carropacollege.blogg.se

Tjenna. Jag startade denna bloggen som en dagbok när jag flyttade till LA o började college 2012. Två år senare är jag klar på college och har flyttat hem till Sverige igen. Livet är en resa, och detta är där nu min loggbok. Så välkomna att ta del av min resa, mina tankar och upplevelser här i livet.

frågor & funderingar med carowine

Publicerad 2016-06-29 07:25:31 i Allmänt,

Häj!
 
(detta är ett rätt ointressant inlägg, jag som rabblar om random stuff bara, just sayin, så om du inte känner för att läsa ett ointressant och kanske osammanhängande och förvirrande inlägg, så kan du sluta läsa nu)
 
Idag är det tisday (tror jag), och jag är hemma om 3 veckor. Så idag tog jag 1-2-3 glas vin på the rooftop. Först med vendela och julia, sen gick de ner, så satt jag själv en stund. Kollade på utsikten. Men ser hela LA från mitt tak, för att vi bor en bit upp i hillsen nästan. Satt där och funderade, på alllt och inget. Jag älskar att sitta själv och tänka ibland. Lite bakgrunds musik, ett kallt glas vitt vin, och jag och världen. Jag satt och funderade på min tid här, hur jag har upplevt den, hur jag trodde att det skulle vara, hur jag känner nu jämfört med för 2 år sedan när jag också skulle flytta hem, och varför jag känner som jag gör. Och ja må säga, brain - du är svår att förstå dig på. Jag önskar jag förstod vad jag ville, hur jag kände och varför. Men I really don't know. Är somsagt så kluven, alltid, i vad jag ska tycka och känna. Kanske just för att jag ifrågasätter mig själv, försöker se allt ur flera perspektiv och kan inte klura ut vad som är rätt för mig. Och om det är rätt, skulle det vara rätt-rätt, eller rätt för nu. Är det konstigt att tänka så? Borde jag bara känna eller tycka något direkt och sen stå fast vid det..? Det är kaos i mit huvud ibland. Men ibland blir det lite lättare när jag skriver om det, för då ser jag det framför mig, det blir touchable, typ. Är det bara jag som är konstig, eller sitter ni andra också och tänker och ifrågasätter saker ibland? Kanske hade varit lättare att inte göra det, att bara glida med. Att inte ifrågasätta och vara lyckligt oventande om det man inte vet. Kanske man ska sikta mot att vara ignorant, naiv och trångsynt istället. Jag är säkert lite av alla 3. Tror många är det, men kanske för naiva för att se det själv. Nog svårt att bli av med, tror man har sånt inbyggt i hjärnan, inprogrammerat sen man var liten, vad som är rätt och fel, hur man ska vara, och sånt som man inte har lärt sig förstå är fel. Folk hatar när de inte förstår saker. Förstår det inte något så dömer dem det. Och SÅ mcyket folk dömer. Vi dömer varandra alldeles för mycket. Hata inte det/dem ni inte förstår. Försök, genuint, att förstå, eller bara acceptera att alla inte kan vara likadana och vissa saker är för stora för att du ska förstå. 
 
Jag har svårt att förstå migsjälv, och jag förväntar mig inte att folk ska förstå mig helt heller. Men jag blir så jävla arg när folk som inte förstår mig dömer mig. Tycker det är fel eller konstigt, tycker jag är konstig eller att något är "fel" på mig. Nej, it's not. Jag är fullt frisk och fungerar fint. Och jag tänker inte må dåligt över de som inte förstår och inte kan acceptera. Alla är inte likadana. Och jag känner inte någon skyldighet att behöva försöka förklara migsjälv, när de ändå är så comitted att missförstå mig. 
 
Ramle ramble. Vet inte varför jag slrev det här really. Vet inte om det made sense för någon. Vet inte hur ni upplever mig. Ni kansle inte alls märkt av något av dethär. Kanske bara är några jag harvarit around lately som fått mig att känna så. Känna mig dömd för att inte gilla sakka saker, för att tycka annorlunda etc. Och det är helt okej, man kan inte komma överens med alla alltid, men oh, det kan bli joggigt ibland. Speciellt här där jag inte har så många nära vänner. Awh, ska bli så mysigt att komma hem till mina nära och kära som jag vet accepterar och tycker om mig för den jag är. 
 
Egentligen talar allt inom mig om att jag vill hem till sverige. Och jag vet att det är rätt att åka hem. Men det är detdär med att åka. Avsluta ett kapitel, lämna det. Det är svårt för mig. Gillar att hålla mig kvar vid saker. Minnen, känslor. Här i La, här gillar jag att hålla fast vid hoppet av att man vet aldrig vad som kommer hända här, vad som helt kan hända, närsomhelst. Möjligheterna. Vädret. Att mär jag är här så känns det som jag kommit någonvart. Jag har åstadkommit något som inte så många andra har gjort. Och en del av att komma hem, känns som att jag ger upp, jag återvänder, jag lyckades inte. Och när jag är hemma så vet jag att jag kommer se på internet så vet jag att det kommer kännas som att jag missar så mycket fantastiska saker.. Och jag vet att det inte är så egentligen. Jag vet att jag inte vill fortsätta att bo här (at least for now), men det känns som då som jag ger upp en stor del av migsjälv. LA har en speciell plats i mitt hjärta. 2,5 år av mitt 23,5 åriga liv har jag levt i LA. 
 
Men ja, det kanske är dags att tacka för det. Tacka för allt jag har fått uppleva, se, känna, lära mig. Kanske kommer jag tillbaka en dag, kanske inte. Men det är dags att åka hem till sverige. Men ska verkligen njuta av mina sista 20 dagar i änglarnas stad. 
 
 
 
Godnatt!

midsommar & fallskärm

Publicerad 2016-06-27 08:06:57 i Allmänt,

Hej Hopp!
 
Bokstavligen talat! För idag hoppade jag ut ur ett flygplan, wuhuuu!!! Men lets start from där jag slutade sist. 
 
Veckan började lugnt, jobbade lite hemifrån, tog tillvara på det fina vädret. Även fast 40+ var lite i varmaste stadiet.. Hm.. Vi förberedde mest midsommar eventet hela veckan. I torsdags tog jag och julia en kvälls promme. Kvällarna här är så sköna nu. Gick förbi gitar center på sunset blvd och fotade lite händer, bla Queens. 
 
I fredags så hade Sophie annordnat en mysig midsommar middag med nubbe och allt. Var jättetrevligt, men blev lite sent. Så var rätt trött på lördagen sen när det var dags för vårt event i san pedro.. 
Jag o jullan hos sophie. 
 
I san pedro.
 
Så jag somnade i bilen påvägen dit ehe. Och sen var det dags för event. Det gick bra, rätt lugnt event jämfört med de tidigare. Men mysigt. Sen åkte hela gänget direkt till skybar där det var ett annat midsommar event där jag träffade min gamla roomie Nina med hennes pojkvän och även min gamla kompis Klara!! Jättekul !!
 
Stack hem vid 10, var såå trött. 
 
Sen var det söndag. Idag. Och jag vaknade superexcited! Idag ska jag änligen hoppa fallskärm!!!! Åkte till JC och iväg till Camarillo! Väntan innan var rätt lång, och jag jag var konstant skiftade mellan att vara excited, nervös och hungrig.. och ibland alla 3 på en gång. Me tillslut blev det min tur. Jag och en kille som hette Anthony åkte med samma plan och våra instruktörer hette Matt och Jacob. Kul killar! Jag hade inte betalt för film, men han filmade ändå. Jag var lugn och excited hela tiden från när vi lyfte tills dörren på planet öppnades. WOAH. Då jävlar insåg jag att jag skulle hoppa från planet. Sen var det fritt fall,och det var SÅ SJUUUUKKKKTTTTTT KUUUUL!!!!!!!!!!!!!!!! Att bara falla, flyga, 2 km upp ifrån marken. Superhäftigt verkligen!!!! Och sen vecklades fallskärmen ut och det kändes som man svävade. Vi bara gled där uppe. Surrealistiskt. Sjukt coolt! WOAWWW Verkligen!!! Åh är helnöjd!!!!
 
JC stod på landningsplatsen och tog några foton när jga landade. Jag har inte sett dem än, men han skulle fixa när han hade tid!
 
Fick även se en del av filmen, från the moment när man trillar ut ur planet. Hahaha så kul! Hade chansen att köpa den.. men just då så kändes 100 dollar som alldeles för mycket pengar, speciellt när jag redan har betalt 250 dollar för bara hoppet.. Så struntade i det. Hoppas att JC fick några bra. Laddar upp när jag har dem. 
 
Här är mitt lilla diplom! 
 
 
 
Sen åkte vi till Ojai. En mysig liten by. Påvägen hem så ångrade jag mig att jag inte köpt fallskärmsfilmen då jag tycker att det hade varit jättekul minne att ha. Från mitt första fallskärmshopp. Men de hade stängt. Kanske ringer dit o kollar om de har kvar filmen. Men annars får det kvitta. Jag har gjort det iaf. That's what matters. Nu kan jag stryka det av min bucketlist! Kommer nog göra det igen någongång när jag har chansen!! 
 Men vi båda avr jättetrötta så vi åkte hem och kollade SISTA avsnittet av Game of thrones. Wow vilket avsnitt. Slutet!! och nu måste mab vänta i nästan 1 år innan nästa säsong.. brutalt.
 
Nu är klockan 11. Är jättetrött. Och imorgon är det back to work igen. Och jag ska sätta igång med mitt SISTA Finally Friday !! 
 
Om 3 veckor åker jag hem! 
 
Puss på er!!

what a week

Publicerad 2016-06-20 08:03:24 i Allmänt,

HejHopp!
 
Vilken vecka det varit, busy busy! Tisdags, eventdags. Började med panel disskussioner, presentationer och fika. Fikan var god, och de jag kunde lyssna på av presentationerna o panelen va intressant. Sen var det vip party, då kom det lite mer gäster, trevligt när man får träffa medlemmarna! Och sen kl 8 öppnade mondrian för alla så då fylldes det på med folk! 
 
(yaaay jag kan ha bilder igen!!) 
 
 
Onsdags. Dag 2 av eventet. En screening av filen skin trade på fox studios! Har aldrig varit inne på den studion innan, så det va kul! Filmen va bra och sen var det en Q&A med Dolph över skype. Så himla trevlig kille. Man tror /eller jag trodde) att han skulle va sådär macho och snobbig typ, men verkligen inte. Så down to earth och trevlig. Så även dag 2 på eventet var lyckat!
 
Torsdag och Fredag va fullt med jobb, försöka få ihop bilderna och recapen till Finally Friday. Kl 7 på fredag fick jag klart det och sen åkte jag direkt till formosa cafe och mötte upp de andra företagen som jobbar på the Lot för en afterwork (de andra tjejerna va busy), så jag åkte själv. Men jag hade kalastrevligt. Randy och gänget har en ny intern som heter Bree som jag sedan åkte iväg med till The Saddle ranch där vi fortsatte festandet. Sockervadd och mekanisk tjur. Kul kväll! Stack även en snabbis inom chateau marmont, mest pga att Mike (från green day såklart) var där 18h tidigare, enligt instagram.. men såklart såg inte jag någon mike...  Men jag hade trevligt ändå!
 
Lördag. Solade vid poolen. Käkade middag med michelle på cheesecake factory. Tog en promenad i min gamla park. Åh vad jag saknar att bo granne med den parken. Gick några varv o lyssnade på musik och kollade solnedgången. Myys. Blev helt lugn i själen av det. Sen hem till gymet en snabbis och sen sova.
 
Söndag. Började dagen med brunch med JC i Venice, sen mötte jag upp Sara så var på på stranden och solade. Perfekt strand väder och perfakt temperatur i vattnet!! Sen käkade vi lite sushi (yes jag kan äta sushi nu, its official) och sen åkte jag hem. Förökte/försöker kolla på game of thones .. med det laggar något så brutalt... Har suttit i 2,5 h och sett ca 25 minuter... Funderar på att ge upp och se hela , förhoppningsvis, utan lagg imorgon. Och sen. Undertiden som GOT laddade/laggade, så bokade jag in en tid för FALLSKÄRMSHOPPNING!! Jajamen! 3,5 år efter att jag fått det i födelsedagspresent så händer det! Wuhuu!! 
 
 
 
Klockan är 11 på kvällen och jag är så fruktansvärt fruktandvärt trött.. .Ska sova nu. Imorgon ska det bli 40 grader. ugh.... 
 
Om en månad är jag hemma!
 
Godnatt!! Puss och kram!

5

Publicerad 2016-06-14 05:39:16 i Allmänt,

Hejhopp!
 
Imorgon har jag varit här i exakt 5 månader, och har exakt 5 veckor kvar. 
 
Och imorgon har vi ett stort event! Ska bli spännande, och kul. Är nervös. Men har varit nervör mycket i onödan också, är alltid beredd på att chefen ska vara jättestressad och att jag ska ha gjort något fel.. Det har ju hänt att man har fått sig en känga, men för det mesta är det okej. Jag får skärpa mig, inte gå och oroa mig i onödan. Bara göra mitt bästa, och ta det som det kommer. Man kan ju inte göra mer än sitt bästa. Så det är precis det jag ska göra. Finns inte mer jag kan göra atm, så nu ska jag bara koppla av, kolla ett ansvitt av Orange is the new black, sen sova, och imorgon ska jag vakna pigg, utviad och taggad på att att utmana mig själv, att göra mitt bästa och samtidigt ha kul! 
 
(Ibland är det som att jag pratar med mig själv när jag skriver denna bloggen, insåg hur fel det var att vara nervös och rädd inför imorgon när jag skrev det.. och sen hur jag ändrade min inställning bara genom att skriva det, och nu är jag faktiskt taggad. Tack bloggen!) 
 
Sen har vi en screening på onsdag, som också är en del av eventet. Men det kommer nig vara rätt lugnt. 
 
Skriver mer om eventet efter! 
 
Hm, vad har hänt sen sist jag skrev då. 
Mycket jobb och förberedelser inför imorgon såklart. Var på bröllop i helgen! Åh jag älskar bröllop! DOCK, så var det så otroligt mycket trafik, att vi kom sent och missade cermonin med 10 minuter... Men resten var jättetrevligt. Jättefin trädgård, fint pyntat, trevliga människor, fina tal.. Jag fångade inte buketten. Shit vad tävlingsinriktat jag blev, fast än jag inte ville ha buketten egentligen ehe.. men men, det var kul att deltaga och få uppleva det hela. Längtar tills jag ska på bröllop igen. När blir det? Ingen aning. Men det ska bli kul! 
 
Ja.. annars har det inte hänt så mycket kul.. tyvärr... och jag kan fortfarande inte importera bilder från instagram.. så blir ännu ett tråkigt svart vitt inlägg... Blir bildbomb när det är fixat sen. 
 
Nu blir det sista avsnittet av OITNB säsong 2 och sen sova. 
 
Ses om 5 veckor <3 
 
puss och kram!

another day in ellay

Publicerad 2016-06-08 06:30:15 i Allmänt,

 Hejhopp,
 
Det funkar fortfarande inte att lägga upp bilder från instagram.. så det får bli ännu ett trakigt inlägg utan bilder.. 
 
Goda nyheter, bokstavligen talat. Fick chokladet farmor och farfar skickade igår! S¨firade svenska nationaldagen med att äta svenskt choklad , MmmMm!! 
 
Och om 6 veckor är jag hemma i Sverige igen! Åh ser fram emot det!! 
 
Annars. Helgen var rätt lugn. Fick några soltimmar vid poolen, det var nice. I lördags stack jag julia och vendela till JC då han hade lite födelsedagsfirande, sen stack vi 3 vidare till Bungalow i santa monica och tog en drink. Men stack hem rätt tidigt.
Söndagen var också rätt lugn, och jag lade ner några timmar på social media planen, fick den klar och sen kollade jag på Game of Thrones!
 
Jag som aldrig brukade kolla serier innan.. Nu har jag blivit en serieholic.
 
Jobb atm. Mycket att göra, vet inte vart jag ska börja eller prioritera, och det är lite rörigt. För att ha så mycket att göra så går dagarna dock ändå rätt långsamt. Eller igår och idag gjorde iaf. Men tror det är röran och förvirringen som gör det jobbigt, får försöka få lite struktur på det imr och effiktivisera lite. 1 vecka tills eventet! Det ska bli kul! I'm excited!
 
BTW. (ni vet ju att jag gillar att hålla koll på datum och så...)
 
I söndags, den 5e Juni, var det 6 år sedan jag såg Green Day på ullevi. 
 
Idag, den 7e, är det 5 år sedan jag tog studenten! WOW!!
 
Och idag, är det 2 år sedan jag festade med Leo Dicaprio. (vi var vid samma promoterbord, that counts). 
 
Lyckliga stunder, fina minnen!
 
 
Onsdag imorgon. Halvvägs igenom veckan. Fan, jag blir så deprimerad när jag skriver så, vill inte vara den som bara ser fram emot att komma hem efter jobbet, och längtar hela veckan efter helg... vill kunna se fram emot varje dag.. Men det gör jag inte atm, tyvärr. Inte för jag har något jag kan klaga på direkt, men my heart is in sweden, och ser så mycket fram emot att komma hem. LA är inte hem längre.
 
Nu är det dags att sova! Natti!
 
Puss och kram! 

gloom june

Publicerad 2016-06-02 05:08:43 i Allmänt,

Holla!
 
Så jag är nästan frisk igen, yay!
Vi fick ställa in surfingen i lördags, flyttade den till denna lördagen, men nu är julia sjuk.. så vi ska eventuellt flytta den till den 18e juni ist..
I helgen så var jag fortfarande sjuk, men vi hade biljetter till rain room och lacma, så jag vendela, jc och jc's kompis jennie stack dit. Rain room va häftigt!! Regnet var ljuskänskligt (så man var tvungen att ha ljusa kläder), så det flyttade sig när man gick igenom det. Dock fick man ändå lite droppar på sig..
 (här skulle jag lägga in en cool bild från the rain room, men det gick inte...får bli i nästa inlägg istället då)..
 
Sen gick jag och julia, vendi och julias kompis till the nice guy och käkade middag. Fancy ställe. Jag och vendi stack hem tidigt, men de andra fortsatte firandet.
 
På söndag eftermiddag så hängde jag med JC till Los angeles national forest. Behövde lite natur, och han skulle fota. Sen käkade vi på yamashiro, häftigt ställe, åt vegetarisk sushi (basically bara avokado, sjögräs och ris (då jag inte gillar gurka ehe) men de va gott.) och sen smores brownie med glass, wow sååå gottt! Sen hem och kurera mig. 
 
Måndag, Memorial day. Var hemma hela dagen, tog igen lite jobb och tog det lugnt. Skönt med en långhelg. 
 
Tisdag. Jobbade hemma på förmiddagen, sen in till kontoret. Sophie ska åka till Sverige i 2 veckor, så vi ser inte henne förren det är eventdags. Sen var det boardmeeting. Wow så länge det höll på. Mitt andra och sista styrelse möte. Kom hem vid 10, somnade.
 
Onsdag. JUNI!!! Nästa månad kommer jag hem!!!! Ser fram emot det jättemycket!
Jobbade från kontoret, betalade hyran, SISTA hela hyran! Sen gick jag hem och fortsatte att jobba hemifrån. Jag jobbar bäst ifrån soffan.
 
Är väl lite sådär på halvt opepp humör. Känns som jag har 10 bollar i luften, och ungefär 7 av dem är jag beroende av hjälp/feedback/godkännande för att kunna fortsätta.. vilket jag inte får.. Och sen är det jag som får skiten när det inte blir gjort. Jag vet att de andra har mycket att göra också, men what to do really... det är inte precis som jag jobbar solo.. 
Eventet ska bli kul, det ska det verkligen. Bara önskar att det hade varit struktur och flow i det hela, men det är det inte... så det känns lite sådär segt. Det känns också som jag jobbar konstant men att inget någonsin blir färdigt, det är också segt och känns lite halvt hopplöst. Men det går framåt. Ser mållinjen nu, bara några veckor till.
 
Jag är så kluven i hur jag ska känna, ska jag vara motiverad och bara lägga allt annat åt sidan och lägga ner min själ i jobbet, försöka göra chefen glad och verkligen ge 11100% för jobbet, dvs det jag kom hit för..  eller ska jag se lite lätt på det, göra mina uppgifter såklart, men inte glömma att det är ett obetalt internship och att det är okej att lägga det åt sidan ibland.. Uuh jag vet inte. Men nu är kl 8 på kvällen, känns som det är dags att lägga det åt sidan... Fcik inte gjort det jag ville idag heller så jag väntar på ett OK om jag kan posta en bild på sociala medier... som jag skcikade i måndags kväll... det är så löjligt... 
 
Men snart är det fredag. Då ska jag skcika ut finally friday, och sen har jag bara 4 kvar. Sen är det heeeelg! 
 
Puss och kram! 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela