carropacollege.blogg.se

Tjenna. Jag startade denna bloggen som en dagbok när jag flyttade till LA o började college 2012. Två år senare är jag klar på college och har flyttat hem till Sverige igen. Livet är en resa, och detta är där nu min loggbok. Så välkomna att ta del av min resa, mina tankar och upplevelser här i livet.

Starbucks igen

Publicerad 2012-09-30 00:26:12 i Allmänt,

Hejsan!
 
Igårkväll blev somsagt lugn spenderades hemma i lägenheten med film och Marabou! Sen kom Johanna hem efter en middag på cheescake factory och sen blev det en film till!'
Btw, jag bakade scones till kvällsmat(UTAN RECEPT!, det blev kalasgott!).
Sen sov jag som en stock tills klockan ringde kl 9, jag brukar normalt vakna av mig själv vid 8 tiden.. men nu fick jag släpa mig upp kl 9 för vi skulle iväg på bootcamp! Så efter ett kort samtal med farmor o Josse på Viber så stack jag och Joie och brände lite kalorier på LA fitness. Fy bubblan vad jag har träningsvärk i magen och axlarna från PTn igår...
 
Sen åt jag pannkakor till lunch och jag har handlat och vi har betalat hyran! Check check check! Så nu återstår bara plugga på dagens att göra lista, och det ska jag göra nu. Internet i lägenheten fungerar fortfarande inte så därför sitter på på starbucks igen!
 
Ikväll ska vi äta ute sen ska jag, Pau och Anna ut i Hollywood eller något! Vet ej exakt vad som händer, omöjligt att planera här!
 
Imorron ska det städas, skypas och pluggas!
 
Hoppas att internetet kommer igång tills imorron!! Sjukt frustrerande...
 
 
Här är jättevarmt idag.. och varmare ska det bli! Hoppas ni har det bra i höstrusket där hemma!
 
 
Puss o kram!

fredagseftermiddag på starbucks

Publicerad 2012-09-28 23:17:00 i Allmänt,

Hej bloggis!
 
Eftersom time warner håller på att fixa och trixa med deras kablar så har vi inget wifi i lägenheten, så jag gick till starbucks! Så här sitter jag, pau och joie och pluggar och snackar och bloggar!
 
Igår så spelade jag och Johanna upp vår scen i actingen, det gick faktiskt rätt bra! Vi kunde våra repliker och vår blocking och vi hade gjort allt pappersarbete om scenen, analysera karaktärerna osv. Det vi skulle jobba på var ju att få mer intensitet i våra repliker och spela ut våra "objectives", vilket inte är så konstigt kanske för två stycken som aldrig har gjort något sånt här innan. Jag är stolt över vår insats! Om 2 veckor ska man ha slipat på sin scen och jobbat på det man fick kritik på och sen spela upp det igen!
 
Sen kom vi hem sent och då var det raka vägen till sängen!
 
Imorse skypade jag med pappa och josse i telefonen, mottagningen var kass. Men fick pratat med dem iallafall! Och helt plötligt saknade jag att äta sitta runt middagsbordet där hemma och äta en god ordentlig middag med min famlij. det var längesen nu, men snaaart är det jul igen och då blir det matit!
Sen stack jag iväg på PT.. jobbigt, men givande! Dock ska jag säga upp min PT snart för det är så dyrt, vill inte lägga så mycket pengar på träning, jag kan ju faktiskt träna på egen hand... Och så slipper man allt klydd med alla PTna..
 
Sen kom jag hem o åt o nu sitter jag hääär!
 
Vet ej vad som händer ikväll. Men förhoppningsvis blir det rätt chill, jaghoppas att vi sticker ut och äter och har det trevligt, så vi pallar träna imorronbitti! Jag, pau och Joie ska nämligen på bootcamp imorron!! Jiiha! Taggad!
Sen blir det förhoppningsvis ferre imorron istället!
 
Nu ska jag återgå till plugget!
 
Kan inte fatta att jag har varit här i 8 veckor nul, swwwiiich vad tiden går fort!
 
Puss & Kramis
 
 

Onsdag

Publicerad 2012-09-26 22:14:13 i Allmänt,

Hello!
 
Kom nyss hem från skolan, har precit ätit kyckling o nudlar. Studentmat!
 
Det är skönt att det är onsdag, för det betyder att det bara är Torsdag kvar, sen håller jag helg!
 
Inget unikt med denna dagen. Som alla andra måndagar och onsdagar hade jag bus 22 och sen bus 20. Det var ungefär lika varmt idag som igår.
Ska jobba lite på mitt arbete i Bus 1 och/eller bus 22 (har inte bestämt vilket jag ska börja med än).
Sen ska jag träna, PT... Det kommer bli jooooooobbigt känner jag. Uuh. Men jag förtjänar det.... har slarvat.
 
Tränade inte igår, istället spenderades kvällen i soffan framför datorn så kollade vi på svenska hollywoodfruar. Så sjukt kul att kolla på!! Förutom att Gunillas röst låter som naglar mot en griffeltavla... tycker hon verkar vara riktigt hemsk. (Men jag känner jui nte henne så vad vet jag....)
 
 
Ska också träna massa acting idag. Jag o Johanna ska spela upp vår scen imorron. Jag är nervös haha.... hur ska detta gå. Men man kan inte göra mer än sitt bästa!
 
Nu vill jag passa på att säga ett STORT grattis till världens bästa mormor som fyller år idag!!!! ♥ Saknar dig! Har en jättelång håla imorron, men ingen mormor att gå hem till och äta kakor.. :( Hoppas att du får en jättebra födelsedag och att Micke hjälper dig med datorn så du kan läsa detta!
 
Laddade in lite bilder från telefonen igår, så här kommer lite bilder på området där jag bor!
Första bilden är från the Grove och resten fotade jag lite i området. Vi bor precis bredvid LACMA, vilket är ett stort museum.
Och precis runt hörnet har vi några mysiga restauranger..
Vi har allt vi behöver här i området; bank, restauranger, mataffär, gym och gångavstånd till the grove! Gillar att bo här. Dock är det långt till skolan och stranden..
 
Nu var inlägget sluut! Studytime.
 
Puss och kram!

TISDAG

Publicerad 2012-09-26 01:01:49 i Allmänt,

Hejsan!!
 
Kom hem från skolan för en liten stund sedan, och nu satte jag mig vid datorn för att plugga. Men innan jag börjar med det så tänkte jag göra ett inlägg här...
 
Skulle egentligen varit I hollywood och köat för att ikväll se en likadan spelning som igår, fast med Green day, men det blev ju inställt.. Bummer. Har hämtat mig lite nu, men när jag såg att Billie är på rehab och dem skulle ställa in så jag blev väldigt ledsen. De andra tyckte nog jag var lite fåning.. Meen dem får tycka vad dem vill. Att höra att Billie är på rehab och att dem ställer in flera framträdanden (bla de 2 jag skulle på) gjorde ont i hjärtat.
Att jag inte får se dem nu, det överlever jag, förhoppningsvis var det inte sista gången jag får chansen att se dem, men att Billie måste in på rehab.. ajajaj..  
Krya på dig!!!! ♥♥
 
Men får tänka positivt, nu sparar jag taxipengar och jag mår mer tid till att plugga... yeey....
Och jag är faktiskt superglad att jag fick se The Killers igår!
 
Och jag är JÄTTEJÄTTEGLAD att jag kan höra UNO! på spotify nu!!! Gillar det jag hör!!! Dem gör det igen! Fy fabian vad jag älskar green day!
 
Här kommer lite bilder från the killers igår. Alla bilder ser likadana ut, förutom att spelarna flyttar lite på sig och lamporna bytar färg..
Dem är riktigt grymma live!
Och jag måste bara rätt mig för i förra inlägget sa jag att de spelade When we were young... låten heter ju When YOU were young... Ber om ursäkt för det. (Hade nog One Directions nya låt Live when we're young på huvudet...)
 
Efter konserten gick vi till Chinese Theatre och kollade på på handavtryck i sten.
 
Kristen Stewarts hand är nästan lika stor som min.
 
Här står jag i Johnny Depps fotspår. Vi har nog inte samma skostorlek.
 
Och detta var sista bilden jag tog innan vi hoppade in i taxin och åkte hem!
 
Måste bara säga att chinese theatre delen är det enda som är värt att se här i själva hollywood.. resten är rätt skabbigt, fullt med märkliga människor.
 
Idag hade jag en lektion. Fick tillbaka provet vi gjorde förra veckan, 88%. 90% = A.. så jag fick alltså ett B.. var inte riiiktigt där.. som vanligt. Men jag är nöjd, 88% är inte too bad.
Och idag är det bara 25 grader ute!! Vilket är lite skönt tycker jag! Varmt, men inte allt för varmt, så man kan gå 10 meter i en långarmad tröja utan att svettas som en gris. Ska faktiskt bli skönt sen när det bli lite svalare och man kan ha långbyxor ibland också..
 
Nu pluggar jag (snart) Business och sen ska jag och Joie träna Acting. Vi har uppvisning på torsdag, he he.. Och får se om jag hinner med att träna litepå LA fitness ikväll, har varit dålig med det senaste veckan. Bara ätit massa choklad och inte tränat så mycket. Fy fy....
 
Nu ska jag faktiskt öppna boken!
 
Byebyebye!!!

Killers killed it!!

Publicerad 2012-09-25 07:05:23 i

The killers killed it!!!

Så sjuuuukt bra! Jag gillar deras musik men har aldrig varit ett diehardfan. Så jag blev mycket positivt överraskad över hur bra dem var!!
Spelade både gamla o nya låtar. Höjdpunkter var Mr Brightside, when we were young och Runaways!

Fick även se Jimmy kimmel showen på storbilds tv och han kom sen ut på scenen!

Efter konserten så stack jag o isa en sväng till chinese theatre o kollade handavtryck!

Är helnöjd med kvällen! Nu är jag heeeelt slut i kroppen.. Skriver mer imorgon! (. Green days konsert blev inställd btw...)

Godnatt!!

Sunday = funday, not

Publicerad 2012-09-24 03:38:39 i Allmänt,

Haaj
 
Idag vaknade jag med en dundrande huvudvärk och illamående, yeey. TUR att jag hade 2 huvudvärkstabletter kvar som har hjälpt mig genom dagen!
Började dagen med att skypa med Emma!!! Har inte pratat med henne på över 7 veckor, waah! Så det var jättejättekul! Och även kul att Jacob var med! Ni är så söta, jag gillar er!
Sen pratade jag med Mammsen och Pappsen i över 1 timme. Pratade senast i fredags men det var skönt att prata med dem idag igen! Har nämligen lite hemlängtan fortfarande! Saknar mycket där hemma nu..
 
Vi hade bestämt att vi skulle ha städdag idag, så efter skype var det dags att sätta igång att skura toaletten. Inte kalaskul, men måste göras. Så nu är badrummet skimmrande rent, sedan så moppade jag hela lägenheten! Rosanna dammsög, Isa städade köket och Pau putsade fönstrena, så nu är lägenheten kliniskt ren. Ändå skönt att få det gjort.
 
Sen tog jag en powernap för att se om huvudvärken ville försvinna, men icke... Sen satte jag mig ner framför datorn och gjorde klart BUS 1 uppgiften och nu ska jag plugga till BUS 20 provet imorron... Jiiiha.
 
Har inte varit så munter idag, förutom under skypetimmarna! Att höra röster hemifrån är såå skönt!
Nu har jag precis ätit mat och ska snaaart öppna BUS 20 boken...
 
Här kommer lite bilder Runyon Canyon. Vilken utsikt va??
Ser ut som en tjock gris på denna bilden, men förövrigt är den fiin!
 
Och här kommer bilder från Six Flags!
Joie, jag, Rosie och Isa i väntan på en karusell!
Lite längre in i väntan...  Trööötta!
 
 
Och efter sixflags stack vi och åt hamburgare.
 
SÅÅ där kom massa bilder. Fun fun.
 
OOOOCH
Grattis världens finaste lillasyster till brons i kickoff cupen idag, you kick ass! Precis som din storasyster!
 
Bilden är från åhus beachhandboll i somras. Vilken kämpe!! ♥
 
Nu ska jag plugga. Woop wooop...
 
Imorron ska jag upp tidigt! Och efter skolan ska jag och Isa till Hollywood och kolla på the Killers!! WIIHO!
Men är mer taggad på GREEN DAY på tisdag! Behöver verkligen lite green day nu!  Hoppas bara att Billie Joe är back on track snart igen.. inträffade en liten olycka under iheartradio spelningen i fredags.  Bli frisk Billie, jag behöver dig!!!!
 
Ha det gött!
Imorron är det 3 månader till julafton!
Puss och kram till alla er därhemma!!

Six flags!

Publicerad 2012-09-23 07:10:45 i

Hejhej!

Kom precis hem efter en lång svettig dag på six flags... Vet ej hur många bergodalbanor vi har åkt och ändå hann vi inte med alla! Kan också bero på att fi fick köa i nästan 2 h för en attraktion. X2 hette den, jättefräck! Sök på X2 six flags magic mountain så ska nu få se ( hade lagt in länken om jag satt vid datorn).

Märker att jag börjar bli lite gammal, klarar inte lika många åk som jag gjorde för några år sedan... Ack..

Nu snurrar allt i huvudet och i magen och jag orkar inte göra något. Dagen har gått fort ändå, full fart hela dagen. Nu vill jag bara sova...

Tack Rosanna Isabelle Johanna Frances Ella och Thyree( vet ej hur det stavas) för en kulig dag!
Kan skriva ett mer detaljerat inlägg om parken imorron när jag har landat. Känns fortfarande som jag åker berg o dalbana när jag sitter i skriver detta.... Inte ljuvligt!

Här kommer två snabba bilder från parken. Den första bilden är X2!

Nu säger jag godnatt, kl 10 en lördagskväll.... Skulle egentligen ut med Pau o Anna, men ingen av oss orkar... Inte lätt. Godnatt!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3841383/images/2012/pic_505e95da9606ee77854b1f01.jpg" class="image">

hopp i hollywood

Publicerad 2012-09-22 08:38:12 i Allmänt,

 
I'll spread my wings and I'll learn how to fly
I'll do what it takes till I touch the sky
And I'll make a wish, take a chance, make a change
And breakaway
Out of the darkness and into the sun
But I won't forget all the ones that I love
I'll take a risk, take a chance, make a change
And breakaway

nostalgi!

Publicerad 2012-09-22 07:10:08 i Allmänt,

Hajhaj!
 
Klockan är 9 PM en fredagkväll, har precis tagit ett bad och nu sitter jag i myskläder i soffan med datorn i knät med en liten skål med Marabou digestive bitar och några non stop och lyssnar på musik. De andra är ute och äter eller något, jag kände för att vara hemma och tat lugnt och vara ensam lite. Det är himla skönt må jag säga!
Har marketing boken här bredvid mig också, ska läsa ett kapitel i den också snart. Prov på måndag, hej o hå.
 
Dagen började ... eller nä, jag vaknade i natt av att jag hade kramp i benet, i vaden. Fy bövelen vad ont det gjorde. Sen sov jag vidare till kl 7, då gick jag upp och åt frukost, sen gick jag och lade mig igen med musik i öronen och somnade om. Sen när jag kollade på klockan är den ca 10 am och mamma o pappa smsade att de väntade på skype. Så då var det upp o hoppa och skype i en timme! Dem satt med fleecetröjor och hade 11 grader och jag satt i pyjamas t-shirt och hade 28 grader. Känns som det vara var någon vecka sedan som dem satt i sommarkläder och hade precis grillat (åh nu kom jag och tänka på att sitta ute på altanen och äta grillad flintastek med potatiskrocketter och bearnesås och dricka kall cider och bara njuta..), sjukt vad tiden gått fort. Om 3 månader är jag hemma igen. Har lite hemlängtan atm. Måste få ha det ibland! Saknar mina nära och kära och tystnaden och lugnet och den friska lukten som kommer efter att det har regnat och mitt gosedjur som inte fick plats i resväskan och massa andra saker som jag inte har här. Men jag ska inte klaga, jag har det bra här. Jag klarar mig fint. Men klart man saknar allt och alla därhemma ibland! Ska bli SÅ kul att få träffa alla till jul!
Lägger in massa bilder för jag är lite nostalgisk.
 
Finns SÅÅÅ många fler bilder jag skulle kunna lägga upp, men nån måtta får det vara. Har bara massa fina minnen i huvudet nu! Buuhuu. Men gud vad glad jag är över att ha så många fina människor i mitt liv!
 
Och mina roomies är också otroligt fina!
 
Nu har jag varit nostalgisk nog.
Efter  jag hade skypat med mamma o pappa och sen farmor o farfar så pluggade jag, åt mat och sen kom Johanna hem från skolan så skulle vi till Runyon Canyon. Får ett samtal från La fitness o dem ber mig titta in, så jag går dit för att gå igenom mitt kontrakt. Då ser jag att jag har ett ettårskontrakt.. på 140 dollar i månaden. IKKE! När jag skrev på så sa hon tydligt att jag bara kunde hoppa av PTn när jag ville... Liar liar! Men dte löste sig, så jag ska iallafall träna PT tills i början på oktober, sen ska jag säga upp PTn, för om jag gör det innan den 8e oktober så kan jag dra mig ur kontraktet ocg få tillbaka de 50 dollar jag betalade i inskrivningsavgift. Asså amerikanare är så säljar galna. En försäljare på T-moble lurade ju Johanna att skruva på ett kontrakt på telefonen. Försöker lura söta små.. blåögda svenskar. No more no more!
 
Iallafall, sen tog vi bussen till Runyon och powerwalkade. S gaaalet jobbigt att ta sig upp till toppen, men när man väl är där uppe så känner man sig som man är on top pf the world! Finns också en stor bänk uppe på toppen, där satt vi och chillade.
Var även objekt för Johannas fotoläxa , och det blev nog några fräcka bilder som jag ska ta o lägga upp här när hon har laddat in dem i sin dator!
 
Sen kom vi hem vid 7 tiden. Åt lite flingor. Asså jag måste dra ner på mitt flingkonsumerande... det är skrämmande hur snabbt ett fllingpaket tar slut..
 
Nu är klockan 10 PM! Nu ska jag nog borsta tänderna och sen chilla lite till! Sen ska jag sova gooooott!
 
Imorron ska vi till Six flags och åka karuseller, det ska bli rooligt!
 
Puss och kram!

Pluggis

Publicerad 2012-09-21 08:48:00 i

Hejhopp!

Kom precis hem från skolan, nuuu har jag helg! Härligt!
Min business lektion var slut kl 12.20, efter det så gick jag till bibblan och pluggade och pluggade och kollade konsert i mobilen. Sen kl 4 kom Johanna så åt vi, o sen pluggade vi lite till! Satt i biblioteket o läste våra repliker i actingen och så råkar jag rapa jättehögt... Pinsamt!

Sen kl 6 träffade jag Gabe för att öva på nästa scen. Han har läst mycket acting innan och det har ju inte jag...
Sen var det dags för lektion. Fy vad många roliga människor vi har i vår acting klass!

Så nu e vi äntligen hemma, har ätit lite choklad i ska snart sova! Har nu varit här i 7 veckor och om 3 månader sitter jag på ett plan hem i Sverige! Veckorna bara springer iväg!

Imorron ska jag plugga och sen ska jag i Joie iväg till runyon Canyon och powerwalka och öva acting på samma gång! Multitasking!

Godnatt everybody!

Här e en söt bild på Joie när vi pluggar i bibblan!

Nästa vecka!

Publicerad 2012-09-20 05:04:03 i Allmänt,

 Nästa vecka kommer att rocka!
 
 
 
 LOVE IT! ♥♥♥
 
Drömde mig bort lite...
Nu ska jag faktiskt plugga....
Men alltså, åh vad musik är bra!

mmm onsdag

Publicerad 2012-09-20 04:39:00 i Allmänt,

Helluuu!
 
Tidig morgon igen... uuh, men nu dröjer det ända till måndag tills nästa!
Samma visa igen på Advertisninglektionen, lyssna på pratprat och kämpa mot gäspningarna och ögonlocken. Sen en jättebra marketinglektion då läraren gick igenom allt som kommer på provet på måndag, så nu vet jag vad jag ska koncentrera mig på! Fick sluta lite tidigare för att prata ihop oss med våra gruppmedlemmar, vi ska nämligen göra ett grupparbete senare i kursen om ett märke och göra en presentation om det. Jag och Martina är i samma grupp, vi jobbar med två andra svenska tjejer som heter Maria och Sara. Ja det är jättemånga svenskar här!  Vi bestämde oss idag att vi ska göra ett arbete om MARABOU! Kalas!
Sen fick vi sluta, så jag tog bussen hem och möter Johanna på vägen till lägenheten, hon hade hämtat ett paket till mig! Jag misstänker vad det är för paket.. Ett stort grönt paket fullt med choklad!!!!!!!! MMMMMMM TACK FARMOR OCH FARFAR!! ♥
Sen tränade jag och Johanna vår acting, vi kommer att bli sjukt bra skådespelare i famtiden......
 
Sen, efter att ha ätit en hel del choklad och en stor portion lunch så stack jag till ett välbehövligt träningspass på LA fitness. Det blev AAANINGEN tuffare denna gången! Berodde väl också lite på att jag hade ett halv kilo choklad i magen...
Det var också lite kyldd med hur många träningar jag skulle ha i veckan... Dominiqe som övertalade mig om PT gav mig ett bra pris, så jag betalar för ett pass i veckan, men jag ska få två. Men Kate ser att jag bara ska ha ett. Confusing... Så efter träningen fick jag vänta på att Dominiqe skulle komma så vi kunde reda ut det. Och visst skulle jag ha 2 ggr i veckan.. men ETT med kate och ETT med henne.. Brist i kommunikationen på LA fitness känner jag... men det löste sig iallafall! Så nästa vecka har jag 2 pass med D istället..
 
Kom hem, dushade, åt mat, handlade på Ralphs och nu sitte rjag här och pluggar.
Jag är ganska munter. Sitter och lyssnar på några nya Green Day låtar!! Åh, glad glad glad! Är så obeskrivligt glad att jag ska få se dem nästa vecka!!!!!
 
Nu ska jag läsa Business och äta lite (absolut inte för mycket) choklad!
 
Imorron är det en låång dag, 6h håla. Så då kommer jag ha gott om tid att plugga i bibblan. Härligt! Skönt att det är torsdag imorron, för sen kl 10 pm på torsdag så håller jag helg! GÖTT!
 
Ha det bra! BYEBYE

Glad suprise!

Publicerad 2012-09-19 04:51:00 i Allmänt,

Tjeeenixen!!
 
Idag är jag jättejättejätteglad! Och jag ska tala om varför!
 
JAG SKA SE GREEN DAY PÅ TISDAG!!! JIIIIIIIHA!
 
Trodde verkligen att allt hopp var ute när jag fick mina The Killers biljetter, glad att jag fick dem, men hade hellre velat se green day... MEN så idag när jag sitter och lunchar med Sandra så vibrerar min mobil, ett email! Åh vad kan det vara.. Din request har besvarats och jag har nu 2 biljetter till green day om jag går in och bekfräftar snabbt som attan(det ska man alltid göra). Så det gjorde jag, och jag fick Priority!!! Vilket är det bästa! Då har man störst chans att komma in och få bra platser! Ni förstår, sånna här request biljetter är aldrig 100 % säkra, så det gäller att man är på plats i tid. Vilket jag kommer vara. Slutar skolan halv ett, så då ska jag hem o lämna böckerna, sen tar jag en taxi !!!!
 
Wohoo! GLAD GLAD GLAD!!
Äntligen ska jag få se dem igen!!!!!
 
Kan inte fatta att jag ska se BÅDE The Killers OCH Green day! Måndag och tisdag! Och sen green days skivsignering på onsdag! Oh my good!
 
Och six flags på lördag! Mycket att se fram emot nu!
 
Anyway! Idag hade jag prov i Bus 1! Ett multiple-choice prov, svårare än man tror. Gick förhoppningsvis bra, var osäker på några frågor, väljer och velar mellan 2 alternativ som är snarlika och sen när man kryssar i det ena.. så blir man genbast mer osäker på om det faktiskt var det andra.... Kan inte göra något annat åt saken nu än att hålla tummarna!
 
Sen träffade jag sandra så åt vi mat (fick email) och sen gick vi till bibblan och pluggade! Sen tog vi bussen till 3rd och köpte jamba juice(MMMM så gott!) och sandra fyndade även i några butiker. Men inte jag, jag höll i slantarna + jag var för trött för att kolla på kläder haha. psykiskt utmattad efter prov och glädjerus och plugg..
Sen tar vi bussen hem, när vi kör förbi Santa monica pier så är där FULLT med folk. Det är avspärrad står polisbilar och stora kameror där, såg ut som dem höll på att spela in något. Några ungar hoppade på bussen strax därefter och var helt uppe i varv och de sa något om Criminal Minds... Om  dem höll på at spela in det där så är det ju bara för häftigt!
 
Sen kom jag hem, åt flingor och nu ska jag plugga! Har en Advertising grej som ska vara klar imorron. Här är det ingen vila inte! Full fart.
 
Har även bokat flygbiljetter inför nästa termin! Åker tillbaka till LA i början på februari nästa termin, så jag får ett rätt långt jullov! Nice!
 
Nu ska jag plugga, hejdååå!!

Morsning korsning

Publicerad 2012-09-18 04:04:36 i Allmänt,

Hej bloggelibloggis!
 
Upp med tuppen, segt! Sitta och lyssna på advertisingläraren som babblade konstant hela lektionen(igen) och man fick kämpa mot de tunga ögonlocken och anstränga sig för att ta in det hon sa.. Men i slutet av lektionen fick vi allafall våra arbeten som vi lämnade in förra vecka. Trumvirvel... Jag fick full pott! Jiiha!  10/10 och ett check ++, vilket var det högsta man kunde få. Happy moment!
Sen var det raka vägen in till marketinglektionen, här behöver man inte anstränga sig för at hålla sig vaken för här inolverar läraren eleverna i "föreläsningen" och startar disskussioner och lyckas hålla ämnet intressant hela lektionen! Han sa också att provet blev flyttat till på måndag istället för nu på onsdag! Puuh. Tumme upp!
Sen gick jag och Martina och lunchade i cafeterian och så köpte vi scantrum, som man behöver när man skriver prov...Alltså man måste köpa ett speciellt papper för att skriva prov på.. Wierd.
Sen tog jag bussen heeemåt!
 
Sen kom jag hem och skulle precis ta en tugga av min macka, så ringer det på skype. Det är Robin och Albin!! Out of nowhere liksom! Det ver en kul överaskning! Har inte snackat med dem på jättelänge! Ett tag när vi fortfarande gick i skolan brukade vi skypa flera gånger i veckan. Sen dog det! Det var jättekul att snacka med dem! Blev så glad!!
Goa gossar!
 
Sen efter skypandet så pluggade jag lite till, sen var det dags att bege sig till gymmet för ett träningspass med min personliga tränare Kate! På väg ut från lägenheten så glömmer jag såklart att vår ytterdörr har målats, så jag lutar ju mig mot dörrkanten på vägen ut med mina svarta träningsbyxor.... Pretty... Men det var inte så svårt att få bort, tur!
Anyway... träningen, första gången var mest för att se vilken nivå jag låg på, så det var inte så hårt pass. På onsdag så skulle det bli mer av en utmaning sa hon! Det var kul och jag är taggad inför ett tufft pass på onsdag!!
 
 
Sen kom jag hem o tänkte tillaga en god maträtt till mig själv. Kött, potatis och sallad. Men köttet blev bränt, potatisen var hård och salladen var torr... Fail.
 
Gjorde lite acting med Johanna, det var kul! Ska bli kul att spela upp scenen inför klassen sen haha! Bertha och Goldie.
 
Tänkte sticka iväg på zumba med Jojo nu klockan 7, men känner att jag inte har tid för det just nu för jag måste plugga inför provet imorron(så sitter jag och skriver här... bra va? Men jag är snart klar!)
 
Fick btw biljetter till The killers konserten jag requestade. Vilket är lite kul, dock hade jag så mycket hellre velat se green day... SÅ jag gick med i ännu en tävling för att få se dem på ett annat ställe här i LA. Fingers crossed! Men oavsett, så kommer jag nog att ta en taxi in till Burbank på onsdag för då ska dem ha en skivsignering där! Ger inte upp, jag ska se mitt favvoband på ett eller annat sätt!
Men det ska bli kul att se the killers! Har aldrig sett dem live innan!
 
NÄ nu ska jag fortsätta med Businessplugget! Ska kötta på provet imorron!
 
Har köpt biljetter till 6 flags på lördag! Det ska bli kul! För dem som inte vet vad det är så är det en nöjespark!
 
Så det var det sista jag skulle säga!
Eller nää..
 
Håller på att leta flygbiljetter inför våren och har hittat några bra som jag ska boka, tror jag bokar imorron! Wiiho!
 
Ja det var nog allt, nu ska jag sluta skriva här och plugga!
 
BAMSEKRAM

sööndag

Publicerad 2012-09-17 04:40:00 i Allmänt,

Hajhaj!
 
Jag gjorde ett inlägg igår från mobilen med massa bilder som jag hade fottat på omgivningen och en liten text om gårdagen... men de ville inte fungera... dagens teknik..
 
Iallafall, det jag skrev igår var att det var 40 grader ute, jag gick en promenad till the grove och köpte jamba juice och pratade med Rebecca i telefon. Det var typ allt. O så var det somsagt fina bilder på omgivningen... men dem får jag väl ladda upp när jag orkar hämta sladden till iphonen...
 
Så igår hände alltså inte så mycket, efter lite funderingar så kom vi på att vi ville till cheesecake factory, så jag Joie och Isa gick dit. Tanken var att vi skulle på bio efteråt... men vi var sååå trötta och mätta så vi orkade inte det. Somvanligt var det kö in till restaurangen, men till slut fick vi ett bord och vår mat. Jag var duktig och tog en skinnilicious ceasar sallad. Det var ett smart drag, för sen blev det cheesecake till efterrätt! Vi alla tre tog en Dream extreame. En oreo cheesecake!
 
Inbäddad bildlänk
GOOTT! Men mäktigt som attan. Lade sig som en klump i magen..
 
 
Sen kom vi hem, och strax därefter somnade jag.
 
Idag vaknade jag vid 8 och skypade hela morgonen som vanligt. Först med Lasse, sen snabbt med Mats från Maxi och sen med släkten! Det är så ortoligt roligt att höra röster hemifrån! Saknar alla otroligt mycket och längtar tills jag ser alla igen! Men tills dess ska jag njuta av tiden här!
 
Efter skypandet blev det plugg! Har mest pluggat hela dagen. Skrivit en FET sammanfattning på alla 3 kapitel vi har prov i i BUS 1 och gjort en uppg i Bus 20. Sen gick jag en runda med musik i öronen. Varmt.. PW i 30 + grader är svettigt värre. Men det var iallafall skönt att lyfta gumpen ur soffan och röra lite på sig.
Sen kom jag hem och lagade mat, korv och pasta, riktigt gourmet mat!
Och sen plugga lite till. Jag har 2 prov demma veckan, ett på i Bus 1 på tis och ett i Bus 20 på onsdag. Gillar att vi dessutom har en skriftig uppg vi ska göra i Bus 1 som ska vara klar snart också. Full fart.
 
Så nu sitter jag här i soffan igen, lyssnar på musik, äter lite kellogs flingor och tar en mental paus ifrån pluggandet. Vilken kul söndag..
 
Inatt drömde jag att jag var på en green day konsert.. Åh vad jag önskade att den var sann.. Håller tummarna för att jag får biljetterna som jag har requestat.. Ser inte ljust ut... men hoppashoppas!
 
Imorron är det skola! Och ett PT pass på LA fitness, tagga!
 
 
PUSS O KRAM till alla er där hemma!  Saknar er!

6 veckor!

Publicerad 2012-09-15 07:11:55 i Allmänt,

Go kväll!
 
Klockan är 10 pm en fredagskväll i LA och vi alla sitter hemma med en skål med nachos mitt på bordet. Yep.
 
Dagen börjades med skype! Först med farmor och farfar, då jag passade på att sjunga "vi gratulerar" till farmor! Wiho! Sen skypade jag med familjen och sen med Malin! Var jätte längesedan jag pratade med Malin, så det var roooligt! Åh jag var så glad imorse efter jag hade pratat med alla!! 
Och såg också att min kusin har lärt mormor att läsa min blogg, så mormor har tillomed gjort en kommentar på ett inlägg! Haha söt! Blev så glad! Ska bli kul att skypa med hela släkten på söndag när mamma o pappa firar sin 100 års dag. Alltså deras genensamma ålder blir 100...
Saknar alla så mycket när jag pratar med dem! Längtar till jul då jag får träffa alla igen! Det är länge tills jul, men det kommer gå fort! Och det känns så bra här, det känns verkligen som jag är på rätt ställe. Visst allt är inte perfekt hela tiden och man lever inget lyxliv bara för det är LA. Men allt som händer, allt jag gör och upplever här, lär jag mig av. Har lärt mig massor redan och ser fram emot att lära mig ännu mer. Och jag vill utmana mig själv och bli starkare och bättre på allt som jag kan bli bättre på(vilket är en del). Så det känns bra, jag är taggad! Jag ska klara detta och jag ska göra det bra!
 
Sen har jag varit så duktig och effektiv idag. Tvättat, städat, dammsugat, handlat mat, pluggat och tränat!!! Hann också med att sola samtidigt som jag läste Business och sen när det blev för varmt tog jag ett dopp i poolen. Nice nice. Det har varit 35 grader här idag, det är varmt! Glad att jag inte hade skola idag! Fattar inte hur amerikanare kan gå i jeans och långarmat i denna värmen.... men dem är väl vana. Dem tycker det är kallt när det är under 30... Kom till sverige så ska du få se på kallt!!
Anyway, träningen, när klockan blev halv 6 begav jag mig till LA fitness, min första dag som medlem. Gick på ett boxpass, helt okej. Sen så skulle jag mäta mitt kroppsfett. Fick prata med en tjej som hette Dominiqe, och vi kom fram till att mitt kroppsfett var för högt... ojoj. (Inte för att vara sån, men jag tror att deras apparat visade lite fel...) Iallafall, det ingår ett gratis PT pass i medlemsavgiften, så hon frågade om jag hade tid, vilket jag hade, så efter mitt boxpass fick jag ett PT-pass. Det var min livs första PT. Har alltid velat testa det, för att få extra motivation, kunna pressa sig och viktigast av allt, göra rätt! Vissa övningar var rätt jobbiga, och hon stod och kollade hela tiden.. så man kunde inte fuska! Och det var bra övningar med vikter och sånt.. Kändes ändå bra.
Och sen när man var så trött så trött så satte vi oss ner och pratade igen(det är då dem slår till, typisk säljar amerikanare).. och jag fick en jättebra deal typ.. så ja, nu har jag en personlig tränare. Jag ska bli fit, LA style! He he..
Om jag inte gillade det kunde jag bara sluta det, så jag är inte bunden till något kontrakt eller så.. Jag tyckte att det var lite dumt, men ändå skitbra. Jag ger det en chans.. oavsett hur mycket jag tränar på egen hand så kommer jag ändå att slarva med matrutiner och kasnke inte ge 100 % när jag tränar och jag kanske inte gör rätt när jag tränar för ingen har lärt mig hur man ska göra. Så får se det som en investering i hälsan. Jag är taggad!
 
Har varit borta i 6 veckor idag. En och en halv månad. Det har gått fort!
Här kommer en green day sång som jag tycker passar in rätt bra!
 
 
Nu är jag jättetrött. Vilket jag brukar vara när jag bloggar....
 
Imorron vet jag inte riktígt vad som händer. We'll see. Hörde något om en "bonfire" imorron kväll...
 
Nu äre sleepy time, godnatt!

Thursday

Publicerad 2012-09-14 08:58:16 i

Tjenixen!

Klockan är nu snart 12 pm och vi kom precis hem från skolan. Det har varit en lång dag idag. Började kl 11.15 hade lektion till 12.20. Sen fixade jag mitt medlemskap på LA fitness via telefon för att jag hann inte få dit innan skolan, så det var skönt att det gick att lösa så! Så bu är jag medlem där, wooho!
Sen kom Athena så åkte vi till 3rd street och åt lunch på en restaurang som heter yankee doodels! Väldigt amerikansk! Jag åt en sallad, kände att jag behövde något som inte var hamburgare, pasta eller pizza. Men den var god! Sen gick vi i några butiker, jag hitta ett par sandaler för 10 dollar, chiching! Och Athena fyndade 2 par jeans på american eagle!
Timmarna bara sprang iväg, och sen var det tillbaka till skolan för att kopiera upp pjäserna till actingen, plugga och äta något. Sen kom Johanna och sen började actingen! Himla kul lektion idag, gjorde massa spegel övningar och andra fjöntiga grejer haha. Men lärde mig också många saker och blev tilldelas scenpartners.

Klockan 10 pm var lektionen slut, och jag likaså! Dagen har bara sprungit förbi! Men nu håller jag helg, yeeah!

Måste bara inflika att jag har en eltandborste! Wooho! Jag och Johanna delar. Har saknat eltandborste! Har inte kännt mig så fräsch om tänderna på 6 veckor som jag för nu! Hehe

Har mycket att plugga och fixa i helgen, förhoppningsvis får jag det mesta gjort imorgon! Och imorgon fyller min söta farmor år! Så jag hoppas att ni läser detta farmor o farfar och att ni loggar in på Skype så jag kan ringa när jag
vaknar!

Nu ska jag sova! Här kommer en bild på Athena och färgglada nachos!

Godnatt!

Skola & grattis

Publicerad 2012-09-13 06:09:25 i

Helluu!

Sitter på mobilen och skriver eftersom rosie lånar min dator.
Idag var det en tiiidig morgon, blö, men nu dröjer det ända tills måndag innan nästa 5.30!
Hade genomgång i bibblan om research, hur man söker i skolans databas osv nu inför ett projekt som vi ska ha i advertisingen. Man ska hitta en ad-agency och göra research om de och sen göra ett arbete om dem. Jag valde ett av de största entertainment pr firmorna i la, för jag tänkte att det blir lätt att hitta info och de verkade intressant! Ser fram emot det i hoppas att jag kan göra ett kickass arbete!
Sen gick jag till min andra lektion och kommer in i klassrummet o ser att lektionen är inställd, istället fick vi läxa tills nästa gång..

Så då var det bara att ta bussen hem. En av de räligaste bussresorna so far.. Det var trångt, varmt och det var många ofräscha människor på bussen. Bl.a. En uteliggare som gick fram o tillbaka i bussen insvept i en gammal smutsig matta. Det luktade vidrigt! Vet att han inte kan hjälpa det, men det var ingen trevlig bussresa..

Sen kom jag hem och har pluggat, kollat på Hollywood fruar på TV3 play och ätit! Sen gick jag till LA fitness och körde mitt första spinningpass på 6 veckor wooho! Må säga att simningpassen hemma på kraftverket är så mycket bättre.. Och musiken här var ett skämt, vem spinnar till jazz? Men det var härligt att träna, som vanligt mår man som en kung efteråt!

Nu sitter jag här med en hög böcker som ska läsas och papper son ska kopieras. Vi har en egen kopiator, men när jag hade kopierat första sidan så var bläcket slut, härligt! Så får göra det på min 5 h håltimme imorron!

Och slutligen vill jag passa på att gratta världens finaste hund på 7 årsdagen! Åren går verkligen fort alltså! Saknar henne jättemycket och längtar tills jag får krama o mysa med henne igen! ❤🐶

Godnatt everybody!

mat och prat

Publicerad 2012-09-12 07:05:39 i Allmänt,

Hey!
 
Inatt sov jag jättejättegott! Vaknade INTE av när dem andras väckarklocka ringde och dem gick iväg... vilket var niice!
Åt jättemycket frukost. Jag älskar mina flingor. Special K fullkorn finns inte här, men jag hittat något nästan lika bra. Har typ testat alla flingor som finns. ATM så är mina favoriter special K redberries med fiber. Dock plockar jag ut bären. Flingorna är kalasgoda! De är fibriga och söta. Åt andra BRAN FLAKES innan, för dem var biligare o jag trodde att dem var nyttigare. Men sen såg jag att dem innehåller corn syrup, vilket inte är bra. Det finns i mycket av maten här, för att den ska bli billigare att tillverka. Corn syrup kan inte tas upp av kroppen utan lagras som fett, vilket man inte vill ha... Så därför är det bättre att betala lite mer för kvalitetsflinor från kellogs. Dem är dessutom godare.
Iallafall.... ja jag åt mycket, sen åkte jag till skolan och hade min business lektion och sen mötte jag upp johanna för att gå på grillningen som var på IEC, träffade även på sandra som joinade! Så där åt vi burgare. 2 st och sen lite kakor. Tänkte egentligen ta twix, men automaten ville inte ta emor min 25-centare... så jag fick ta en påse kakor för 1 dollar ist... men dem gick ner ändå. Så ännu en gång åt jag asmycket.
Sen kom vi hem, gjorde lite skolarbete. Johanna kom hem en liten stund senare än mig, då had ehon med sig en överaskning till mig. EN HEL PÅSE TWIX!!! Wiiho! För jag var så bitter när twixen var slut på ralphs igår och när jag inte fick min twix ur automaten.. TACK JOIE!! ♥
Sen kom Anna, så då gick jag, johanna, pau och åt med henne på en restaurang i närheten. Det var happy hour på vissa rätter, bla på pepperonipizza.. så jag tog en sådan. Åt upp hela... uuh.  Det var en rolig middag, Anna är en så sjukt härlig människa! Efter maten så var vi mätta..
Hade jag ätit som jag gjort idag varje dag så skulle ingen känna igen mig när jag kom tillbaka till sverige sen... haha. Men det var bara en endags händelse. En ätdag idag. Dröjer tills nästa! Lovar!
Ätbild 1 ; Hamburgare.
 
Ätbild 2 ; Pizza.
 
Sen var det dags för Anna att bege sig och det var dags för mig, joie och pau att gå på ett kickbox pass på LA fitness! Så underbart gött! Höll på att dö, och jag hade så ont i magen efter allt jag hade ätit. Men världens bästa känsla efter man har tränat! Ser fram emot mitt medlemskap där! Ska skriva in mig på torsdag innan skolan! Sen är det bara att köööra! Wiho! Beach 2012 (Det är nämligen beach hela året om här..)!
 

Här är mitt arbete i Advertising på 12 sidor. Jag är författaren bakom arbetet. Bokstavligen talat. hehe..
 
Läxan till imorron är klar! Tränat, ätit och duschat.. Jag mår bra!
Imorron är det upp halv 6, wihoo! OCH imorron fyller min söta vovve år! Min lilla bebbeee ♥
 
VILL SE DEM IGEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN!!!!!!!!!
 
 
Nä NU ska jag sova, nattinatti!!

Monday

Publicerad 2012-09-11 03:59:16 i Allmänt,

Helluu!
 
UH, vad trött jag var när jag vaknade i morse.... Men det fanns inget att göra åt den saken så det var bara att bege sig till skolan!
Somvanligt gick lesktionerna ut på att sitta och lyssna medans läraren pratade. Men det roliga är att nu börjar vi äntligen komma igång med det vi ska jobba med under terminen! Idag delade vi in oss i grupper om 4 på marketinglektionen för att vi ska göra en presentation där vi berättar om vars ett P. Product, Price, Place, Promotion. (det är inte helt enkelt att förklara..), Men det ska bli kul. Kom i samma grupp som Martina och 2 andra svenska tjejer!
 
Kom hem vid ett tiden och gjorde klart min advertising-läxa. Så mitt första collegearbete är nu klart! Ska lämnas in på onsdag. 12 sidor. Yeah. Skönt att ha det gjort.
Nu har jag precit ätit kvällsmat, kyckling och ris. Ska snart läsa marketing och Bus 1. Sen ska jag nog träna.
Var tänkt att vi kanske skulle ut och äta med Anna(som jag berättade lite om i färra inlägget) och hennes kompisar. Men vi kände att vi inte hinner det idag.. så det får bli en annan dag.. Jag fick också tacka nej till att äta ute igår. De andra 4 i hushållet gick till en restaurang, med jag var hemma och pluggade. Måsta också säga att det var sjukt skönt att vara ensam hemma lite! Det var längesen! Här är det ofta ljud och rörelse heela tiden!!
Sen får man ju tänka på att det kostar att äta ute hela tiden(även fast det e billigt jämfört med sverige), men äter man ofta blir det ändå dyrt, och man får hålla i pengarna lite!).
Diska, tvätta, handla, städa och ta ut soporna är också en del av vardagen nu. Det är inte världens roligaste såklart, men en liten del av mig tycker att det är roligt med mer ansvar. Förutom just när jag bär hem 6 tunga matkassar från ralphs i 30 graders fuktig värme...
 
Vad kan jag ber berätta som inte är allt för tråkigt.. Jo, jag kan berätta att jag har requestat biljetter för nästan allt som finns att requesta biljetter till. The ellen show(VILL SÅÅ GÄRNA SE HENNE LIVE!!!!, dock fanns det inte några request biljetter förrens i november, men jag håller tummarna för att jag får dem!), x-factor USA, en the killers konsert och en GREEN DAY konsert!!!! Har även requestat biljetter till en festival i LV för att få se green day, men om jag får biljetterna till konserten här i LA, så tar jag dem istället! Biljetterna till the killers och green day släpptes precis... så servern crachade... hoppas att den kommer upp snart igen så jag kan få min bekräftelse på att jag har requestat!
De andra tjejerna har fått bekräftat att dem ska gå på Dr. Phil, vilket är AWESOME! Hade jättejättegärna gått, men jag har skola då... Så dem får gå utan mig...
 
Imorron är det skola som vanligt och även ett BBQ på international education center, så dit ska vi!
 
Ska träna lite idag också, blev inget igår, så nu är jag dubbelt så taggad! Wie!
 
Skickar en stor puss till min söta lilla fågel därhemma.
 
Och till min vovve.
 
Buhuu saknar dem!
 
Nu ska jag gåå,
Hejdåå.

Helgen

Publicerad 2012-09-10 03:21:09 i Allmänt,

Hejsan hoppsan!
 
Har inte skrivit i helgen, så här kommer allt på samma gång!
 
Suprisepartyt blev var roligt! Det var jag, Pau och Johanna som stack dit. Vi var väldigt sena, klockan halv åtta var ingen av oss färdig och då ser jag på facebookeventet att kalaset börjar klockan åtta.. ojsan. Så vi får snabba oss.... när vi väl e klara så kommer vi på att vi kanske ska köpa present också, så vi går i våra höga klackar till ralphs och köper present.. sen skulle vi GÅ till deras lägenhet hade vi tänkt, men fötterna protesterade (fortfarande skoskav från VMA) så vi tog en taxi, även fast dem bor ca 800 m bort.. Tur att taxi inte är så dyrt här!
Efter förfesten så åkte alla taxi in till hollywood så gick vi ut på en klubb som hette AV. Tjejen som fyllde år kände en kille som var promoter där, vilket gör att hans sällskap kommer in gratis och får ett bord inne på klubben typ. Iallafall, det var en trevlig kväll med trevligt sällskap!
GLAAAAADA
 
Fina fina Pau! En av de roligaste människorna på jorden!
 
På lördagen sov jag ända till klockan 11, vilket är väldigt länge för att vara jag.Sen skypade jag med farmor och farfar som berättade att dem tänkte skicka ett paket hihi! Längtar!
Dagen spenderades mest vid poolen med marknadsföringsboken!
 
Sen åt vi tacomiddag, jag, pau, joie, isa och en tjej som hette Anna. Rosanna var och hälsade på några släktingar!
Pau, Johanna och Isabelle träffade Anna när dem handlade kläder och hon hjälpte dem i butiken dagen innan, och nu kom hon på middag! Det var jättetrevligt och hon var hur rar som helst! Kul med en ny amerikansk kompis! Hon har jobbat som producent och jobbat bakom scenerna på bla Euorovision song contest och på project runway. Hur coolt som helst!
Sen kom Madde hit för hon skulle sova här och sen kom även Sandra! Sen var det att göra sig i ordning igen för den 3e utgången denna veckan. Sen stack vi ut till en klubb som heter confidential. Det var rätt litet där inne, dem höll på att bygga om. Det var inte jättekul där så vi stannade inte så länge.

☺☺☺☺
 
Sen kom vi hem och sen sov vi.
Skypade med familjen därhemma! Håller på att disskutera och planera när dem kan komma hit och hälsa på! Wiie! Sen lagade jag mat, skypade med min gamla klasskamrat sebastian och sen begav jag mig mot beverly center!
Där köpte jag bla nya shorta och nytt iphone skal. Sen tog jag en smoothie på jamba juice och gick hemåt!
 
Ikväll ska jag bara plugga och förhoppningsvis hinna träna lite i gymmet!
 
Imorron är det skoola, advertising och marknadsföring. Efter mina 2 veckor i skolan vill jag nog påstå att detta är mina favoritämnen.
 
Nu väntar advertingingboken!
 
Heeeydå

VMA 209

Publicerad 2012-09-08 04:19:00 i Allmänt,

HOLA!
 
Nu ska jag berätta om gårdagen!
 
Tog taxi till the Staples center, där vart FULLT med folk. Vi gick till baksidan och försökte att få en glimt av röda mattan. Det var dock många andra som hade samma tanke, så det var inte lätt. Plus man behövde ha speciell biljett för att få komma in på området där mattan var. Men lite såg man. Dock såg jag inga så väldigt kända kändisar där.
Sen gick vi in i lokalen och satte oss på våra platser på sektion 209... Från vår sektion såg vi alla glada människor med iota biljetter(gratis biljetterna som vi också hade) som är i main pit... Vi satt högt uppe och långt ifrån scenen. Visst vyn var bra, men jag ville vara nära!
Showen var förövrigt riktigt grym. Det var roligt att se! Pinks uppträdande var awesome! Jag är jättejätteglad att jag var där och såg det. Men jag ångrar bittert att jag tackade nej till gratisbiljetterna att va på scenen med one direction. FYBUBBLAN. Höll på att börja gråta när jag såg vad jag missade... Satt på sektion 209 och såg andra uppleva min dröm, SOM jag hade chansen till att få. Men inte för jag visste det då. Jag blev bara så tveksam när jag lästa alla krav, man fick inte ha mobil med sig, man fick inte äta osv...
Är fortfarande bitter över valet vi gjorde... vaknade och ville gråta. F*****N. Ville bara skruva tillbaka klockan 24 h. Argh.
Finns inget jag kan göra åt det nu... MEEEN jag fick iallafall se showen, den var awesome! Jag fick se o höra både green day och one direction live och massa andra sjukt bra artister. Fick lite gåshud under Alisha keys uppträdde, det var mäktigt!
Här ser vi en bild på One Direction som sjunger One Thing.
Tog inte så jätte många bilder eftersom djag var såå långt bad och det blev så smått att man såg inget ändå... (och datan klyddar när jag skulle läggain bilder... så lägger upp fler sen. En dag kommer det ett inlägg med MASSA bilder, I promise!)
 
När Taylor Swift hade sjungit så var showen sluut. Finito.
 
(Ja jag är lite sur fortfarande, men jag har lärt mig att ALDRIG göra samma misstag igen. Och nu vet jag med säkerhet att jag aldrig kommer att nöja mig med att se en show eller en konsert på avstånd, jag vill vara en DEL av det, vara så nära som möjligt och få uppleva och känna allt!!)
Har googlat alla award shower som finns och kommit fram till att det är American music awards i november. Så gissa vem som ska försöka få bästa biljetterna där?! Och så är det grammys i februari, samma sak där. Ehe
 
Så då gick vi och åt och sen tog vi taxi till efterfesten. Efterfesten var på en klubb som heter LURE. Vi var där ganska tidigt, och vi pratade med en vakt och frågade om vi var rätt. Sen kom det massa folk. Vakten säger till oss att inte ställa oss i kön, utan att vänta vid sidan om. Egentligen var man tvungen att ha armbanden(som tillhörde gratisbiljetterna) eller en biljett för att få komma in. Och de med armband skulle ha företräde. Men när dem börjar att släppa in, så säger vakten till att tjejerna ska in först. Så då släpps vi in hihi!
 
Det var sjukt fint där inne! Lyxigt! Lite skillnad från klubbarna i malmö(förlåt). Där träffade vi lite nya kompisar, som vi ska få se bild på!
 
Tillslut var vi trötta och våra fötter värkte.. Har världenst största blåsor på fötterna.. uuääh. Så då skulle vi ta taxi hem. När vi letar efter taxi kommer en liten man i kostym o frågar vart vi ska, o då erbjuder han sig att köra oss hem för 15 dollar i en limosin. Ja varför inte liksom. Det var inte en lååång limo, men ändå. Fräckt!
 
När vi kom hem så pratade jag med min nyfikna syster på viber och hennes nyfika kompisar i bakgrunden som ville höra om vma. Sen var det jordbävning. en liten en igen. Jag satt i soffan och isa satt i stolen, o helt plötsligt började allt att skaka! Och vi tittade förskräckt på varandra! Sen 10 sec senare var det över.
 
Sov som en stock i 5 timmar, sen vaknade tidigt och kunde inte somna om. Låg och grät lite över gårdagens dåliga val. Blöö. Sen skypade jag med min fina familj och sen stack jag till Santa monica beach med Sandra och låg på playan och stekte. Det var nice. HÖÖGA vågor. Sen tog vi en smootie på jamba juice, mums o nyttigt!!
 
Kom hem, åt korv o pasta, o nu sitter jag hääär.
 
Ikväll är det supriseparty för en tjej som fyller år. Hon ska först ut o äta, o sen kommer hon hem till en lägenhet fullt med folk! Det ska bli kul! Sen ska vi UUUUT!
 
Nu ska vi göra oss i ordning!
HAAAJHAAAJ
 

VMA HERE WE GOOOO!

Publicerad 2012-09-06 22:50:21 i Allmänt,

Heeey Macareeena!
 
När Johanan kom hem igårkväll så disskuterade vi och vi kom fram tilll att det bästa vore att köra på de biljetterna vi köpte. det är inte värt att ta risken att inte så komma in, eller så en dålig plats och inte få äta, dricka eller ha en telefon under hela kvällen + vi skulle inte få vara med varandra på hela dagen för vi va ri olika grupper OCH vi skulle missa delar av showen.
Är glad över vårt val!
 
Tog taxi hem efter BUS 1 lektionen, 32 dollar... puuh. Och åt lite mat och nu gör vi oss i ordning hihi!
 
Jag är sååå SUPERDUPER taggad, exited och heeeeelt väck!
 
Johanna fick ett stort paket från sverige idag! FULLT av Svensk choklad! MMMMMMMARABOU! Namsnamns! När jag kom hem var jag jättestressad, men så fick jag en bit marabou och allt stannade upp. Så galet gott! Så god choklad finns ingen annan stans!
 
Nu är vi nästan klara inför VMA, lyssnar på musik och äter Marabou med digestive. Jag är så obeskrivligt lycklig atm!!
 
Ikväll kommer gå till historien! JAG ÄR SÅ GLAD!
 
NU SKA LILLAN OCH JOIE TILL VMAAAAA!! WIIIIHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
 
 
YAAAAAAAAAAAAAAAY!

vma-nerver..

Publicerad 2012-09-06 07:44:00 i Allmänt,

Hej bloggelibloggen!
 
Inatt sov jag inte många timmar. Tog tid att somna, vaknade till flera gånger. En stor gång vid kl 3 ungefär, då låg jag och lyssnade på när Pau pratade i sömnen och sen kollade jag lite facebook i mobilen... Sen kunde jag verkligen inte somna om. Massa tankar snurrade i mitt huvud, om VMA, plugg, måste fixa det o det.... tillslut somnade jag om, men bara för att vakna 1 timme senare för att då var det dags att gå upp. Yay...
 
Bus 22 klockan 8.00. Jag var där 45 min innan lektionen.. och läraren pratade igenom hela lektionen, igen. Hon säga många intressanta saker, jag önskar bara tt hon kunde komma på ett sätt att få det att bli roligare att lyssna. När hon sitter på en stol och pratar stup i kvarten. Kom på att det är sjukt smart att antecka under hela lektionen. Både för att bli bättra på engelska och för att ta in mer information! Plus den uppgiften jag jobbade så hårt med igårkväll, behövde inte vara inne förrens nästa vecka... haha. Men skönt att jag har det gjort iallafall..
Sen var det bus 20, samma där, prat och antecka!
 
Sen lunch och sen hem! På vägen hem möts jag av en stor folkmassa med filmkameror och fotokameror. Sedan kommer det en man och en kvinna gåendes från andra sidan vägen med en sabeltandad tiger. Ja det trodde ni inte va?! 
 
Det var lite udda och himla kul! Den var rätt läskig, såg verklig ut..Det var någon reklam för ett nyt museum som öppnade här i närheten. Här finns massor av museum här runtom, vi bor nämligen granne med Museum square.
Sen fick man också gratis glass, gottit!
Sånt blir man glad av! Inte vad man förväntade sin när man kom hem från skolan!
 
När jag kom hem var det plugg och planering!
Vet ej till 100 % hur vi kommer att göra, om vi kommer att ta gratisbiljetterna och va en del av uppträdandena(jag one direction och Johanna Green day), eller om vi ska använda biljetterna vi har köpt för 2100 kr... ?
Det hade varit asfräckt, men vi kommer då att missa delar av showen... är det värt det? Ska disskutera alla för och nackdelar med Johanna när hon kommer hem från sin kvällskurs!
Åh jag är så kluven!
Självklart är jag glad att jag kommer att komma dit, men hur ska jag göra,... elle belle bi...
 
Kommer att missa min Acting lektion imorron, inte bra inte bra. Men just idag så slår VMA högre än allt annat på jorden. Så ja har gjort alla uppgifter, och läst i boken, så jag hoppas att vi inte hamnar bakom!
 
 
Är så fruktansvärt trött för tillfället så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Slut i huvudet, slut i kroppen. jag orkar inte tänka eller välja vilka biljetter vi ska ha imorron... Blö.
Men det löser väl sig! Gosh, jag är jättenervös... Snälla snälla låt det blir braaaaaaaaa!
 
Längtar tills jag får sova....
 
Godnatt!

Tisdag

Publicerad 2012-09-05 07:06:41 i Allmänt,

Hajhaj!
 
Idag har jag varit i skolan typ hela dagen! Träffade Johanna efter min BUS 1 lektion och så gick vi och åt lunch. I cafeterian kan man välja mellan lite olika maträtter, denna gången tog jag sallad. Man får plocka ihop sin egen sallad och sen gissa vikten/priset, och om man gissar rätt får man rabatt! Jag hade nästa rätt så jag fick rabatt! En liten kul grej bara!
 
Efter det så träffade vi en trevlig kille som hette Jonathan som hjälpe Johanna med photoshop! Folk är så hjälpsamam här! (inte alla, men otroligt många!). Vi var då inne i biblioteket för första gången, vilket ! Det var gigantiskt! Typ 3 våningar... där folk satt och sov och pluggade.
Sen åkte vi hem i en SMOCKAD buss och när vi var hemma var det dags att äta igen! Sen ringde jag till det företaget med gratisbiljetterna för jag hade lite frågor, men dem svarade inte. Så jag talade in ett meddelande och bad dem ringa upp, men det tror jag inte at dem kommer att göra. Så jag skrev mail istället! Hoppas på att få svar imorron!
OMG KAN INTE FATTA ATT DET ÄR PÅ OM 2 DAGAR!! Jag är helt hypad och nästan nervös.... Varför är jag nervös när jag ska se på VMA..!? Dte är ju bara sjukt.. Men tror det är för att jag är så otroligt glad och förväntansfull och rädd för att det inte ska bli bra.. Men det blir det säkert. Jag har iallafall gjort allt jag kunnat för att leta info, tävlingar osv för att få den bästa upplevelsen som möjligt! Och det är bara sjukt, VARFÖR jag ens gör det, jag ska ju bara kolla på en show.. Men det här är SÅ mycket mer än en show för mig! Det är en dröm!
och så kan jag tillägga att Nick Minaj ska också uppträda, fräääckt!
 
Anyway!
Sen efter jag hade mailat, så var det marketing läxan. Som bestod av att läsa en 15 sidor lång artikel, Marketing Myopia hette den och sen skriva en text där man berättar om vad man lärde sig av att läsa texten. Så det har jag gjort nu. Kalaskul.
Sen började jag bygga ett soffbord som vi har köpt från IKEA. Kom till steg 6 sen fick jag panik när jag inte fick i skruven och jag blev arg. Så då stack jag ner till gymmet och tränade bort min frustration och rensade huvudet på marknadsföringstermer! Det var skönt!
Sen tog jag en dusch och nu sitter jag här och bloggar och ska göra klart min läxa i BUS 22, advertising. Där ska vi hitta 10 annonser och para ihop en annons med en "purposes of advertising"(alltså en speciell rikting som annonsen syfter på... ÅÅH det är svårt att förklara..), så den är jag nästan klar med.
Sen byggde vi också klart bordet, nu var det fler hemma så vi kunde hjälpas åt, vilket underlättade!
 
Dagarna går såå fort! Men typ 3h av dagen går till att ta sig fram och tillbaka till skolan, haha...
 
Imorron ska jag upp vid 5. Jippeyeay... Men det är iallafall en kort dag, och sen är det massor att göra efter skolan också... Men det e bara att jobba på! Det är lite kul att pressa sig själv också, även fast det är tråkigt och jobbigt och det känns som att ögonen ska explodera... Gillar känslan man får när man äntligen blir klar med skiten och kan lämna in ett bra arbete som man är stolt över!
 
Nu ska jag snart sussa! Goodnattis!
 
Och en stor puss till mina snuttisar!! ♥

LABOR DAY

Publicerad 2012-09-04 06:31:07 i Allmänt,

Hellu!
 
Inatt vaknade halva hushållet av att marken skakade. Yes, det var jordbävning. Både jag, johanna och pau satte oss upp i sängen och tittade på varandra. Earthquake! Man hörde hur spegeldörrarna och persiennerna rasslade och man kände hur hela marken skakade! Scaaary! Men det var bara en liten en, en 3,3. Fy bubblan vad läskigt det hade varit om det hade kommit en stor. Man är ju rättså liten och hjälplös om det kommer en stor naturkatastrof mot en...
Ialalfall, sen somnade vi om. Gick upp vid åtta tiden och åt frukost och sen skypade jag med min farmor och farfar! Det var ju somsagt Labor day idag, vilket betyder att alla är lediga idag. När alla sedan hade vaknat begav jag och Joie oss ut för att fota. Johanna sminkade mig och sen gick vi ut i parken och fotade. Haha. Det var roligt. Jag har verkligen ingen som helst framtid som modell, men vi hade kul iallafall!
När vi kom tillbaka så lagade vi lunch och sen begav vi oss iväg på moppjakt. Vi behöver nämligen en mopp. Men först gick vi till the groove för jag behövde en bok i Acting, och sen köpte vi även vars en smootie från Jambajuice! Vilket faktiskt är riktigt gott! Det tycker tillomed jag som inte är heltokig i frukt. Så där fick vi ett vitaminrikt mellanmål. Sen köpte vi en fin mopp på k-mart.
När vi kom hem städade vi! Vår lägenhet har fått sig en ordentlig finputsning idag! Efter städningen så gjorde jag mat, fisk och potatis och tartarsås! How 'bout that? Kokade potatis som jag sen gjorde mos på, stekte sprödbakad fisk och en klick tartarsås vid sidan om. Det blev riktigt gott! Och stolt över mig själv att jag självmant åt fisk!
Sen satt jag i soffan och pluggade medans Johanna lånade min dator med photoshop för att redigera bilder. Har aldrig sett någon vara såå inne i photoshop haha.
 
Nu har jag precis tränat, vilket var så jäkla gött! Har varit lite lat de senaste dagarna.. Men nu är jag back om track!
 
Jag mår så braaa, känner mig duktig och jätteglad! Och VMAs är nu närmare än någonsin! Försöker förbrilt att inte ha för höga förväntningar... men det är svårt! Jag ser fram emot torsdag så OTROLIGT MYCKET!!!!!!!!!!!!!! Jag är lite smått jättebesatt för tillfället. .. Här kommer en bild från the staples center, som MTV precis lade upp på sin twitter...
Inbäddad bildlänk
Det ser rätt fräckt ut. Omg. Det kommer bli fräckt. Jag blir helt tokig bara av att tänka på det...
 
Så får försöka att tänka på något annat. Som att läsa en artikel i marknadsföring. Ja, varför inte..
 
Här kommer en bild från dagen fotografering. Foto och regi av Johanna!
Hon är fantastiskt duktig må jag säga!
 
Nu ska jag ta en dusch för jag luktar usch.. och sen plugga marknadsföring och sen sova! Hoppas att ingen jordbävning väcker oss inatt!  Imorron är det skola!
 
Hejdååå
puss och kram!

sunny sunday

Publicerad 2012-09-03 07:07:00 i Allmänt,

Hajhaj!
 
Jag var ju somsagt jättetrött igår, så jag gjorde inget vettigt. Satt mest vid datorn och drömde mig bort till torsdag! Sen gick jag o la mig vid 10 tiden haha.
 
Vaknade tidigt imorse för att komma igång med dagen. Tvättade, skypade med famljen och läste business. Tiden gick och gick, och tillslut blev det lunchdags, så då gjorde jag pestokyckling. Medans dem andra åt frukost. Sen vid 2 tiden kom vi äntligen iväg till Beverly center. IDAG hade jag inställningen att idag ska jag leta igenom ALLT och hitta något fint! Och det gjorde jag, gick in i måånga butiker och kollade på varenda hylla, gavel och galge, ska inte missa min drömklänning för att jag är för lat... Hittade dock ingen drömklänning, men det blev lite annat smått och gått! Köpte äntligen en långkläning! Har velat ha det länge, men inte hittat en bra, förrens nu! Och sen köpte jag nya skor, på rean, så dem kostade ca 200 kronor, från ALDO, så det är fynd! Köpte även strumpbyxor från HM. Så det var dagens inköp. Jag är nöjd, gjorde inte av med för mycket pengar och hittade det jag behövde. Sen var vi helt slut i huvudet båda två och kände att det var dags för mat. Så då fick vi syn på en kinarestaurang som vi gick in till. Där beställde vi Orange crispy chicken och nudlar, det var smaskens!
Sen gick vi och letade efter en frisör. De flesta hade stängt.. men vi hittade en tapper kille som hadde öppet tilll kl 7. Vi kom innanför dörren när klockan var kvart i 7 o frågade om han hade tid. Japp, det hade han. Så vi körde på.
Jag har inte klippt mig sedan i maj förra året, så det var på tiden. Blev väl inte supernöjd, men det blir jag aldrig när jag klipper mig. Himla svårt att förklara vad man vill ha på engelska, hur säger man uppklippt? Blev inte så stor skillnad, hade velat ha det mer uppklippt... men tror håret mådde bra av det.
Kommer nog klippa till det lite själv sen..
Här har vi en fin bild på Johanna som får sin första klippning i LA. Frisören var duktig förövrigt. Man kände liiksom hans passion för hår när han klippte det och stylade det. Att han inte förstod vad jag menade är en annan femma. Får lära mig fler hår-uttryck på engelska innan jag går till frisören nästa gång.
Vi såg inga kändisar idag. Synd.
 
Sen gick vi hemåt.Kom på att vi har typ slut på mjölk, så jag begav mig till Ralphs och handlade lite. Ralphs är bra, men saknar att handla på ica maxi!
Jag har gjort allt som stod på min att göra lista idag. Shoppa, klippa håret, läsa BUS, handla, tvätta. Det enda jag inte hann med var att träna, så får göra det imorron. Har inte hunnit träna på flera dagar nu, wäääh. Måste komma igång snart igen, innan snabbmaten kommer ikapp mig.
 
Oh nu sitter jag här! Imorron är det INGEN skola, för det är Labor day! Vet ej vad det betyder, men vi är lediga iallafall, och allt är typ stängt imorron.
 
Imorron ska vi mest chilla vod poolen och sen ska vi nog göra en liten phootoshot för skojs skull. Johanna läser photo, så hon ska få styla mig så ska vi ut i parken precis utanför lägenhetskomplexet och fotafotafota! Det ska bli kul! Haha
 
Btw så läste jag på hemsidan där man vann/fick requesta biljetter att armbandet man får där för att va med i framträdandet, gäller också som en biljett till efterfesten. Hur coolt hade inte det varit liksom!!??!
Så på tisdag ska vi ringa dem igen och se om vi kan få några raka svar. För jag vill somsagt se hela showen, inte bara delar av den.. Plus de requestade biljetterna är ju inte helt säkra, det beror på vilken tid man kommer dit osv. Så vi får la se. men jag håller tummarna på att vi får svaren vi vill höra så det blir vara med i framträdandet och en efterfest! Mihi! Men ska inte hoppas på för mycket. Känns alldeles för overkligt att något sånt skulle hända mig. Även att jag ska få se VMA live med egna ögon känns  helt gaaalet. Kan inte fatta det....
 
Vet ej varför jag döpte inlägget till sunny sunday, det är ju soligt varenda dag här. Har inte haft regn på 4 veckor. Ett enstaka moln någon dag kanske.. annars har det varit runt 30 grader och sol varje dag. Helt okej.
 
Nu är det strax bedtime!
 
Sov gott!

heey

Publicerad 2012-09-01 21:41:30 i Allmänt,

Hello!
 
Kom hem inatt vid halv tre tiden, och då passade jag på att skypa med min familj! Grattade pappa! Var lite trött, men det gick bra! Hoppas att du har haft en bra födelsedag idag pappa!
 
Igår var vi ute med Paus kompisar Brandon och Jim. Eftersom dem är gay, så stack vi till en gayklubb i west hollywooh. Haha. Det var första gången jag var på någon sådan. Dem var sjukt bra musik där! Dem spelade en remix av One directions One thing! Haha Jösses så paff och glad jag blev då! Både jag och Brandon stod och hoppade av lycka! Kom fram till att vi båda gillar Harry mest. Både Brandon och Jim var jättetrevliga och det blev en riktigt lyckad kväll! Pau, jag och Issa kände oss kanske lite missplacerade på klubben ibland haha, men det var en kul upplevelse!  Sen åt vi världens största pizzaslice, o sen tog vi taxi hem!
 
Har tagit det lugnt hela förmiddagen, bara suttid vid datorn. Och så ringde jag till Rebecca i Alabama och pratade med henne! Min fina vän!
Det var (amerikansk) fotbolls match på skolan idag, vilket hade varit kul att se, men jag orkade inte ta mig dit. Måste hinna träna, handla och organisera lite av mina grejer och läsa lite business... Det kommer fler footbollsmatcher.
 
Här kommer en kul bild som jag gjorde en dag när jag hade tråkigt. Döm mig inte...
 
Nu ska jag göra lunch! Have a good one!
 
Pusshej

Fotboll och födelsedag

Publicerad 2012-09-01 05:15:26 i Allmänt,

Hello!
 
Idag var jag somsagt ledig! Yee! Åt American panncakes med nutella till lunch, betalade hyran och sen stack jag till SMC för att träffa sandra och se fotbollsmatch!
 
Såklart vann SMC!!
 
Johanna joinade under andra halvlek efter sin lektion. Sen vid 5 tiden tog vi bussen hem. Har precis ätit köttbullar och pasta och nu sitter jag här!
 
Ikväll ska vi nog ut i west hollywood. Paus kompis från Pheonix är här!
 
Idag/imorgon(för mig) fyller min pappa år!
SÅ grattis fina pappa! Hoppas att du får en kalasfin födelsedag även fast jag inte är där och sjunger för dig. Och se det från den ljusa sidan, det blir billigare restaurang besök nu när jag inte är med.
Får sjunga på skype imorgon istället!
 
En jättekram till hela min famlj där hemma! Känns jättekonstigt att det var 4 hela (exakt 4 veckor idag) veckor sedan jag såg dem (live) sist !
 
 
Nu ska jag göra mig iordning för kvällens festligheter!
 
Hedåå!
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela