o mackor (eller cheesecake). 
Sen avslutades kvallen med filmkvall!
 
Idag har det inte hant sa jattemycket. Johanna akte hem, snyft. Nina har flyttat in, KUL! Jag har pluggat, sjukt frustrerande nar matten ar pa engelska. Och nar raknatelen egentligen ar sa latta att jag har glomt hur man raknar ut det.... Jag ar van vid integraler, derivator och sant.... inte absoluta summan av osv... Gr mig andragradsekvationer och jag raknar ut dem samtidigt som jag steppar och sjunger nationalsangen.... Men raknar ut uttryck med absolutvärden är sjukt onödigt. Behover val bara friska upp minnet lite och lära mig mig termerna pa engeslska.. 
Sen gjorde jag laxan i Bus 28 (min onlinekurs) och dar funkade inte att lamna in uppgiften pga tekniska problem och jag sklle kontakta helpdesk. For det forsta fick jag sitta i en jaaakligt lang ko. Och ibland nar jag blev nr ett  kon, sa hoppade jag o blev nummer 2 igen.. nagon som trängdes kanske.. grr.. Aja. Efter ett langt tag sa kom jag fram och fick tag i en i chaten som forsokte forklara for mig hur man skulle gora. Himla svart att forsta, Mac ar fortfarande nytt for mig o vet inte hur allt fungerar. Hon maste trott att jag jag var jattetrög. Efter jag vet inte hur lange, sa fick jag stanga ner alla internetsidor, aven chatten med hjalp for att kunna starta om det igen och se om det funkade da. Da var klockan 8. Och DAA antligen funkade det! Yes yes yes! Sen var det tankt att jag skulle till gymet att trana, men imed att de e sondag sa stanger dem klockan 8... sa jag fick ut o springa en runda i parken ist. De va nice. 
 
Annars. Athena larde mig att gora bananpannkakor, det ar nyttigt. Jag ska nu borja mitt nyttigare liv. Med mat i kylskapet och en halsotidning och massa motivation ska jag nu bli fit for fight! Ingen cheesecake pa ett tag! 
 
Jag ar nu jattetrott och ratt allmant nojd. Himla glad att vi hittat ett 4e roomie som verkar hur trevlig som helst, bada fotterna pa jorden, snall, rar, kul och malmedveten. Sa jag tror att vi alla ar nojda och jag hoppas att hon kommer trivas har! Hur kan man inte gora det. Jag trivs har. Vad jag saknar ar en lampa och en tavla bara! 
 
Nu ska jag sova. Skola imorron!! 
 
Puss o kram! 

Lång lördag går fort

Publicerad 2013-09-08 04:40:00 i Allmänt,

Hejsan!
 
Nu har vi antaligen internet i lagenheten!! Wiihoo! 
 
Igar var jag och Johanna pa cheesecake factory, som vanligt. Johannas sista cheesecake pa ett bra tag for imorron aker hom hem. Sa vi hade en mysig kvall, tog hem oreo cheesecake som vi at hemma o kollade pa en komedi. Myskvall!
Jag kommer sakna min fiina roomie! En mycket speciell vän som jag värdesätter valigt mycket!! 
 
Idag borjade jag, athena och nicklas dagen pa leasing office for att skriva in nicklas i kontraktet. Det tog en himla tod och en massa papper som skulle skrivas pa, igen.. haha. Sen stack jag och athena till Ikea och köpte lite nödvandigheter till vart nya hem. Nar vi var dar sa kontakar en tjej oss pa facebook som behover boende. Nina heter hon.
Nar vi kommer hem fran Ikea sa kommer Nina hit for att kolla pa lagenheten och sa fick vi traffa varandra! Hon var ocksa skåning och verkade jättetrevlig! Så, nu har vi en 4e roomate! Wihoo! Kanns jättebra! Hon flyttar in imorron!
 
Ikvall vet jag inte vad som hander! Jag ar sugen pa att hitta pa nagot, men har lite skolarbete som maste goras... har lite kvar. Sa vi far la se! 
 
Har kommer en bild pa mig nar vi var i Runyon för nagon dag sedan och fotade. Har ar klockan typ 7. 
Och ca 40 minuter senare sa var det sahar mörkt...
Kans som man slacker en lampa typ. 
 
Himla fin utsikt man har över LA naär solen gar ner och staden lyses upp. Lost in the city of angels! Jag älskar denna staden!!!!!!!!!
 
Nu ska jag tillbaka till plugg. 
 
Puus och kram!
 

hey

Publicerad 2013-09-06 21:32:34 i Allmänt,

Hejhej!
 
Som ni vet har jag inget internet hemma an, ska fa det idag forhoppningsvis. Sa nu sitter jag pa starbucks och har precis pluggat! 
 
Igar skulle jag och johanna ga och lamna in gamla internetet samt fixa elen till lagenheten, Tva smasaker. Det tog oss typ dagen. Vi gick hemifran vid halv 10, kom hem lite innan 3. Da far man en uppfattning om hur stor LA ar haha.... Gick nog nastan 2 mili 30 graders varme, tog dock en matpaus pa chipotle. Blev fin bonnanranna pa det sen haha. Och jag gav mina tacochips med en burk guacamole till en hemlos, hon blev jatteglad. 
Fick hem moblerna igar ocksa, Athena Nicklas och Andre hamtede dem i deras forrad. Andre ar Athenas o Nicklas kompis som halsar pa. Sa nu har vi Tv soffa och koksbord bla. Lagenheten blev helt plotligt mer hemtrevlig! 
Sen fargade jag haret rott. Ja ni horde ratt! Rött! Det blev bra tycker jag, kanns roligt med rött hår! 
 
Sen stack jag och joie till turtle racet och traffade lite kompisar dar, det var trevligt! Blev dock ratt tidigt, men var lagom trott i kroppen efter allt promenerande sa de va lugnt! 
 
Har pluggat fardigt for tillfallet, sa ska hem och laga lite lunch! 
Puss och kram! 

flytten

Publicerad 2013-09-03 22:44:24 i Allmänt,

Hejsan!
 
Igar var det full rulle hela dagen. Som jag sa sa var det ju labor day igar vilket betyder att ALLT var stangt. Banker, flyttfirmor osv.. Sa dagen borjade vid 7.30 typ, pa morgonen da jag och Athena ger oss ut for att ta ut pengar till depositionen. Depositen var pa 2 manadshyror, den ska vi ju betala manadens hyra ocksa pa samma gang. Vilket skulle bli ca 6000 dollar. Det ar ratt mycket for 2 personer.. Sa vi aker och tar ut pengar. Tar forst pa mitt amerikanska kort, men dar fanns en daglig maxgrans pa 500 dollar.... och imed att banken va stangd fanns det inte me rjag kunde gora at det da. Sa jag forde over pa mitt svenska och lyckades ta ut totalt 2000 dollar. (nastan 14000kr). Athena hade en daily limit pa 600 dollar, och kunde inte ta ut mer. Sen skulle vi fixa sa vi fick money order, bankerna va ju stangda sa vi fick aka till 7eleven. Dar kunde en money order va pa max 500 dollar och man fick max ta 1000 dollar per person... sa vi fick dela upp det pa 4 solika money ordrar , sa fick dem ta in lite mer pa vissa... Kon pa 7eleven vaxte och personalen var inte glada. Da var klockan nastan 10, sa vi skulle aldeig hinna ta ut hela Athenas och Nicklas del av depositen, sa vi akte till Park la brea med vad vi hade. Skrev pa kontraktet i bilen innan vi gick in pa kontoret. Dar inne fick vi snacka med var leasing consult och forklara att vi inte kunde ta ut hela depositen.. och vi bad om att fa ta ngt som heter short deposit. Dar man betalar en avgift istallet sa slipper man deposit. Dock far man inte tillbaka nagra pengar nar man flyttar ut da, men det var vart enda alternativ atm. 90 minuter senare ar allt fixat, papperna paskrivna och vi har varsin nyckel i handen. 
 
Imed att vi inte kunde fa tag pa lastbil sa kom var kompis Shannon for att hjalpa oss. Han hade storre bil an oss, sa dar kunde man falla ner satena och fa in de stora moblerna, som sang, soffbord m.m. Vi fullastade bada bilarna och akte fram och tillnaka, fram och tillbaka. Lastade in, lastade ut, packa ner, packa upp. Och kan lagag till att det var sakert minst 30 grader ute.. Tog en luchpaus pa the counter kl 3, da vi bjod snalla Shannon pa lunch. Sen fick han aka da det mesta var fardigt.
Sen tog jag och Athena en trip till Ikea for att handla lite, dushdraperi stod overst pa listan. Kommer hem nagra timmar senare med dushdraperi. Nar vi ska hanga upp dem ser vi att det inte ingick ringar i draperien.... haha ha.
 
Sen gick vi tillbaka till lagenheten for att ta det sista, vilketvisade sig va mer an vi trodde. Klockan blev narmare 8, och tillslut var hela lagenheten tomd. Kandes jattekonstigt att lamna lagenheten. Mitt forsta LA hem. Det var ett kapitel som avslutades nar jag slackte och stangde dorren. Jattekonstig kansla.
Sen slapade vi hem pa sakerna. Vi tig ju ingen bil for vi inte trodde det var sa mycket.. Sen kom vi hem, till vart nya hem. Packade upp det mesta. Fortfaradne jattestokigt, men skont att fa lite pa plats iaf!
 
Sov relativt gott! Johanna hade inte alls sovit gott. Tror jag far vanja mig vid att detta nu ar mitt hem. Men det ska ga bra! Jag ar excited for att fa allt pa plats och komma in i vardagen! Imorron kommer Nicklas, vilket betyder att Athenas och Nicklas saker kan hamtas fran deras forrad sa vi far lite mer mobler! Wiho! Sen blir det val en trip till Ikea igen for att kopa ringar till duschdraperiet och lite annat smatt o gott som kan behovas.
 
Nu sitter jag har pa starbucks och pluggar och bloggar. Har inget internet i nya lagenheten an. Ska fa det fixat snart!
 
Hela alltet med lagenhet och flytt har inte gar pan rals om jag sager sa. Menmen, det kommer altid ut nagot bra ur varje situation. Det galler bara att se det fran den ljusa sidan. 
 
Och jag bara kanner i benmargen varje dag hur ratt det ar att jag ska va har! LA is the place. Jag kolla nyss ut genom fonstret har pa starbucks och ja bara, JA. Det ar har jag ska va. Later tontigt ja vet, men de e sa det ar! I think its coool.
 
Fast inte lika coolt som dehar, kan forfarand einte fatta det. De e sa sjuuuuukt jakla coolt!
 
Nu ska jag plugga vidare!
Imorron ar det skola... Ja det ar ingen semester bara for man ar i LA inte.
 
Hoppas du blir snygg imorron pa skolfotot Josse, jag haller tummarna.
 
Puss och kram!

sondag hejhej

Publicerad 2013-09-02 06:57:51 i Allmänt,

Heej!
 
Ett snabbinlagg!
 
Borjade dagen med att skypa med familjen + farmor o farfar och gratta pappsen pa fodelsedagen! 
 
Sen har vi packat ihopa det mesta av vara klader och stadat ut lite i skafferiet, for imorron flyttar vi!!!!! Det var tjafs om att vi  inte skulle fa flytta imorron, men vi tjatade pa var leasing consulent sa hon fixade sa vi far flytta imorron! Wiho! No homelessness! Sa kl 10 imorron skrivs kontraktet! Wiho! Och vi flyttar in i var nya lagenhet!
 
Dock ar banker och alla uthyrningsfirmor imorron stangda pga labor day... sa det komplicerar det hela lite. Men vi loser det!
 
Jag och Johanna var pa ett aquarium i long beach med sara och hennes mamma! Mycket trevlans! Och himla fint omrade!!! 
 
Nu ska jag kolla film o dricka varm oboy!
 
Puss och kram!
 
Har kommer lite bilder!
Tatta saa fiiiint!!!!!
 
Baten Queen Elisabeth
I LOVE LA!!!
 

finally hope

Publicerad 2013-09-01 06:51:51 i Allmänt,

Tjena tjena!
 
Borjade dagen med en morgonrunda vid halv 8 tiden. Redan da var det riktigt kvavt ute! det ar varmt har i LA nu ska jag lova!
Kl 11 sa stack jag och Athena till park la brea pa vart mote. Vi fick se en lagenhet, det var bra pris och lagenheten var fin, sa vi sa VI TAR DEN! Vi fyllde i vara ansokningar och betalade holding depositen. Sa det kanns bra!!! Jattebra! Dock stod det inflyttningsdatum 4e sept, men den var i princip klar sa hon skulle forsoka fixa sa vi kan flytta in den 2a!! Kalas!
och vi har eventuellt hittat en ny potentiell roomie. Fatt kontakt pa facebook, och sk atraffa henne pa mandag. Sa vi haller tummarna for de e en trevlig tos som vill bo med oss!
 
Efter motet sa kandes det bra, men kan fortf inte koppla av 100%, for man kan aldrig helt saker veta kanns det som. Allt kan vanda pa 2 sekunder. Men vi hoppas vekrlgen pa detta nu alltsa. Kanns bra sahar langt iallafall!
 
Efter lunch stack jag och Athena pa bio. Kan ni gissa vilken vi sag? THIS IS US! One directions film haha! Behovde en glad film, glad musik och sota pojkar. Efter filmen var jag pa mycket battre humor! Nar jag kom hem sa at jag, gjorde skolarbete och sen stack jag till LA fitness och tranade! Yesyes! Kandes gott! Efter en dusch stack jag o Athena till Ralphs och handlade lite, bla CHOKLAD ! 
 
Sa nu sitter jag nerbaddad i min sang, med ett glas rott, ett toblerone, en potentiell lagenhet och ett leende pa lapparna! Nu ska jag koppla av! Ska kolla pa remember the titans! EN av mina favvofilmer! Sa kanns som de blir en bra kvall!! MMmm
 
Hemma i Sverige ar det morgon nu och min pappa fyller ar! Nej jag ha rinte glomt bara for jag haft mycket att gora! Grattis pa fodelsedagen lilla pappa! Hoppas du far en fin dag! Och sa ska vi skypa!! 
 
Detta var den enda bilden jag hade pa datorn som sag okej ut. Jag lovar. 
 
Nu ska jag starta filmen! 
Ha det braa!
 
Puss och Kram! 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela