carropacollege.blogg.se

Tjenna. Jag startade denna bloggen som en dagbok när jag flyttade till LA o började college 2012. Två år senare är jag klar på college och har flyttat hem till Sverige igen. Livet är en resa, och detta är där nu min loggbok. Så välkomna att ta del av min resa, mina tankar och upplevelser här i livet.

indonesien next

Publicerad 2014-10-19 11:17:25 i Allmänt,

Tjabba!
 
Här sitter jag inregnad en söndagsförmiddag. Det har typ regnat konstant hela veckan, vilket gör det extra jobbigt att lämna sängen och mjukiskläderna... Men har ändå lyckats ta mig till gymmet 4 dagar denna veckan. 4 dagar -5 dagar i veckan har de blivit nu på sistone, o de e gött... men sen är jag ju en sån gottegris och äter som en häst och ser därför inge resultat.. pft.. För många som kanske har viljan och motivationen kanske det hade varit enkelt att lägga om kosten lite, men jag har en jäkla psykisk spärr mot grönsaker och nyttigheter. Lärde mig aldrig äta det som liten och och har vuxit och jag kan fortfarand einte äta det, klöks så fort jag smakar någon nny grönsak eller frukt. Inta för att det nödvändigtvis är äckligt, men utan för det är en spärr i huvudet och det bara går inte... Hoppas att den komemr försvinna en vacker dag, (dock tror jag också att det är jag som måste jobba på att bli ev med den, men huuuuuurrr?! Har försökt i snart 22 år.), för jag vill kunna äta näringsrik mat och inte leva på tomma kolhydrater. 
 
Denna veckan har jag inte jobbat så mycket, så har suttit hemma och kollat på marvels filmer hela veckan typ. Skitmysigt i början, men i onsdags började jag bli trött på det haha... Åh är så rastlös och nere... jag vill ha action, jag vill göra saker , jag vill ha kul, jag vill ha öventyr... är så trött på at vänta på att något ska hända, att någon ska göra något ... I just sånna här stunder saknar jag LA, livet, dramat, klimatet, att där alltid fanns något att göra, va det dött på händesefronten så va det bara en tidsfråga innan ett nytt event dök upp, att alltid ha sina roomiesar att umgås med... yes, jag saknar mycket med LA. (Men framförallt är jag tacksam för jag har fått ha allt det i LA.). 
S¨jag funderade just på att kanske ta en trip till LA. Men så vill jag ju se andra delar av värlen också, ha nya upplevelser osv... (i förra inlägget nämnde jag volontärresa till indonesien eller sydafrika).. Så, jag bokade en volontärresa. Fast ine nästa år. nästa månad. I november åker jag till indonesien och ska jobba på ett wildlife rescue center. Iiiiih spännande. Det hela gick väldigt hastigt och jag är både extremt taggad och exalterad, men också nervös och rädd. Aningens bitter äver hur mycket pengar jag lägger på det, (20 000+ kr.. för två veckor), men å andra sidan, jag bor hemma, jag jobbar, har inga större utgifter.. det är ett gyllene tillfälle att göra det nu. Vad är meningen med pengar om man inte ska göra något med dem... Så jag hoppas min lilla bitterhet försvinner haha... Känns precis som jag har en liten ängel o djävul på axlarna som säger olika saker lol....
Och sen är jag rädd för att ja, jag ska faktiskt åka själv till regnskogen i indonesien, som är en främmande kultur som jag inte vet någonting om.. Annan religion, andra seder, annan mat... allt kommer va annorlunda. Och ja, det gör mig lite rädd. Rädd att bli fientligt bemött, att vara annorlunda, rädd för att göra fel.. 
MEEEEEN. Man måste utmaa sina rädslor, annars kommer man föralltid vara fast i sina föreställningar... aldrig lära sig, uppleva nya saker eller utvecklas. Och det är just det jag vill göra. Och det tänker jag göra. Hade jag inte varit rädd så hade jag inte kunnat göra det. Så jag antar att det kanske är bra att va lite rädd ibland. Jag hoppas att det kommer bli en bra upplevelse och jag kommer att lära mig mycket. 
 
 
 
 
 
Ska ta en spruta till, sen åker jag den 16e november. Så om en månad är jag i indonesien och jobbar med att rädda djur. Coolt. 
(Hemma igen den 2a december. Vill inte missa allt julpyssel och sånt. Plus jag tror att 2 veckor blir en lagom liten getaway.)
 
(alltså jag måste bara säga hur bra denna bloggen är för mig att rensa mina egna tankar! Jag har så mcyket tanker, upp och ner, precis som en liten djävul och ängel på axlarna och det blir som en stor röra i huvudet av alla positiva och negativa tankar, så det är så himla bra att kunna skriva ner dem och få lite ordning på dem! Det lättar verkligen på trycket. Allt kasnke inte makes jättemycket sense för er som läser den dock haha.. men jag hoppas att ni får ut något kanske).
 
Får se när jag tittar in här nästa gång och vad jag känner för att skriva om då. Ha de bäst så länge! 
 
Puss o kram! 

livet är en resa

Publicerad 2014-10-01 21:23:00 i Allmänt,

Hejsan!
 
De va ett tag sen! Har inte haft tid/ork/eller glömt att skriva här. Sommaren har kommit och gått. Jag har mest jobbat och träffat kompisar. Blev en vecka i mallorca med min kompis emma. 
 
Jag har ckså tänkt jättemycket på vad jag ska göra nu. Vad jag vill göra. Känner fortfarande att lämna LA va rätt, även fast jag saknar det. Min tanke var att jobba på mig själv, och har precis kommit igång på gymet. Dock är maten en annan femma.. vet att de låter som en dålig ursäkt... men jag orkar aldrig, plus när jag bor hemma med familjen känns det som jag gått tillbaka till mina gamla sverige-matvanor. Vilket inte är kalasbra. Men jag får väl ta tag i det så småningom också. Är bara så trött om dagarna när jag jobbat, och att jag typ aldrig är ensam hemma. Jag vill ha ensamtid, heeeelt ensamtid. Behöver en egen lägenhet. Jag är en ensamvarg och jag gillar att va själv ibland och fundera och göra vad jag vill. Blir liksom stressad och påverkad av andra runt om mig. Kanske låter knas men så är det. INte det att jag inte gillar sällskap, bara att jag behöver tid för migsjälv. De e bara så jag är... 
Så just nu är väl dagarna att jag bara äter, jobar, sover och tränar och träffar kompisar på helgerna. Rätt tråkigt och jag längtar efter nya utmaningar och nya äventyr. (och alltså jag måste inflika att jag är glad att jag längtar efter det, att jag inte nöjer mig med denna vardagen nu. Visst kan man göra det om man vill det, men de finns SÅÅÅ mycket att göra här i världen och jag vill göra så mycket som möjligt! Leva livet fullt ut och va riktigt lycklig! Det vill jag! ) Men de kommer och jag vet det. Har sökt in till 2 kurser på lunds universitet till våren som jag hoppas jag komemr in på. Är även inne på at göra en volentärresa nästa år, till antingen indonesien eller sydafrika är jag mest sugen på atm. Vi får seee. Men något kul blir det!
 
Idag kollade jag igenom massa gamla bilder (och hade lite musik i bakgrunden) , och jag tycker de e SÅ kul att se hur man själv har utvecklats. Hur livet förändras, hur vi växer upp, lär oss , lever. Jag kollar på migsjälv och ser min resa. Jag ser hur jag har blivit friare, lyckligare och hittat migsjälv. Jag ser en resa. Och jag är så tacksam över min resa, allt jag lärt mig, allt jag sett och fått uppleva. Speciellt under dessa två åren i LA, där har jag lärt mig MASSOR. Jag har alltid haft som mål att bli lycklig, och jag trodde att jag skulle bli det i LA, genom framgång. Genom jobb. Skulle ta min examen (mål 1), sen ville jag ha ett jobb. Och jag skulle jobba hårt. Jag skulle bli något, jag skulle bli framgångrik, bli chef eller något. Det var min destination, det var så jag tänkte bli lycklig. Men med tiden (speciellt under den sista terminen i LA, när jag skulle bli tvungen att välja mellan karriär-LA och landet lagom), så kände jag mig tacksam och lite mätt på LA. Så jag bestämde mig för att lämna, och det svåra med att lämna var att jag helt plötsligt inte hade något mål, någon destination.. hur ska jag nu komma på ett sätt att bli lycklig tänkte jag... Men jag har upptäckt att lyckan ligger inte i destinationen, den ligger i resan! Nu när jag ser tillbaka på min fina resa i LA, och innan LA, så kan jag se hur mycket det har gjort för mig, och hur tacksam jag är över det. Men att de faktiskt inte fanns så mycket mer kunskap att hämta just därifrån för tillfället. Vem vet vad jag sen känner i framtiden? Kommer alltid älska LA och vad staden gjort för mig, och vem vet om jag kommer tillbaka till LA i framtiden, only time will tell...  
(edit: jag vill fortfarande bli framgångsrik, men lyckligt framgångsrik. om det makes sence .. att kunna ha ett jobb som man älskar , jobba hårt och jobba bra. Bli något bra. Något man kan se upp till. Thats what I want.). 
 
SÅ, nu. Life is a beautiful journey. Njut av resan. Gå din egen väg. Stressa inte. Mina råd till mig själv och de som faktiskt orkar läsa allt jag skriver. 
Just nu njuter jag av att inte veta exakt vad jag vill. Av att vara ung och obestämd, ha alla dörrar öppna. Jag är glad att jag inte är fast i några måsten, ett fast jobb jag inte är lycklig med eller några ohälsosamma relationer med människor som inte får mig att må bra. Och de e bra! 
 
Så jag hoppas att jag kommer in på kurserna i lund till våren. Vill testa studentlivet i lund och är väldigt intresserad av de kurserna jag valt och vill läääääära mig. Jag törstar kunskap. Sen kanske det blir en volentärresa och jobba med djur i afrika eller sydafrika. 
 
Mm,, så så ser det ut för tillfället. Kände det var dags för en update haha. 
 
Nu ska jag sova för klockan står på 4.44 imorron bitti, jobbedagx. 
 
Puss och kram! 
 
 
GRADUATION 2014

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela