carropacollege.blogg.se

Tjenna. Jag startade denna bloggen som en dagbok när jag flyttade till LA o började college 2012. Två år senare är jag klar på college och har flyttat hem till Sverige igen. Livet är en resa, och detta är där nu min loggbok. Så välkomna att ta del av min resa, mina tankar och upplevelser här i livet.

Fri dag

Publicerad 2012-08-31 18:54:39 i Allmänt,

Hello!
 
Hann inte med något inlägg igår, var inte hemma alls mellan kl 10 - 23. Vaknade klockan 07.00 av mig själv igår, så hade jag sovit i 10 h, alltså hade jag somnat kl 9 dagen innan. Haha.
Iallafall, igår så hade jag först BUS 1, sen hade jag 5h håla. Först satt jag med Isabelle en stund, sen träffade jag Sandra och sen kom även Johanna, så åt vi i cafeterian och sen begav vi oss till 3rd street. Provade maaassa kläder, men köpte inget....
Sen åt vi på Barneys, riktigt goda burgare! Sen fick vi skynda oss till acting lektionen. Vi kom innanför dörren exakt klockan 7!
Det har varit brutalt varmt dessa 2 dagarna, 90 grader. Fahernheit då. Men fy bubblan vad varmt. Jag klagar inte, men det är svettigt att gå i linne och shorts till bussen.. Veckan som komer skulle det nog bli varmare!
Theatre Arts 41(Acting 1) var lektionen. Det var intressant. Man ska hitta 3 pjäser och välja ut 1 scen, hitta "intentions", "beats" och "units" i 3 pjäserna och sen ska man spela upp en scen inför klassen. På lektionen fick vi också göra "trust exersise", alltså en övning för att lita på varandra. Så då stod alla i en ring och en person stod i mitten, och den personen skulle sedan blunda och falla åt ett håll så skulle de andra i ringen fånga upp henne. Det fick alla göra. Det var läskigt. Det var inte kul att stå i ringen och fånga när det kommer en kille på 100 + kg som faller mot en. Det var några som åkte i golvet..
Det var ingen lallarunt kurs, sjukt satsig! Ser fram emot kursen. Tror den kommer bli svår, men intressant och lärorik. I'm up for the challange!
 
Vi kom hem vid 11 pm och då var det sova som stod på schemat!
 
Idag är jag ledig! Wooho! Det är terminens första fotbollsmatch på skolan idag, så jag ska nog dit och kolla! Hejja SMC!
 
Och jag längtar så fruktansvärt olidligt mycket till VMA!!! Mindre än 1 vecka kvar nu! OMGOMGOMG! GAALET!!
 
BYYEEEEE
 

Wednesday

Publicerad 2012-08-30 00:10:09 i Allmänt,

Hejsan Hoppsan!
 
Idag var det dag nummer 3 på college. Gick upp klokan 5 idag, puuh. Kom i tid till lektionen! Bus 22. Satte mig ner och satt och lyssnade på läraren som pratade och pratade och pratade. Oavbrutet i en och en halv timme. Sen hade jag 10 minuters rast och sen var det in på nästa lektion, bus 20, och då var det också att sitta och lyssna på en lärare som pratade och pratade. Dock var denna läraren mycket duktigare på att engagera klassen när han pratade.
 
Sen klockan 11 var min skoldag slut, så då gick jag och Martina till cafeterian och åt lunch. Första gången jag var i en collegecafeteria! Såg precis ut som i filmer. Jag åt teriyaki kyckling med nudlar, det var gott.

Martina kom med på ett hörn!
 
Sen tog jag bussen hem o nu sitter jag här. Vilken spännande dag. ..
 
Kan berätta att även Kanye West och Demi Lovato ska också uppträda på VMA! Och en annan kul sak, jag nämde i ett tidigare inlägg att jag gick med i en tävling för att få va med i Green days o One directions framträdanden. Idag fick jag bekräftat att jag har en plats i One directions uppträdande. MEEN biljetten är inte 100 % , är man inte på staples center i tid så finns det risk att man inte får komma in alls. Vilket hade ju varit lite snopet. PLUS att jag är osäker på om man får se hela showen, vilket jag gärna vill. Att få va på scenen på VMA bakom One direction hade varit ball, men att sen inte få se alla andra uppträda hade varit lite synd.. Så jag mailade organisationen och frågade, hoppas på att få svar snart.
 
 
Imorron ska jag och Joie ner to the beach igen, efter min BUS 1 lektion och innan vår Acting! Har 5,5 h håla... Första acting lektionen imorron! Ska bli spännande!!
 
Här kommer lite bilder från stranden igår.

När vi åkte hem från stranden igår var johanna jättetrött.

BTW. Vi impuslköpte en bokhylla från vår granne igår. Hon frågade om vi behövde möbler, så vi gick in och kollade på vad hon hade att erbjuda och där fanns bla en bokhylla. Vi behöver nämligen ett ställe för alla våra böcker nu. Dem ligger annars på matbordet eller golvet eller soffan. Så det var ju skitbra, 50 dollar fick vi ge för den! Kalasbra!
Nu fattas vi bara en lampa till vårt rum...
 
Nu är klockan 15.00 o det är dags att göra något annat än att sitta vid datorn. Ska nog till Ralphs och fylla på förrådet lite. Heejdå.

Lets go to the beeeach

Publicerad 2012-08-29 06:12:00 i Allmänt,

Hello!
 
Dag 2 på college!
 
Danna dagen var det Business 1 som stod på schemat! Hade lite trubbel med att hitta salen, men det gick bra! Även i denna klassen var hälften svenskar. Men det fanns även studenter från china, korea, taiwan, norge och olika delar an USA. Så kul med lite variation iallafall. På lektionen skulle vi presentera oss för varandra och sen presentera sig själv för hela klassen. det var ändå kul, var nervös inna jag skulel ställa mig upp och presentera mig, men sen tänkte jag, "sluta tänk så mycket" och bara babblade på. Så det kändes bra. När vi skulle presentera oss för grannen så fick jag prata med en amerikan, det var kul! Märkte hur man drogs med i engelskan och märkte inte av att jag faktiskt pratade på engelska. Dock råkade jag blanda in svenska ord ibland, som "asså" tillexempel..
Vi är typ 50 personer i den klassen, vilket är rätt så många. Läraren verkar rar och verkar vara en bra lärare. Man måste kalla henne Professor och sen hennes efternamn, annars svarar hon inte på tilltal berättade hon. Sen efter alla 50 presentationer så fick vi börja lärandet. Hon började föreläsa om olika "Eras" i business. Så där börjades det direkt!
 
Efter lektionen så mötte jag upp Joie så åt vi lunch. Och träffade Sandra som jag köpte boken av igår, för vi 3 skulle sticka till stranden idag. När vi ätit upp så träffade jag en tjej som jag haft kontakt med och köpte hennes gamla Adverstising bok! Så nu har jag alla böcker jag behöver! Jättetrevlig tös förövrigt! Hade varit inne på hennes blogg lite i våras och läst om folks liv i LA. Hon går samma program som jag ska gå och hon ska också ta en aa degree.
 
Sen stack jag, Joie och Sandra till Santa Monica beach och stekte! Och jag badade i Stilla havet för första gången i mitt liv. Herrejösses vilka vågor! Sjukt kul!
 
Sen blev klockan 5 och då tog jag och Johanna bussen hemmåt.
 
Ändå kul att jag träffade Sandra igår när jag köpte bok, och idag var vi på stranden och umgicks somo vi hade kännt varandra flera månader typ! Det tycker jag är fantastiskt roligt!
 
Nu ska jag ner i gymmet och träna, sen ta en dusch och sen soova!
Har tagit fler foton idag, men orkar inte ladda upp dem nu.  Dem kanske kommer imorron.
 
Imorron börjar jag 8 igen, vilket betyder upp klockan halv 6. Jippieyey..
 
Guten nacht!

Tagga VMA

Publicerad 2012-08-28 04:40:00 i Allmänt,

Hej igen!
 
Måste bara säga att jag är så superduper freakin ecxited över VMA nästa vecka! Idag fick jag reda på att även Rihanna ska uppträda!!! OMG!!
 
Så nästa vecka ser jag alla dessa:
 
 
Även Pink, Alicia Keys och Frank Ocean (?) ska uppträda. Och tävk bara såååå många andra fabulösa mäniskor som kommer att vara där. Jag kan inte sitta still när jag tänker på det. Jag är så glaaad! Har även röstat massa gånger på de jag vill ska vinna och ge episka tacktal!
Såg på Twitter att imorron klockan 10 kommer det fler spännande nyheter om VMA! Can't wait!!!
 
Har också gått med i ännu fler tävlingar för att få va med i green days gen. rep och One directions framträdanden. Haha. Har tappat räkningen på hur många VMAtävlingar jag har gått med i..  Inte för att jag tror att jag kommer att vinna något, men för att det hade varit FETT kul att vinna! Jag är glad oavsett! Att få se VMA, bara det är AMAZING!
 
Nog om det. Jag var ute och powerwalkade i ca 1 h och 30 min innan. Skulle gå en liten runda förbi CBS tänkte jag och sen svänga tillbaka och komma rakt på lägenheterna sen. Så man går i en fyrkant liksom. Men när jag kom förbi CBS så gick jag, och gick och gick och gick... beverly drive tog aldrig slut! Gick i en evighet och sen bestämde jag mig för att vända. Men det var på fel gata, så sen gick jag tillbaka en bit tills jag såg några hus vid Park La brea som jag kände igen, och gick sedan och virrade runt inne på Park la brea till jag tillslut hittade ut och såg vårt kära lägenhetskompex! Powerwalka i 1,5 h, utan vatten, i 30 graders värma är inte kul..
Sen lagade jag en ordentlig måltid bestående av biff, ris och sweet chili sås. Mums!
 
Snart ska jag ner till gymmet och träna lite! Jiha!

Första dagen på college!

Publicerad 2012-08-27 23:06:11 i Allmänt,

Tjohej!
 
Överlevde min första dag på college, yeah!
 
Gick upp halv 6 och gjorde mig i ordning och gick till bussen klockan kvart i 7, för man vill ju inte vara sen till sin första skoldag. Det är himla mysigt att vara ute på morgonen här i LA, det är varmt ute och att se när solen går upp bakom hillsen... Fiint.
Bussen är smockad med folk. Trafiken är kaos... När klockan är 5 i 8 och bussen står still i trafiken får jag lite panik. Alla säger att det är jätteviktigt att va i tid till sin första lektion, annars kan man bli droppad..
Så jag hoppade av bussen på 23rd street och sprang hela vägen till colleget som ligger på 18th, och sen väl framme på campus så skulle jag ju hitta salen också...
Kommer in på lektionen helt svettig och anfådd och nervös för att jag ska ha blivit struken från klassen. Men läraren är jättesnäll och säger "kom in kom in"(fast på engelska) och sen fortsätter hon prata. Sen fick jag kryssa i mitt namn på listan. Puuh, jag är kvar i klassen. Det var många som kom sent, mycket senare än jag, läraren blev inte sur och alla fick vara kvar i klassen!
 
Första lektionen var Business 22, Introduction to Advertising. Handlar alltså om reklam och sånt. Läraren, Lorrie heter hon, verkar vara bra tycker jag. Och snackig. Pratade oavbrutet från sekunden jag kom in i klassrummet till lektionen var slut 9.20. Hon pratade om hur allting är uppbyggt av reklam och annonersing och vad kursen går ut på och vad vi ska göra under terminen. I slutet av terminen ska vi göra en egen reklamannons, vilket ska bli jättekul! Ska bli kul att läsa denna kursen!
 
Direkt efter Bus 22 var det dags för Bus 20, Principles of Marketing. Denna kursen handlar också om reklam/marknadsföring. Fast denna är inte lika kreativ som den andra, utan mer fakta. Om processen att få produkten från tillverkaren ut till kunderna. Men även denna kursen verkar intressant och jag ser fram emot att lära mig!
 
Hälften av eleverna i båda klasserna var svenska. Det är så lätt att se vilka som är svenska. Man bara kollar på skorna, 99 % av alla svenskar har converse. Oftast vita.
Det är både bra och dåligt med många svenskar. Lämnade ju sverige för att uppleva den AMERIKANSKA collegekulturen och lära mig bättre engelska. Men å andra sidan är det rätt skönt ibland att man inte är ensam. Både plus o minus.
 
Båda lärarna jag hade verkade bra! Engagerade och kunniga. Så det känns bra!
 
Sen träffade jag en tjej som jag har haft kontakt med på fb och köpte hennes bok. Så istället för att köpa den för över 100 dollar i butiken, fick jag den för 65. Brabra.
Sen lunchade jag mer Martina, en tjej som jag träffade på seminariet och som går i samma BUS 20 klass som jag. Sen tog jag bussen tillbaka hem.
 
Märkte att man kan åka rapid bussen med SMC kortet också, den bussen var 40 gånger fräschare och gick fortare...  Vad bra att jag lärde mig det.
 
Så det var min första dag!
Imorron har jag bara en lektion, BUS 1, Introduction to Business.
 
Nu ska jag ner till poolen. Är rätt trött idag. Kollade på film igårkväll, Disturbia hette den. Den var lite läskig. Mina nerver klarar inte det, jag är allt för lättskrämd... Men det gick bra.
 
NÄSTA vecka är det VMA, waaaah! Det är snart!!!!!
 
 
 
Byebye!

Imorron börjar det!

Publicerad 2012-08-27 05:16:22 i Allmänt,

Tänkte göra ett sista inlägg för dagen.
 
Har baaara chillat idag! Skypat, solat, badat, ätit, tränat, tagit en låångdusch och borstat tänderna. För första gången på 3 veckor tog jag hand om hela min kropp och jag känner mig sååå fräsch och välmående! Fantastiskt! I feeel goood!
Har även plockat fram allt jag behöver till imorron och ställt klockan på halv 6. Inte komma försent första dagen! Börjar klockan 8.00 med Introduction to Advertising och sen kl 9.30 har jag Principles of Marketing. Spännandeee!! Första lektionerna är mest meet and greet, typ, sen börjar allvaret!
Alla i hushållet är pepp på att börja skolan, få lite rutiner i vardagen, träffa nytt folk och börja leva collegelivet! Wooho! Det kommer bli en kul vecka, full av nya intryck! I'm ecxiteed!
 
 
Jag och Joie har också planerat in en dag på stranden och att vi ska göra pedikyr och fixa håret. Jag har inte klippt mig sedan maj förra året(!!), så det är mer än nödvändigt!
 
Lookin forward to it!
 
Nu ska vi chilla lite till, kolla på film och sova.
 
 
Herrååå

¡Uno!

Publicerad 2012-08-26 21:14:48 i Allmänt,

Om lite mindre än en månad så släpps green days nya album. Taggad som attan!
Men tönt som jag är så går jag med i ännu en tävling, denna gången för att vinna skivan, hehe!
 
Och om 11 ynka dagar så ska jag få se gossarna live igen! För 3e gången i mitt liv. Happyhappy! VMA kommer bli EPISKT! Längtar!
 
 
Green Day Klicka på länken om du är ute efter bra duschväggar, eller hitta en perfekt skötväska på www.skötväska.se.

hello hollywood

Publicerad 2012-08-26 21:04:48 i Allmänt,

God förmiddag!
 
Igår var vi äntligen ute i hollywood! 3e gången gilt! Vi som är under 21 tog en taxi till ett ställe som hette Level 3, som låg mitt i Hollywood. Det var typ på ett "shopping center" som var byggt i en cirkel precis bredvid chinease theatre. Imed att klubben hette Level 3 , så låg den på 3e våningen.
 
Det var fullt med folk på dansgolvet, så vi gick upp på scenen och dansade istället. Musiken var sådär, mycket dunka dunka. Men ibland så kom det riktigt bra låtar! Save the world med swedish house mafia tex! Då jäklar! Vi dansade heeela kvällen och sen strax innan dem skulle stänga så tog vi taxi hem! Vi hade kul!
Här kommer lite bilder!
det var inte ovanligt att det bildades en ring av folk där en person gick in i mitten och visade sina dansskills! Det var riktigt kul att se, dem var duktiga på att dansa. Även folk som inte såg så atletiska ut kunde gå ut och skaka loss!
 
Idag ska vi mest chilla vid poolen. Det är fint väder, som vanligt! Träna lite i gymmet.
Allt är klart inför imorron, så de e nice. Böcker, block, pennor, pennvässare osv. Ska bli sååå rooligt att börja på college! Det är ju därför jag är här! Ska bli kalaskuul!
 
Denna bilden får avsluta inläggen! Ciao!
 

lördag

Publicerad 2012-08-26 01:16:59 i Allmänt,

Hellu!
 
Idag har vi inte gjort så mycket. Suprise!
 
Pau gjorde pannkakor till frukost, (vid 11 tiden, så det blev lunch för mig, åt frukost kl halv 9). Pratade lite med mamma o pappa på viber. Sen satt jag, Pao och Issa och pratade massa. Det känns så otroligt härligt att ha roomisar som man kan snacka med! Asså verkligen deeptalk, inte bara prata om skolan, shopping osv. Jag är SÅ glad att jag har 4 så fina roomies!!! Vi har kännt varann i ca 3 veckor nu men vi är som en liten familj. Pappa Pao, mamma Rosa, Pelle, Joie och lilla Lillan. Jag är Lillan.
Vi alla är så olika. Har olika bakgrund, olika intressen, olika personligheter. Men vi kommer så bra överens och blir en himla fin kombo!
 
:)))))))))))))))
 
Efter snacket o pannkakorna så gick jag ner till gymmet och tränade. Sen åt jag ett mellanmål och sen gick jag ner till poolen. Nu sitter jag här o bloggar o väntar på att Joie ska bli klar med sin tvätt så vi kan gå till 99 cent store och köpa skolprylar.
Börjar college om 2 dagar! Waaah! PIRRIGT!
 
Ikväll blir det förhoppningsvis fest. Man vet aldrig 100 %, det är omöjligt att planera i detta landet.
 
Hejjjjdå

chillar & shoppar i Santa Monica

Publicerad 2012-08-25 05:56:00 i Allmänt,

Hallåhallå!
 
Idag var jag uppe med tuppen, klockan halv 6 ringde klockan och en timme senare var jag klar! Så då stack jag till skolan på welcome day! Det var massa folk! När jag var på seminariet och counseling så var det mest svenskar och asiater, men nu var det mest amerikaner. Det var en Opening cermony utanför biblioteket där skolpresidenten och några till höll tal och så visade cheerleederna vad dem kunde. Rätt häftigt faktiskt. Sen gick jag på 2 workshops. Den första var faktiskt intressant och det var kul att träffa några lärare och se hur dem är. Dem är (iallafall dem som pratade där) var så himla engagerade och entustastiska och trevliga. Så det känns bra.
Workshop nr 2 var inte alls lika kul. Kommer knappt ens ihåg vad den hanlade om. Sen kom Johanna till skolan,(hon var lite för lat för att gå upp klockan halv 6) så åt vi lunch som det bjöds på. Det var hamburgare såklart, från In and Out burger som det heter. Så man fick en burgare, en påse chips och en stor läsk. Typiskt amerikanskt. Jag var så hungrig, eftersom jag åt frukost klockan halv 6, så jag slukade allt i 2 tuggor. Men jag måste erkänna att det var sjukt äckligt att äta chips till lunch.. blä.
Det var så härlig stämning på campuset också btw! Ballonger, flaggor, musik, dansande människor, bara massa glädje! Jag tog faktiskt lite bilder idag!
Det här är taget på eftermiddagen, då hade allt lugnat ner sig lite. Men visst är det fint!?
Ska bli riktigt kul att börja skolan på måndag! Lite pirrig och overkligt, men förbannat kul!
 
Sen gick vi på 3rd street promenade och shoppade lite. Köpte en röd fin klänning, den kostade runt hundralappen, FYND! Kan man annat än älska forever 21 ? Har fyndat 2 superfina klänningar där nu!
Johanna köpte massa saker. Sen gick vi in till T Mobile för att fixa till Johannas abbonemang och få tillbaka pengarna som hon inte skulle ha betalat från början. Då kom vi mitt in i en reklaminspelning av något slag. Dem fotade och filmade. Vi blev fotade när vi stod vid disken och försäljaren höll på att fixa till abbonemanget i datorn!
 
Efter det så gick vi lite på piren, vi skulle hitta något att äta. Då passerad vi en photoshoot, där dem höll på att fota en reklamannons för ray ban glasögon. Fräckt!  Där fastade vi inte på bild, tyvärr. Bara modeller.
Här kommer några bilder från piren.
 
Sen åt vi på en restaurang vid havet, det var gott. Sen efter en lååång dag i SM så tog vi bussen hemåt. När i sedan gick hem från bussen så hör vi musik från LACMA (Los Angeles County Museum of Art), så vi smiter dit. Där är massa folk. Vi hoppas att det ska va något kul band, men det är ett jazzband. Dem höll på att göra en liveinspelning. Så jag tog foto på det med.
Och här är en bild på ett högt hur och de fina lamporna som är ett tjännetecken för museumet.
 
Sen kom vi hem. Vilken underbar känsla att få ta av sig skorna... 12h av gåggågågågå, sitta, stå och gågå.
Kollade postfacket, och det var ett brev till mig för första gången på länge (någonsin), i det låg BILJETTERNA! MWAAA!
Längtarlängtarlängtar!!!!!
Gick btw med i EN TILL tävling för att vinna biljetter + att få en makeover och gå på röda mattan på VMA. Haha. Tror inte chansen att man vinner är så stor, men den är iallafall större än innan jag gick med! Är man tävlingsmänniska så är man!
 
Just nu ligger alla andra och sover, så det ser inte ljust ut på festfronten. Men det gör inget, jag är rätt trött jag med... Vi laddar upp inför imorron istället. Förhoppningsvis blir det faktiskt något av det då!
 
Bamsekram!

en dag i taget

Publicerad 2012-08-24 03:43:05 i Allmänt,

Hejsan!
 
Igår stack hela hushållet ut för att ta ett glas. Vi kom först till ett ställe, men det var SMOCKAT med folk. Sen stack blev vi lite "jaha, vad gör vi nu?" Så vi tog en taxi till hollywood för att se om någon bar/restaurang var öppen där. Då var den vi åkte till stängd för allmänheten, den var abbonerad.. Så  ännu ett "Jahapp". Så då fick vi syn på en kul irish pub som vi gick emot.. men där kom inte vi som var under 21 år in... Sen kom vi till ett mysigt ställe, dock var där väädligt dött... Typ inget folk. Men vi blev insläppta och alla kunde ta sig ett glas. Tillochmed jag. Servitrisen tittade lite skeptiskt på mig när jag sa att jag skulle ha husets röda, hon tänkte nog be om ID, men det gjorde hon inte. Känns verkligen som man blir diskriminerad när man är under 21, får inte ens komma in på vissa ställen.. Menmen så är lagen .
 
Vi kom hem vid ett och trött som attans somnade jag såfort jag lade huvudet på kudden och sov som en stock. Vaknade av mig själv sen vid halv 9 på morgonen som jag brukar, gick upp och åt frukost, sen gick jag och la mig igen och lyssnade på min ipod. För det är inte kul att vara uppe när ingen annan är vaken..
 
Sen gick jag ner och tränade i gymmet och sen lagade jag lunch. Dem andra hade precis ätit upp sin frukost då. Jag lagade pestokyckling emd pasta, det blev faktiskt gott! Klapp på axeln.
 
Sen gjorde jag ingenting i typ en timme, och sen gick jag till the groove för att se om dem hade någon fin klänning som jag skulle kunna ha på VMA. Men ikke. Så sen går jag hem, byter skor och går till banken för att uppdatera min adress och sen handlar jag på ralphs och sen äter jag kvällsmat. Flingor, macka, frukt.
 
Johanna kom precis innanför dörren, hon har varit och tränat på LA fitness. Jag ska nog också skriva in mig där så småningom. Jag längtar efter svettiga spinningpass och adrenalinpumpande kickboxingpass!
 
Det var väl inget jätteintressant som har hänt idag precis... eller igår.. Det känns lite som man är på semester... men man gör inget. Chillar vid poolen, shoppar... det är typ allt vi gör känns det som. Som man bara driver omkring, spenderar pengar. Jag längtar till skolan börjar, så man får lite rutiner, man lär känna folk osv och kommer in i livsstilen här liksom. Så det inte bara blir som det är nu.
 
Imorron är det 3 veckor sen vi landade. Känns konstigt. Det har gått fort ändå. 21 dagar. Måsta säga att jag känner faktiskt ingen hemlängtan, än iallafall. Känns bra att kunna klara sig själv och det känns rätt att jag är här liksom. Hade jag inte åkt hit, vad hade jag gjort då? Jobbat kvar på maxi kanske, eller börjat plugga i sverige.. Jag kan inte se mig själv plugga i sverige, eller jobba på maxi hela livet. Jag tycker verkligen att jag gjorde rätt val att åka. Även fast det går lite segt nu, the best is yet to come!  I hope.
Visst saknar man dem där hemma lite då o då, det är himla kul att kunna skypa med dem eller prata via viber!
Men jag är 100 % säker på att åka hit är det bästa jag kunde göra. Det känns rätt ända in i benmärgen. (dock kan saker o ting ändras, men oavsett vad som händer, kommer jag vara glad att jag åkte!)
 
Om 14 dagar så är det VMA! Jag längtarlängtarlängtar! Det kommer bli SÅÅÅ HÄÄÄÄFTIGT! Är så glad så glad att jag ska dit!!
 
Btw så kollade vi på biljetter till Ellen DeGeneres showen idag. OMG, jag vill så gärna dit! Jag älskar Ellen! Hon är såååå roligt, godhjärtad, häftig, inflytelserik, inspirerande och hon är sig själv! Me love that! Att se henne live hade vart AWESOME!
 
Som ni kanske märker har jag inte så mycket att göra för tillfället, så det blev en himla massa text.
 
Ikväll ska (förhoppningsvis) jag, johanna och isabelle på bio på the grove! Dte hade varit kul! Vi kollade in lite snabbt hur det såg ut på bion. Ungefär såhär såg det ut.
STOORT OCH FINT!
 
Och här är en bild på LA-fitness!
 
(återigen så är det bilder från johannas blogg... )
 
Imorron är det welcomeday för alla nya studenter på SMC, så vi ska dit! Det ska bli kul! Sen ska vi klaga på killen som sålde johanna fel mobilabbonemang och sen på kvällen blir det nog fest med några andra svenskar som precis kommit hit igen för att plugga sin andra termin/år här.
Så det ska bli en kul fredag iallafall!
 
OCH, så ska jag avsluta inlägget med att säga ett STOOORT grattis till min fina vän Rebecca som fyller 20 år idag (svensk tid, klockan är bara 18.45 här)!!!! Hoppas att du får en kalaskul 20 årsdag!
 
 
 
Nu ska jag kolla musikvideor på youtube tills vi ska iväg.
 
Tjarråå!

onsdag

Publicerad 2012-08-23 04:54:42 i Allmänt,

Helloo!
 
Dagen idag började med frukost, datorn, poolen, som vanligt. Sen åt jag omelett till lunch och sen stack jag och Johanna på the Groove och jag köpte nya träningskläder, sen gick vi till Beverly center för att johanna skulle fixa en grej med sin telefon. Då visade sig att hon hade ett kontrakt på 2 år !? Killen hon köpte det av hade väl "missförstått" att hon ville ha det som alla andra svenskar har som vi mycket tydligt pekade ut för honom när vi var där .. Det vanliga är 50 $ i månaden, utan bindningstid, fri surf, fria sms, o fria samtal. Så när hon skaffade det hade hon fått betala massa andra avgifter o skriva på massa papper. Så killen i butiken satt i telefon o ca en timme för att fixa detta och bryta kontraktet och ge henne det hon skulle ha från början.. Sånt klydd... Men bra att det blev fixat! Men hon ska fortfarande få tillbaka en massa pengar!
Sen gick vi lite på BC och Johanna köpte en assnygg byxdress. Hon ska nog ha den på VMA. Åh jag vill också hitta något snyggt att ha på siiiiig! Man vill ju se fabulös ut.
Sen åt jag en sallad(!!) på en mexikansk restaurang och sen åt vi frozen youhurt på yoghurtland. Man fyller sin kopp med hur mycket yoghurtglass man vill, finns ALLA olika smaker, sen toppar man den med alla toppingar man vill ha. Det finns allt från cookie dough till penuts till frukt osv. Sen vägs allt och man betalar per Lb. Smart, och gott. Dock lätt att det blir lite för mycket..
 
Nu är vi hemma och bloggar. Vi ska nog hitta på något allihopa ikväll, typ ut och äta eller gå på bio. Trevligt! Vi får se vad som händer!
 
Här kommer en kul bild från igår från johannas blogg!
 
Det får avsluta inlägget!
 
Hejdå!

SMaCk

Publicerad 2012-08-22 02:41:00 i Allmänt,

Tjohej!
 
Imorse skypade jag med hela min familj, det var roligt!
 
Sen vid 12 tiden lagade jag och Joei lunch och sen begav vi oss till SMC. Vio tog tiden hur lång tid det tar att ta sin från lägenheten till SMC, det tog ca en timme. LA är stort! Där fixade vi våra studentID och köpte böcker. Det gick på 131 $ . Och det var för två kurser. Böckerna för de andra 2 kurserna ska jag köpa från någon som säljer dem begagnat, så det blir lite billigare.
Asså jag ser så mycket fram emot att börja skolan! Fick kurser jag tycker verkar intressanta och ska bli så kul att lära känna massa nya människor och allt som hör till! Vi börjar på Måndag den 27e! Så det är snart!
 
När vi skulle hem så tog vi bussen som vanligt, men vi missade vår hållplats... Så vi hoppade av så fort vi märkte det. Nu hade man kunnat tro att vi var lednsa och vilsna, men det var vi inte, johannas lokalsinne är löjligt bra, så vi kom hem rätt så snabbt.
 
När vi kom hem så hade Pao och Rosa redan kommit hem efter sin dag på Costco. Så nu har vi en årsförkrukning av nudlar, pasta, ris, kött, kyckling, flingor, tvättmedel och oreokex. Bra va? Sparade många slantar på det tror jag, istället för att gå till ralphs och handla småpaket varje vecka.
 
Nu står mamma rosa och pappa pao i köket som vanligt och lagat mat åt sina barn som sitter vid matbordet och bloggar, pelle ligger i soffan och läser sin nya bok. Hon köpte uppföljaren av Hunger games, eftersom hon inte klarar av så spännande slut som det var på filmen igår haha.
 
Så här ser vi ut i skrivande stund. Våra fina studentID.
(Notera BIGPACKET av special K flingor på kylskåpet)
 
Som vanligt fick inte hela mitt namn plats på kortet pga mina långa efternamn, så CAR var det som fick plats av mitt förnamn... Kulkul. Tack mamma o pappa.
Har i många herrans år får lida med att heta Carol ... men Car är värre..
 
Nu kurrar magen och barnen väntar otåligt på maten.
 
Ska nog ner till gymet och träna ikväll. Yeey!
 
Imorron har vi inget planerat.
 
Btw, idag släpptes det att även Taylor Swift ska uppträda på VMA och Miley Cyrus ska presentera ett pris. Ska bli kul att se!
 
 
Nu kan jag inte blogga mer för nu dukar Isabelle här...
 
PUSSPUSSSSS

vardag

Publicerad 2012-08-21 08:46:09 i Allmänt,

Hejsan!
 
Idag har internet varit lite bråkigt, bara funkat när det själv ville det, så totalt 2 ggr idag... Irriterande. Får ringa time warner och klaga!
 
Vi skulle till SMC och köpa böcker idag, men vi var för lata... Så vi ska göra det imorron istället haha. Rosanna och Pau ska till Cosco och storhandla ekonomisk och jag o Johanna ska till SMC.
 
Så idag har vi chillat vid poolen, för omväxlings skull, sen åt vi en god lunch allesammans och Rosannas kusin Madde kom förbi och gjorde oss sällskap. Mycket trevligt!
 
Johanna gick iväg ett snabbt ärende till the grove för att fixa sin dator, då kommer hon mitt in i en inspelning av något slag, med Mario Lopez och Marias Menonous... Så nu leder Johanna kändisjakten...(avis)
 
Sen stack jag ner till gymet och tränade... Hade asbra musik i öronen och jag dagdrömde bort till 6e september samtidigt som jag sprang snabbare och längre på löpbandet än jag någonsin gjort förut. Så jäääädra gött! Sen så gjorde jag fyspass. Har jag sagt att jag älskar att träna? Me feel so good. Sen var jag så svettig att det var roligt.. knappt en torr fläck på mitt nya fina blåa träningslinne.. ush.  För dem som ville veta..
 
Efter en lång dusch så åt vi lite kvällsmat och en twix och sen kröp jag, isabelle och johanna ner i soffan och kollade på the hunger games! Andra gången jag såg den och den var lika bra som förra gången. Isabelle hade inte sett den innan och hon blev helt tokig och var helt inne i filmen. Det var roligt att se haha!
 
Nu ska vi strax sova! För imorron ska vi faktiskt ta oss in till SMC!
 
Detta var ett rättså tråkigt inlägg, så jag slänger upp en bild och en video för att göra det lite kuligare.
Här är jag och min syster i Rhodos! Vi är glada.
 
 
Och här är en video som vi gillar! Dem sjunger såå fint! (Harry är min favvo)
 
Nu är det bedtime! Godnatt!

Sista dagen på veckan

Publicerad 2012-08-20 04:17:48 i Allmänt,

Hejjee!
 
Idag är det söndag och vi har degat större delan av dagen för vi hade inget att göra. Skypade lite med Josse och sen med Sofie!
Sen åt vi lite lunch och sen gick jag, johanna och issa till beverly center för jag skulle byta ett linne som jag hade köpt. Hittade även ett billigt iphoneskal som jag köpte! Sen åt vi lite frozen yoghurt.
Vi såg inga kändisar idag.
 
Igår var vi som sagt ute och åt. det blev väldigt sen mat. (Omöjligt att äta regelbundet och ordentligt här för allt sker på impuls och man har inga rutiner. Men det blir väl ändring på det när skolan börjar.)
Så dem kom o hämta oss i cabben, sen åkte vi till en fancy restaurang och åt god mat. Fin mat är faktiskt inte så dyrt i detta landet, åt gourdon bleu kyckling(vet ej hur det stavas eller uttalas), det skulle lätt kunna kosta 200+ kr i sverige, här kostade det 140 kr (20$).
 
Att åka cabbe genom los angeles och lyssna på bra musik är sååå underbart!
wiiiiie!
 
Vad mer kan jag säga...
Imorron ska vi in till SMC och köpa böcker hade vi tänkt, och kanske besöker vi stranden när vi ändå är i Santa monica. Vi får se, böcker ska köpas iallafall!
 
Nu ska jag strax laga mat.
 
Ikväll ska vi kolla film.
 
Och här slänger jag in en video med några av höjdpunkterna från VMAs förra året. Shäftigt! OHMYGOOOOOOOD VAD JAG LÄNGTAR! Jag blir helt till mig när jag tänker på att JAG ska vara DÄR och se allt det med egna ögon! Jag är så gladgladglad!
 
 Fräääckt!
 
Musikaliska genier, fantastiska, begåvade, vackra och framgångsrika människor! Tänk er en värld utan musik liksom? Hur tyst och tråkigt hade inte det varit. Jag älskar musik och jag är överlycklig över att jag ska få se ett av de största musikevenemangen i världen, INKLUSIVE mitt favoritband!
 
Nu ler jag jättemycket!
 
Nu ska jag göra omelett.
 
Byebye

lördag

Publicerad 2012-08-19 03:06:32 i Allmänt,

Hejhej
 
När jag vaknade gick jag upp och åt frukost och sen skypade jag med hela stora släkten! Lillkusinen fyllde år, så här satt jag vid frukostbordet i pyjamas och sjöng "vi gratulerar" och hurrade för min söta kusin!
Det lät väl inte jättevackert men det var roligt och jag hoppas att hon blev glad! Önskar jag kunde vara där och ge henne en bamsekram. Får ta igen alla kramat till julen sen!
 
Sen skypade jag med malin! Det var längesen vi pratade så det var roligt!
 
Vi var väl rätt trötta allihopa idag. Så vi har mest slappat vid poolen, inte fy skam. Efter lunch kände jag mig pigg, så jag drog ner till gymmet och tränade ett tag! Feels good! Fortsätter jag såhär så kommer jag snart att se ut som Vin Disel. Och nu har jag har precis ätit lite och nu bloggar jag.
 
Kvällen igår var kul. Vi stack till några av Paus kompisar i Brentwood sen åkte vi till Hollywood för de andra skulle ut. Men jag och Johanna är ju för små, så vi hade hittat en 18+ klubb som vi skulle gå till. Utanför klubben så träffade vi 2 av Johannas kompisar som är på semester här, så vi hängde lite med dem och bestämde oss för att inte gå in på klubben, så vi fick skjuts hem av dem som hade (hyrt) en jättefin svart cabbe.
Sen kom vi hem sen åt vi Issas chokladflingor. Nomnom.
Jag hade kul igår iallafall!
 
Ska snart gå til Ralphs och handla lite mat, har slut på mjölk, pålägg och frukt... Och så är jag sugen på något gott, en Ben & Jerry för ynka 3 $ kanske? Gottigt och billigt! Det är ju faktiskt lördag! Men man får passa sig så man inte blir tjock när det är så billigt!
 
Ikväll ska jag och Jojo ut och äta med hennes 2 kompisar som körde hem oss igår. Ska bli trevligt! Hoppas att vi får åka i cabben igen hihi!
 
 
Ungefär såhär såg vi ut när vi såg kändisarna på beverly center igår!
 
Nu är inlägget slut, hejdå!

en dag på beverly center

Publicerad 2012-08-18 04:10:00 i Allmänt,

Hejsan hoppsan!
 
Idag stack jag, johanna, isabelle och rosanna till beverly center för att handla nödvändigheter. När vi kommer det så ser vi e smal tjej med massa shoppingkassar. Hon ser bekant ut. Det är Alice som vann sveriges Top Model! Yee, vår första kändis. Det var ändå lite kul.
 
Sen när jag och Johanna är på överstavångingen och kollar på iphoneskal så kommer det ett antal långa mörka killar, säkert basketspelare tänker jag. Det samlas en stor folkmassa runt om dem och tar massa foton. Jag frågar killen som säljer iphoneskal och han sa att det var LA-Lakers. Coolt. Sen direkt efter så ser och hör vi en mörk tjej som pratar högt i sin telefon, hon kommer sedan mot iphoneskalen med sina 2 vänner. Det är Eva the Diva, som vann Americas Top model säsong 3! Men vi behöll lugnet och var hur coola som helst. Höll på att brista ut i ett stooort leende när hon stod preciiiis mittemot mig på andra sidan av bordet, men satte mig snabbt ner och kollade på ett iphone skal som var långt ner för att det var fint, och för att jag inte ville se dum ut.
 
Köpte inget iphoneskal, och vi begav oss ner igen för att hitta Isabelle och Rosanna och berätta om vår upplevelse. På vägen ner så får Johanna syn på en blond brud med jättestora tuttar. Vi tror att det är Agnes Nicole Winter från svenska hollywooodfruar, så vi följer efter henne en bit och pratar med varandra på svenska. Hon verkade reagera på det, och sen när hon stannade till i ett skyltfönster så gick vi förbi och tittade extra noga, så vi är rätt så säkra på att det var hon!
 
How bout that?! 3 kändisar + ett känt basketbolllag på en 5h shoppingrunda!
Så nu leder jag och johanna kändisjakten hihi!
 
Att shoppa med studentbudget är inte jättekul. Finn SÅÅÅÅÅÅ mycket man vill ha.. Money money money,must be funny... Meeen det är bra för det ger motivation till att plugga ordentligt i skolan(får att kkunskap är makt!) och kunna få ett bra jobb som man gillar och man jobbar rumpan av sig och DÅ tjänar man stora pengar så man kan köpa allt man vill ha!!! (..eller så gifter man sig med en rik stilig påg.)
 
Vi var på bed batth & beyond och köpte dammsugare och skohylla och jag köpte en skön kudde. Den från ikea är inte det minska bekväm, så jag investerade i en skön kudde. Nu kommer jag sova som en liten ängel!
 
Nu är vi äntligen hemma efter en händelserik dag och har precis ätit lite mat. Det är fredag och vi ska inte vara hemma. Vi ska till några andra svenska studenter på feeest. Det ska bli kul!
 
Här kommer bilder på några av dem vi såg idag. Inte jag som har fotat dock, tog bilderna från google.
 
 
 
Imorron ska jag skypa med hela släkten, min kusin har fyllt år så det är släktkalas! Så det ska bli roligt! Hoppas inte att jag är allt för trött bara!
 
 
Nu ska vi musiken höjas och de röda muggarna ska fram!!! PARDEEY
 
See yah!

PW OCH VMA

Publicerad 2012-08-17 09:07:22 i Allmänt,

OMG OMG OMG OH MY GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOD!!!
 
JAG KÖPTE NYSS BILJETTER TILL MTVS VMA! Insåg att oddsen att jag ska vinna biljetter är inte så stor, så jag köpte! Jamenar, HUR stor är chansen att jag är i Los Angelles samtidigt som VMA, Green day, One direction och massa massa andra igen! Denhär chansen kommer aldrig att komma igen....
Jag är så glad!
I många år har jag suttit framför datorn och röstat på alla mina favoriter och sedan räknat ner dagarna till VMA eller EMA och sedan suttit nerbäddad i min säng(för det är ofta mitt i natten pga tidsskillnader) och kollat på det fantastiska arrangemanget! Och om jag har missat det så har jag suttit framför datorn o kollat , har tagit dubbelt så lång tid eftersom allt ska buffras.. men jag har sett det iallafall! Jag tycker det är sååå himla kul at kolla på och har suckat och sagt, tänk om man var där... För några dagar sen såg jag att det skulle vara i Los Angeles, OMG måste dit tänkte jag, sen såg jag att green day skulle sit, och då var det JAG MÅÅÅÅSTE DIT!
 
SÅ GISSA OM JAAAAG E GLAAD! ASSÅ JAG MINNS INTE SIST JAG VAR SÅ HÄR GLAD! JAG SKULLE KUNNA GRÅTA GLÄDJETÅRAR!
KAN INTE FATTA ATT OM 2 VECKOR SÅ ÄR JAG OCH JOHANNA PÅ THE STAPLES CENTER OCH SER VMA. Herregud...
 
Anyway.
 
Idag så har vi chillat vid poolen, lapat lite sol och jobbat på brännan!
 
Sen stack jag, Johanna och Isabella till Runyon Canyon och powerwalkade. Här kommer lite bilder!!
 
Actionhopp med mina nya nike framför hollywoodskylten osm syns lite svagt i bakgrunden!
Flax flax
 
Vi var himla glada när vi kom upp till toppen förstår ni. Det var en lång brant väg upp och det var varmt! Men vi var glada att det var lite molnigt, annars hade vi nog dött av utmattning och uttorkning.
 
När vi kom tillbaka till lägenheten så gick jag till gymmet och sprang på löppandet och sen styrketränade jag! Gött! 3e dagen i rad nu och det känns himla bra! Endorfierna bara sprutar ur öronen när man tränar!!
 
Sen tog jag en dusch och en powernap, sen fick vi en soffa levererad. Rosannas kusin Madde skulle aha ny, så vi fick köpa hennes gamla för 100 $, lätt värt! Och nu känns lägenheten genast mer hemmtrevlig ocg det ekar inte så mycket när man går och pratar.
 
Sen var klockan jättemycket och vi var jättehunriga, så vi gick ut och åt på restaurang. Vi har ju några fina precis runt hörnet. Jag åt fish and chips.
 
Här har vi en söt bild på pappa pau och mamma rosa som tålmodigt väntar på sin mat.
 
 
Nu är vi tillbaka hemma och vi har köpt biljettter till VMA och jag är gladare än gladast!
Har även skypat med både hela min familj, farmor o farfar, sebbe och sofie idag. Det var kul!!
 
Nu är det dags att sova, klockan har passerat midnatt. Jag kommer sova som en stock med ett stort leende på läpparna!
 
puss och kram

min dag

Publicerad 2012-08-16 03:43:05 i Allmänt,

Hellu!

Idag har det inte hänt mycket alls. En riktigt chillax dag. Vaknade, skypade med mamma, pappa och Josse. Det var roligt, har inte kunnat se och prata med dem på ett tag.
 
Sen efter det så gick jag ner till poolen med Johanna var där i några timmar. Sen "lagade" vi lunch, burkmat. Det var väl inte kalasgott kanska, men det gick ner. Budgetmat.
 
Sen solade jag lite till och sen gick jag till Ralphs och handlade mat. Nu förstår jag vilken frustration kunderna känner när de inte hittar vad de letar efter på Maxi... Jag hittar inte tops någonstans...
 
Sen tvättade jag för första gången i mitt liv. Det gick bra. Rosanna fick hjälpa mig lite.
 
Sen satte jag mig vid datorn och kollade på en livesänd visning av Green days nya video "oh love" och sen en intervju med dem. Det var kul att se! Varje gång jag ser dem, en spelning, en intervju eller hör en låt, jag blir så glad! Utan dem så hade jag inte varit här. Hade jag inte hört låten Jesus of Suburbia när jag satt i farmor o farfars bil på väg till tandläkaren en kall januaridag 2008, så hade jag inte alls varit den jag är idag och då hade jag aldrig vågat åka hit tror jag. Green day har förändrat mitt liv och jag älskar dem med hela mitt hjärta.
 
Idag fick jag också reda på att green day ska spela på VMA... Såå nu vill jag dit ännu mer! Vet inte sist jag ville ha något SÅ mycket som jag vill ha biljetter dit... Har gått med i 2 tävlingar änsålänge, och jag googlar fler. FY FABIAN. JAG VILL DIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nog om det.
 
Kan betätta om hur kul vi hade igår. Hade en askalaskul förfest med världens bästa roomies och sen tog vi taxi till Hollywood!! Såg nu stjärnorna i marken på walk of fame för första gången.. omg. Inte dem kändaste stjärnorna dock. Vi var nog långt ner på gatan. Just där vi var fanns det inte så mycket klubbar, så vi undrade om vi hade kommit rätt. Vi hittade en klubb som vi gick till, meeeen jag och JOhanna är ju inte 21, så vi blev totalnekade... så vi tog taxi hem... Arga som bin åt vi upp vartenda Oreokex i skafferiet, sen somnade vi.
Så ett ord för den kvällen; blöö...
BEAUTIFUUUUL GIRLS!
 
 
Om en stund ska jag ner till gymmet och träna lite, hell yeah!
 
Kan inte sluta tänka på VMA biljetter... åh..
 
Imorron vet jag inte vad som händer, kanske blir det utflykt, kanske blir det chill. Vi får la se.
 
Hejjjjdå

KONTAKT

Publicerad 2012-08-15 03:24:42 i Allmänt,

Hellu!
 
Idag har vi fått internet i lägenheten och det fungerar hur bra som helst!! Äntligen har jag kontakt med omvärlden från vår lägenhet! Dock är det ingen som är online vid denna tiden som man kan prata med.. buhu.
Och kursavgiften är betald, skööönt att få det gjort!
 
Vaknade tidigt av att min iphone ringde, det var mamma o pappa som ringde på skype. Jag hdae visst varit online där hela natten.. haha så då fick jag skypat lite dem dem!
Idag var jag och Johanna ute på äventyr i LA, det gick bra, men oj vad många skumma typer det finns överallt! Det är en stor kontrast mellan olika delar av LA.
Igår i hissen så stod det en gammal man som skulle leverera en tv till någon eller något, han sa att jag var "pretty girl" och jag kommer att bli rik i framtiden. Vi hoppas att han har rätt! haha
 
Det går framåt med min iphone, har 4 roomies som hjälper mig. Det är kul att ha twitter i telen, så nu har jag koll på vad alla mina favoritkändisar har för sig. Hehe.
 
Rosanna leder kändisjakten här änsålänge, hon har sett McSteamy (Alla som ser greys anatomy vet vad jag pratar om!). Avis. Men förhoppningsvis kommer vi andra snart ikapp!!
 
Såg att MTVs VMA ska vara i Los Angeles.... Finns varken ord eller svordommar som kan beskriva hur mycket jag vill dit! Kollade vad biljetterna kostade.. och det var väl liite mycket.. Dock brukar det komma upp en massa tävlingar där man kan vinna biljetter, så ska gå med i varenda tävling. Och om jag inte vinner så ska vi åka dit iallafall och hoppas att få en glimt av några stjärnor.
Jag villvillvillll dit!
 
 
Ikväll ska vi testa utelivet i LA. Tisdagar sägs vara den bästa gå-ut dagen. Vi får se!
 
Nu ska jag ner i gymmet och träna med Pau och Joie (Johanna).
 
Cool bild från beverly center igår!!!!!!
 
BAMSEKRAM!

iPhone

Publicerad 2012-08-14 07:57:22 i Allmänt,

Hejhej! 
 
Idag var jag, Pau, Joie och Pelle på Beverly center och shoppade efter en lång dag  vid poolen. Jag köpte 2 par skor och en iPhone. Det blev en dyr dag idag. Skaffade också ett amerikanskt abonnemang. Det som e bra med detta abonnemanget är ats attdet äringen bindningsrisdtid.
 
Sen satt jag i väntade i ca 2 h mesans de andrafixade sinanaglar . Jag pallade inte för jag var hungrig o snål. Sen var klockaN halv 10 på kvällen så då tog vi taxi hem med en kul taxichaufför och sen åt vi mat!
Nu har rosanna också flyttat in i lägenheten , så nu e alla samlade.  Vi sitter isovrummet och snackar i jag försöker lära mig min iPhone. Det är inte lätt.
 
Nu är jag trött. Imorgon kommer vi få internet i lägenheten wooho!
 
Godnatt

PICS

Publicerad 2012-08-13 05:07:05 i Allmänt,

Hejsan!

Nu är det söndag och klockan är ca halv åtta. Vi sitter på starbucks och dricker frapino och kollar facebook! Äntligen ett wifi som fungerar!!!

Vi har mest sovit idag, och handlat lite mat. Sen beställde vi en stor pizza från pizza hut som vi satte i oss och sen hamnade vi i matkoma allihopa så vi gick och lade oss igen. Vi åt en massa FLÖT, som paulina säger. Vi löste sängproblemet genom att flytta ihop min, paus och johannas sängar, så fick vi plats med 4 st.
 
Sen fick vi för oss att fixa naglarna, men när vi gick för att göra det så märkte vi att alla nagelsalonger var stängda, så det var så vi hamnade på starbucks.
 
Här kommer lite bilder från johanna har tagit, bla några från lägenheten!!
 
Bygga IKEA bord.
 
Kök!
 
Badrum nr 1.
 
Rummet där Rosanna och Isabelle sover!
 
Här sover jag, pao och johanna!
Pau - vit, Johanna - grön, Jag - blå !
 
Imorron ska vi iväg och fixa el o vatten till lägenheten och så ska vi fixa så vi har internet I lägenheten. Så man slipper på på wi-fi jakt varje gång man ska ha kontakt med omvärlden.
 
På tisdag ska vi in till santa monica och betala kurserna och fixa vårt student id. Och så ska jag nog köpa Iphone! Woohoooo! Och ett amerikanskt abbonemang! Yeyeye
 
Jag mår toppen, har världens roligaste roomies och jag är så pepp på allt som kommer. Det ska tillomed bli kul att börja plugga!!
 
Nu är jag taggad på att sova, har satt upp fina plancher på min sida av rummet på snygga kändisar.
Btw så har Kelly hittat ett hem nu så vi får sova i egna sängar igen!
 
Jag är så glad så glad! Och jag längtar tills jag får internet så kan jag snart skypa med min familj, var längesen jag pratade med dem nu. Och jag läntar efter att få skypa med mina vänner!! Omg Skypade med farmor o farfar imorse. När jag hade bloggat klart inatt/iomorse så loggade jag in på skype och pratade med farmor o farfar! Dem hade fixat högtalarna så nu är det tvåvägskommunikation igen! Det var kul!
 
Nu ska vi snart tillbaka till lägenheten och sova. Är sjukt taggad på att sova!
 
Åh jag gillar LA!
 
 
Och jag gillar mina roliga roomies!
 
 
Isabelle och Rosanna tog bilden, så därför är dem inte med på bilden här!
 
Nu ska vi vi gå hemåt o sova!
 
Puss & kram!
 
 

LA LA LA

Publicerad 2012-08-12 12:30:23 i Allmänt,

Tjohej!
 
Nu har vi flyttat in i vår nya lägenhet och sovit i en egen säng för första gången! Igår när vi vaknade upp så var det en såån lättnad att vi skulle äntligen få flytta in i vårt nya hem! Såklart gick inte allt som en dans med deposit och fixaditten och datten, men tillslut var alla papperna påskrivna av alla 5 och lägenheten var vår! Det första vi gjorde var att packa upp resväskan och fylla garderoben!
Strax därefter kom IKEA med alla våra möbler. Det var varmt som attans ute och männen som skullle bära upp möblerna till översta våningen var väl redan inte jätteglada över ALLT som vi skulle ha levererat. När vi efter mycket krångel med madrasser, hissar och annat kom till översta våningen, ska förvirrade jag leda dem till vår lägenhet. Mitt lokalsinne är inte det bästa, så jag leder dem 1 helt varv runt hela lägenhetskomplexet för att slutligen komma tillbaka till stället där vi började. Pinsamt... Men ja vi kom fram til lägenheten och fått in allt fick dem ett glas vatten och dricks, sen var det klart! Sen skulle vi bara byggga ihop allt... 
 
Att få ta en dusch, sova i egen säng, fräsha lakan och ingen väckarklocka var underbart! 
När vi vaknade gick jag på jakt efter ett fngerande wifi för att kua skypa med min familj, men lyckades inte. Inte i lobbyn, inte på starbucks, INGENSTANS. Frustrerande! Behöver vekrligen ett eget internet så man kan ha koll på banken o ekonomin och andra viktiga saker, som skype, facebook och bloggen... 
Så jag gav upp, sen stack vi 5 ner till poolen och solade och badade! Det var härligt och vi blev bruna. Sen åt vi lunch på rummet och sen stack vi till the grove och shoppade. Yeeah.
Har även träffat en tjej som heter Kellly som inte har någonstans att bom så nu är det vår tur att hjälpa henne!  Vet ej hur det ska gå än, men det löser sig!
 
Shoppade tt par nya träningsdojjor, ett par snygga nike! Så man inte ser dum på på LA fitness sen allstå... och så köpte jag en skitfin klänning på forever 21 Fast den ska jag inte ha när jag tränar.. Den kostade typ 14 dollar, vilket är ca 100 kr. FYYND!
 
Sen blev det fest! Så länge man har sett de röda muggarna på film, nu var det reality!
 
Bilden är väl inte den bästa, men muggen är nice!
 
Alla andra här har somnat nu, men inte jag, jag sitter här och bloggar och kollar facebook! Känns som jag inte har haft kontakt med omvärlden på ett tag! Vi ska fixa så vi har internet i lägenheten sen så fort som möjligt, får väl bli på måndag, samtidigt som vi fixar vatten, el och det till lägenheten. Men internet är viiktigt, för måste kunna fixa s jag kan betala kursavgifterna som ska betalas i veckan... annars går det illa.
 
Klockan är nu 3.30 am och jag sitter och bloggar. Haha.
 
Imorron ska vi väl mest chilla vid poolen kan jag gissa! Godatt!!

IKEA

Publicerad 2012-08-10 09:44:59 i Allmänt,

Hejhopp!
 
Sist jag skrev var det vår sista natt på hotellet och vi skulle göra testerna nästa morgon.
Började morgonen med en frukost på starbucks som fanns på hilton för vi ville verkligen INTE ha dem shellmackorna igen.... Jag köpte en blueberry scone(JÄTTEGOOD, var skeptiskt först för att det var blåbär i, jag är rätt så kräsen, men dem var smarrig!) och en banan. Bananen kostade $ 2,18, vilket är typ 15 spänn... för en banan! Den dyraste bananen jag någonsin ätit.. den var god dock, fast inte värd 15 kr..
Sen gjorde vi testerna, det gick bra och jag är nöjd med mina resultet! Har inte läst verken matte eller engelska sen jag slutade gymnasiet förra sommaren, så jag är väldigt nöjd!
 
Sen var vi då tvugna att ta med allt vårt bagade från hilton till vårt nya lägenhetskomplex, för vi kunde inte förlänga vår vistelsedär pga att det var fullbokat... På komplexet skrev vi på några papper och sen började vi leta hotell i närheten av det området. Där fanns inte ett enda ledigt hotell någonstans... Så vi satt i lobbyn på lägenhetskomplexet med allt vårt bagage och insåg att vi var hemlösa. (Rosanna o Paulina har andra ställen att bo på.) Men vakten var snäll och lät oss sitta i lobbyn, så vi slapp vara ute på gatan. Alla som bor där såg oss sitta där, timme efter timme... Så vå lärde känna en del som kom o pratade med oss. "OMG! YOU GUYS STILL HEREE!?" Var har som hobby att chilla i vår lobby typ.
Nej men så ville vi inte ha det. Så Johanna, den enda av oss 3 som har amerikanskt abbonemang, gick in på internet o skrev ett desperat inlägg i en FB grupp, där vi fick svar från en rar tjej som heter Sofia, som hade en kopmis som hette Malin som har en lägenhet o hennes roomes hade inte kommit än(hänägde ni med?). Så vi tog en taxi och åkte dit. Många här är så hjälpsamma och gästvänliga, dety är american hospitality! Malin the lifesaviour! 3 tjejer i en dubbelsäng, trångt, men så mycket bättre än i lobbyn. Så efter att ha suttit i lobbyn mellan kl 3 - 11 pm, så kom vår räddning.
 
Nästa dag var vi tvugna att gå upp tidigt, IGEN för att gå på counseling meeting.Vi var lite sena på det och fick hastigt springa in på starbucks och ta en frukost och äta samtidigt som vi sprang till skolan. Stället vi fick bo på ligger ca 20 min från SMC. Svettiga ocg trötta kom vi precis i tid till mötet och där fick vi info om hur man väljer rätt kurser och hur man får en AA degree och transfer. Det var bra och man kunde fråga, för det är MYCKET som ska bli rätt. Man kan inte bara ta några random kurser o förvänta sig en degree. Så fick lite hjälp och jag lyckades hitta kurser jag ville ha! Wiiiho! Läser 3 Business kurser som är required för en AA och en Acting class, för att det är en del av GE och för att det är kul! JOhanna ska läsa samma, så det kommer bli ball! 
Allt som allt läser jag 12 units, vilket är heltid och vad som krävs för man ska få csn och behålla sitt visum! Jag är supernöjd med mina kurser och mitt schema! Jag är ledig på fredagar woohoo!
 
Vi kunde bara bo hos Malin en natt eftersom hon skulle ha gäster ikväll, så då var vi tvugna att hitta något annat ställe att sova på. SÅ vi gick in o kollade på motell i närheten av skolan.. men det liknade något ur en skräckfilm... Så NEEEEEJ tack. Dock såg det länge ut som skräckmotellet var vårt enda hopp, men jag ville verkligen inte... Så vi fick tag i en annan tjej som hette Matilda som kunde erbjuda oss hennes roomies rum för en billig peng. Puuh! Matilda bodde faktiskt på samma lägenhetskomlex som Malin, vi vi behövde bara flytta väskorna från ett rum till ett annat. Perfect!
 
Efter vi fixat lägenheten så stack vi till SMC o träffade Paulina och Rosanna och tog en taxi till IKEA! Yeeey! Det tog jättejättejättelång tid. LA-traffic.. Har aldrig varit med om såna köer. det var en olycka där och en där.. och så sjukt mycket trafik i allmänhet. Men förstår att det skev mycket olyckor, som folk kör här..
 
 Men vi kom fram tillslut och då åt vi svenska köttbullar med potatismos och gräddsås. Gott!
5 tjejer gick lös på ikea och vi köpte allt vi behövde och lite till. Butiken stängde egentligen kl 9 pm, men vi fick dem att jobba övertid till 9.40.. oops.
Vi kommer att få ALLT hemkört för vi fick inte plats med allt i taxin... så det är nice!
Vi älskar ikea!
 
Här är johanna och världens längta kvitto. Detta är bara första kvittot...
Det blev en del, men det kunde blivit mer.. Så vi är nöjda. Det är inte billigt att flytta hemifrån. Det är MYCKET utgifter nu, men det är väl så det blir. Dte är skönt att vi har allt vi behöver nu och imiorron kan vi flytta in i vår nya lägenhet och börja leva livet på riktigt.
 
Dessa dagarna har varit så otroligt psykiskt stressande och man är helst slut i huvudet. Men det har också varit lärorikt, och det känns ändå bra att vi klarar det på egen hand.
Ser fram emot att packa upp resväskan, hänga in kläder i garderoben, ta en dusch(en välbehövlig en!), laga egen mat osv... Åh längtar! Och sova i en egen säng för första gången i USA!
 
Och känns fantastikt att imiorron ska jag flytta in i min första lägenhet! Imorron blir jag LA-bo! Yeey!
Känner också att vi 5 tjejer är en härlig kombo och tror att det kommer att gå kalasbra!
 
Jag är nöjd, och trött! Klockan är 00.40 am.. dags att sova. Men tänkta uppdatera er där hemma om hur det går! Godnatt!

nu går det framåt!

Publicerad 2012-08-08 08:03:43 i Allmänt,

Hey!

Idag är jag så trött så trött. Så det blir ett snabbt inlägg innan jag trillar ihop..
 
Var uppe kl 5 am , åkte till skolan o var på seminarium mellan kl 8 - 11.30. Massamassa information.. Bra info dock, och massa papper. Fick en hel väska med papper. Yeeey...
Sen åkte vi till en av lägenheterna vi var intresserade av med några frågor och sen åt vi lunch. Alla lägenheterna i SMC som vi gillar har ingen ledig 2 bed, 2, bath förren i september.. vilket betyder att vi har inget "hem" förren om en månad... Plus hyran är svindyr.. På 4 pers blir det ca 5500 kr/ Mån, per pers. Och då ingår inte el och det.
Så hade vi tittat på ett annat ställe en bit bort från skolan, Park la Brea hette det, det var de stället jag gillade minst av våra top 3. ville helst  inte bo där. Hyran var hyffsat låg, men där fanns ingen balkong och pool o gym kostade extra osv. O jag tyckte att det kändes som ett ställe där folk blev hjärntvättade typ... Förövrigt var det väl fint.
 
Iallafall. Vi bestämmer oss för att inte göra proven idag och kolla lägenhet istället, för det är viktigt! Så de andra 3 känner att park la brea är det bästa atm. Så vi går dit för att kolla och ev köpa, för vi behöver ett ställa med en ledig lägenhet SNART!
Påvägen dit. Den långa långa vägen i den varma hettan.... ush fy. Jag var inte superglad. Då ser Rosanna ett annat ställe och vill gå in och kolla där. Greaat..... tänker jag. Men när vi kom in dit var det faktiskt fint! Rummet på 6e våningen, stort, frächt, fint och låg hyra! Alla 4 känner att vi gillar lägenheten! JACKPOT!
OOOCH vi såg även på FB att en tej som jag o Johanna varit vän med på FB, via SI, var ensam och sökte roomies. SÅ vi kontaktade henne direkt och hon var på! En sjukt cool brud från Göteborg som heter Paulina!

Så vipps var vi 5 st! Vilket betyder att hyran kommer bli ännu mindre! JIPPE!
 
Asså det är verkligen helt perfekt! Lägenheterna ligger precis vid Miracle mile, och området heter Wilshire. Det är fint! Ingen slum inte! Och vi har en matbutik nära och ett starbucks och massa små fina restauranger, OCH vår bank. Det enda minuset är att det inte är jättenära skolan.. Men det ska nog gå. Så vi lade en security deposit på 200 $ och betalade 41 $ var i ansökningsavgift. Vi ska snacka mer med damen imorron, men förhoppningsvis kan vi flytta in på fredag! JIHAA! Så snart blir det ett besök till IKEA för att köpa sängar, stolar osv. Kulkul!

Känns vekrligen jättebra! Att snart kan vi packa upp resväskan permanent och börja leva livet i LA på riktigt! Nice nice!
 
Vi avslutade dagen med en middag på Johnnys. Jag åt en New york steak. Gott! Måste säga att det är väldigt prisvärt jämfört med sverige. I sverige hade det lätt kunnat kosta ca 350 kr inkl dricka. Men här kostade allt som allt, inkl dricks 20 $, vilket är ca. 140 kr. Kalas!
 
Sen tog vi den äckliga, smockfulla bussen tillbaka till slummen.
 
Imorronbitti ska vi in till skolan o göra testen! Och sen vet jag inte vad som händer än! Känns bra att saker börjar falla på plats!
Sista natten på hotellet nu, det gick inte att förlänga vistelsen här, så vi måste antagligen byta till ett annat hotell. Vilket e både positivt och negativt. Jobbigt att flytta, men skönt att kunna få flytta till ett ställe mer centralt.  Och skönt att slippa den räliga shell mackorna.Hoppas att hotellet inte kostar skjortan bara..
 
Nu äre time to sleep. G'night!
 

Dag 3

Publicerad 2012-08-07 07:57:58 i Allmänt,

Hejhopp!
 
Idag var det upp tidigt, frukost på shell och buss till Santa Monica College. Fylla i papper och skriva in sig. Det var kul att komma till colleget och se campuset. Campuset var verkeligen jättefint! Här kommer lite bilder. Jag tog faktiskt bilder, men jag orkar inte ladda upp dem så jag kopierar från Isabelles facebook, igen! Och några från Johannas blogg.
 
 
 
 
Efter det så träffade vi Rosannas kusin Madde som har bott här i LA i 3 år och har bil. Så hon körde runt oss i hela LA och hjälpte oss att leta lägenhet.Vi kollade på flera stycken och har nu 2 favoriter. Båda är dock sjult dyra, men å andra sidan så vill man ju trivas. När vi ändå betalar så mycket för att gå på skolan, vill man ändå kunna unna sig att bo bra. Visst vi behöver inte ha silverbestick och klinker, men vi vill trivas och kunna ta oss till skolan och stranden hyffsat snabbt. Nackdelen med båda är att dem inte är lediga förren om TIDIGAST 2 veckor.. så vi får bo på hotell i 2 veckor till. Dock ska vi försöka ta oss till ett hotell som ligger lite mer centralt, så vi slipper den skabbiga bussresan på 1 h och 30 min. Vi bor verkligen ute i slummen..
Vi ska tillbaka till lägenhetskomplexen imr och ställa några frågor, och sen ska vi bestämma oss.
 
Sen när vi blev hungriga så tog Madde oss till ett av hennes favoritställen, ett japanskt BBQ typ, där man fick grilla sini egen mat på bordet. Spännande! Det var himla läckert och galet gott. Inte så farligt dyrt heller!  Ni ser på bilden ovan. Ändå smart, för kockarna måste spara en himla tid på att slippa grilla köttet..
Men äter man så varje dag så försvinner pengarna snabbt. Det märker man nu när man måste betala för allt själv. Man får hålla i slantarna.
 
(okej, riktigt så illa är det kanske inte,,, men vi gick och sjöng på denna innan, så tyckte den passade)
 
Efter lägenhetsletandet så åkte vi en tur i LA, åkte på Sunset blvd och i Bel Air och i Beverly Hills. Oh MY GOD vilka pampiga hus. Så otroligt fint. Hade inte bangat att bo så flott.
Sen stack vi till banken där Maddes pojkvän/man jobbar och fixade amerikanksa bankkonton och bankkort. Mitt första amerikanska VISAkort. Känns fräckt!
Sen åkte vi till Melrose avenue och åt kvällsmat. Mysigt ställe. Inte jättebilligt där heller. Längtar tills vi får flytta in i en lägenhet, handla och laga egen mat, slippa lägga förmögenheter på att äta ute och slippa känna att man inte har ett riktigt hem och slippa äta torra shell mackor till frukost och slippa ta bussen varenda morgon. Japp.
 
Sen åkte vi "hem".
Så som ni kanske märker så fick jag inte sett green day idag.... Det är vår 3e dag i LA och känner att lägenhet var prio 1. Känns helt ok ändå, hade så gärna sett dem.. men vi behöver lägenhet. Och förhoppningsvis var det inte min sista chans att se dem.
Imorron ska vi upp vid 5 för vi MÅSTE vara på skolan kl 8.00 för informations seminariumet. det varar ända till 11.30. Sen ska vi till lägenheterna, och sen ska vi tillbaka till skolan och göra ett matte och engelska test. Är nervös för testerna, det var längesen jag läste matte nu, jag har repeterat lite, men ush. Det måste gå bra på det! Och sen ska man boka tid med en rådgivare som ska hjälpa en att välja rätt kurser och så. Dock har jag hört blandade saker om hur rådande rådgivningarna är.. We'll see.
 
Det var en lång dag idag, igen. Men det har varit intensivt och kul och vi har fått sett mycket. Intressant att åka i LA trafiken. Som folk kör.. Stopplikt, vad är det? STORT tack till rutinerade Madde som tog oss igenom LAs galna gator och hjälpte oss med lägenheter och bank. Vet inte hur vi skulle klarat det annars.
 
Dags att sova. Goodnight!

bussigt

Publicerad 2012-08-06 07:49:44 i Allmänt,

Hola!

Vår andra hela dag idag. Största delen av dagen spenderades på bussen. Det blev helt fel, vi tänkte åka till ett ställe och busschaffören berättade att nr 3 inte går det hållet på söndagar.. Jahapp tänkte vi. Men han var så rar och sa att han kör oss till ett ställe där vi kan ta buss nr 7, helt gratis! När vi gick av bussen fick vi sen en lapp av busschaffören, med hans namn och nummer på och ett "you look cute". Hahahaha. Vi fick oss ett gott skratt!
På nästa buss så började tre helt random personer utan koppling till varandra började snacka med varandra och oss, pratade lite om OS och gav oss massa tips på allt möjligt.Trevligtrevligt.
 
Sen gick vi och vi gick och vi gick.. och tillslut kom vi fram till the Groove, som är ett känt shoppingställe i LA, och där såg vi HOLLYWOOD skylten för första gången, HAPPYMOMENT!, och på the groove träffade vi  sen Rosanna som hade väntat där i några timmar. Hon är från Sthlm och hon var jättetrevlig! Så nu är vi 4 st roomisar! Kalasbra! Vi lunchade på ett gulligt litet ställe där och så bestämde vi oss för att kolla på lägenheter. Vi gick på möte och sen fick vi gå på visningar i olika lägenheter, och OJ vilken utsikt. Lägenheten låg på 11e våningen och hade utsikt över downtown och man kunde se hollywood skylten från fönstren.. Priset på lägenheten var inte så farligt dyr, men sen tillkom det och det och det... så i slutändan blev det rätt så dyrt.  Så vi avvaktar. Ska gå på några till visningar imorron. Det var intressant faktiskt. Jag hoppas att vi hittar en bra lägenhet snart.
Och imr ska vi till skolan för första gången. Vi körde förbi den idag, så vi vet vart vi ska hoppa av imr. Det ska bli spännande att kolla runt på skolan!
 
Efter lägenhetsvisningarna så var vi hunriga för klockan var nästan 7 pm, så då åt vi. Våra första amerikanska hamburgare, på ett ställe som hette 5 guys. Det var gott. Men det ska inte bli en vana. Sen gick vi och vi gick och vi gick tillbaka till busshållplatsen. Det tog inte så farligt lång tid pga Johannas grymma lokalsinne. Tack o lov för det!
Bussresan hem var den värsta so far, bussen var FULLSMOCKAD med folk... Hade en lång killes armhåla i huvudet när han stog och höll i räcket. Myspys, not.
 
Nu är vi back at the hotel, på vårt lilla ställe i lobbyn med wi-fi. Trötta som attan efter ännu en lång dag i LA..Så idag fick vi en uppfattning om hur stort LA verkligen är. Rätt stor skillnad från lilla lödde som jag kommer ifrån. So far gillar jag LA. Känns som det här kommer att bli bra. Vi ska bara hitta lägenhet!
 
LA!
Ännu en bild från Isabelles FB, jag är för lat för att lägga upp egna. Men det kommer sen.
 
Som jag sagt så ska GD spela imr i LA. Jag vill såsåsåsåå gärna se dem... Vet inte hur detta ska gå , få tag i biljetter, hitta vart man hämtar ut biljetterna, ta sig dit och ta sig hem... LA är så gigantiskt och enormt. Men jag ska verkligen försöka! Åh jag vill så gärna se dem...!
 
Nu är kl 22.50 pm, linserna känns som sandpapper, benen känns som spagetti och ögonlocken väger 10 kg... Så Godnatt!!!

brabraa

Publicerad 2012-08-05 19:45:01 i Allmänt,

Igår efter jag loggat ut från bloggen så loggade jag in på twitter, och där har Billie Joe, han i Green day, har twittrat om en suprise show i Los Angeles imorron!!!!!!!!!!! JAAAJAAAJAAAA!!!! Gud vad lycklig jag är!! Biljetterna släpps imorron och jag ska verkligen försöka få tag i 3!! Johanna och Isabelle ska med. Johanna sitter och övar in låtarna nu så hon kan sjunga med, hehe.
OMG, fattar inte att jag kanske kan få se dem imorron igen! Händer detta?? ME SO HAPPYYYY!!!
 
Ullevi 2010... ♥
 
Har nyss ätit frukost i lobbyn och skypat med familjen och försökte skypa med farmor o farfar,  men det blevone way comnmunication... jag kunde inte höra dem men dem kunde höra mig. Fick läsa lappar och läppar och försöka förstå vad dem menade. haha
Nu kollar vi lägenheter! Åh vad det ska bli kul att få en lägenhet och kunna packa upp väskan permanent och kunna laga egen mat. Och slippa gå till macken o köpa torra mackor.
 
Idag ska vi in till SM igen och förmodligen ska vi nog in till Hollywood! Så vi skippar strandplanerna och utforskar hollywood istället!
 
Imorron ska vi också in till skolan på check in, o sen kolla lägenheter. Wiie wiie. Jag hoppas verkligen verkligen att vi får biljetter till Green day!!!!!!!
 
Känns konstigt att det bara är vår andra hela dag i LA, känns som vi har varit här i en vecka.
 
Jag är så gladgladglad!
 
MÅSTE BARA PÅPEKA ATT CALIFORNIA ÄR FELSTAVAT I HEADERN. När jag har tid och ork ska jag fixa det. :)
 
Hollywood here we come!
 
 

Dag ett, rockar fett

Publicerad 2012-08-05 08:07:30 i Allmänt,

Hejsvej!
 
Idag har jag varit i Santa Monica, eller rättare sagt, PARADISET! Fast bussresan dit var ett hell, eller ja, det var helt ok för 1 dollar. Busschaffisarna här har inte lärt sig eco-driving eller att bromsa mjukt... 
Alla amerikanare är så hjälpsamma, när vi letade efter busshållplatsen, på bussen och typ överallt. När vi var på Sears för Johanna letade hårfön så hjälpte expiditen henne först med det och sen så började hon tipsa oss om lägenheter och berättade att hennes kompis hyrde ut lägenheter 10 min från SMC osv, o sen skulle hon visa vägen till ett ställe där man kunde köpa billigt shampo osv... Så amerikanskt!
 
Bild från Isabelles FB. vet ej vem mannen på bilden är.
 
Vi hoppade av bussen så fort vi såg Santa monica pier skylten och stack dit på studs. Det var fantastiskt! AMAZING! Vilken strand... och pieren... och alla coola bilar... och palmerna, och värmen.. Åh. Vi kollade runt lite och tog en tur i parisehjulet hihi!
Sen bestämde vi oss för att träffa en annan tjej som Johanna haft kontakt med på fb, Mirjam hette hon. Jättetrevlig och snackig tjej från Linköping. Sen gick vi till 3rd street och lunchade. 3rd är verkligen shoppinggatan no 1! Här fanns ALLA butiker som man kan tänka sig! Alla bra butiker då. Massa kul butiker som inte finns i sverige! Jag är inte så galet shoppinggalen, inte i sverige iaf. Visst det är kul att shoppa, men man hittar typ aldrig något. Men här, det kliade i fingrarna och det fanns så mycket fina saker man ville ha!!! Men jag hade inte spenderar byxorna på mig så det fick räcka med en klänning, converse, strumpor och en body lotion från Victorias Secret. Conversen kostade 50 $, vilket är typ 350 kr. FYYND! Här är det faktiskt väldigt billigt! Det mesta iallafall! Vilket glädjer mig väldigt väldigt mycket!
 
En vacker dag ska jag ta på mig spenderar byxorna och shoppa loss! Wooho. Dock får man ju tänka lite på att man inte har hur mycket pengar som helst..
Fast jag måste faktiskt ha en iphone. Hade tänkt att köpa en i sverige, men kom på att det var nog billligare här, och jag hade rätt! Kommer inte ihåg exakta priset, men det låg typ runt 2000 kr. How 'bout that?!
 
Efter en lång dag i SM så åt vi på en restaurang med havsutsikt och snackade. Hur mysigt som helst. Sen tog vi bussen hem igen. Bussresan hem var precis lika illa som den förra. Bromsa mjukt för tusan. Man tycker att vissa av skånetrafikens bussar är illa, men här är det värre. Finns inga stopp-knappar, om du vill att bussen ska stannna ska du dra i ett snöre som går längs väggen. Massa snören är ihopknutna i något slags system.. Ser knas ut. Men whatever, det funkar iallafall, det är ju huvudsaken.
 
Nu är vi tillbaka på hotellet och chillar i lobbyn. Klockan är typ 23. Är rättså trött nu... Men OBOY vad jag är glad och pepp på vad som väntar. Ser fram emot att hitta en fin lägenhet, så vi har ett riktigt hem och att hitta på massa skojj i LA, sightseeing, universal studios mm. och sen börja skolan och träffa massa nya människor. I detta fina land. Åh santra monica var verkligen helt underbart!
 
Jag kommer att trivas här! For sure!
 
Imorron ska vi till santa monica igen och denna gången ska vi va på stranden, bada och bli bruna. Och så ska vi träffa en till tjej som Isabelle har haft kontakt med från stockholm. Ska bli trevligt!
 
Nu ska jag sova. Kommer slockna som ett ljus när jag lägger huvudet på kudden.
 
Avsluar inlägget med en passande sång.
 
 
Godnatt!

HEY LA

Publicerad 2012-08-04 18:31:17 i Allmänt,

Heeeey!

Nu befinner jag mig på ett Hilton hotell i LA. Inte fy skam! 

Det var en lååååång resa hit, men det var värt det! Såg filmen Avengers på planet, sååå sjukt bra! Allting flöt på med bussar o bagage på både Heathrow och LAX. ÅÅh blev överlycklig av att se LAX bokstäverna igår när vi hade landat! NU börjar äventyret.
 
Änsålänge har vi typ bara sovit. KLockan är ju faktiskt bara halv 10 på morgonen här. Fast vi har varit vakna sen kl 6. Jetlag.. Här finns typ igenting runt hotellet förutom andra hotell och snabbmatsställen. Vi fick inhandla vår frukort på en shellmack.
 
Allting här är så amerikanskt och alla människor är så trevliga, utåt och amerikanska. Man blir så glaad!
 
Sitter i lobbyn nu med gratis wi-fi, har precis skypat med Josse och pappa! Kul att kunna prata med dem fast dem är på andra sidan jorden!
 
Idag ska vi ta bussen till Santa Monica och kolla runt lite där och shoppa lite! Miihiii
 
JAG ÄR SÅ GLAD!
 
 

sista inlägget från sverige

Publicerad 2012-08-02 19:50:33 i Allmänt,

Jösses vad jag gör många inlägg idag. Men detta blir det sista för idag, och även det sista inlägget från sverige nu innan jag åker. Nu är det bara 12 h kvar till planet har lämnat kastrup.. åååh spännande!
 
CALIFORNIA, HERE I COME!!!!!
 
 
 
Hela famljen åker med till kastrup så får det bli hejdå där. Fy, det kommer bli jobbigt. Det längsta jag har varit borta från hemmet var när jag var 1 vecka i Alanya förra året, då skulle jag maila varje dag. Jag hoppas att jag inte behöver göra det nu. 5 månaders mail, nee. Vi får skypa istället.
 
Nu ska jag packa ner datorn och sladden till datorn.
 
Hoppas att planet inte krachar och att bagaget inte kommer bort imorron, så är jag nöjd. Men jag är faktiskt väldigt nöjd oavsett vad som händer nu, för att jag vet att jag kommer aldrig behöva säga att jag inte vågade åka eller att jag aldrig försökte. No regrets!

Nästa gång jag skriver så är jag på andra sidan jorden! Whoopedo! Hejjdåå!

snartsnartsnart

Publicerad 2012-08-02 17:59:50 i Allmänt,

Hur mycket jag än säger till alla att jag ska flytta till LA imorron, så fattar jag det inte själv.... Tror att jag kommer vakna vid 8 tiden, gå upp o äta frukost osv.. samma som jag gör varenda dag. Men icke. Imorron förändras mitt liv. Det låter ju rätt så dramatiskt, men jag tror nog att det är sant. Känns läskigt och rätt på samma gång.
 
Väskan är nu färdig packad, väger ca 20 kg, så jag klarar mig!!! Ipod-högtalarna fick stanna hemma.. Och det får även de 3 par skor jag tänkte ta med mig...
Handbagaget är inte helt klart än, datorn ska ju ner där också. Och NU kom jag på att sladden till datorn som jag har i datan nu ska vara i andra väskan... orh. Får öppna den och packa om.. igen.
 
Ska låna pappas bil en liten stund och köra runt en liten runda SJÄLV. Har haft körkort i en vecka och 3 dagar och inte kört själv än, skandal!
 
Om 14 h så flyger jag! Och vi flyger inte bara TILL LA, vi åker också 9 h bak i tiden. We go back in time.. woop woopp. Kommer bli en låång dag imorron. Men spännande! OMG jag flyttar hemifrån imorron. Till LA. Jag kan inte fatta det!!?!
 
Kommer sakna min vovve... Min syster tog denna bilden nyss och jag kan inte sluta skratta.....
Say cheeese!*
 
Jag, Josse o Molly i julas! ♥
Vackert!

Tomorrow is the day

Publicerad 2012-08-02 12:48:30 i Allmänt,

Hej.
 
Imorgon flyttar jag till LA, OOOH MY GOOOD. Djupa andetag. En himla mix mellan nervostitet. rädsla och obeskrivlig lycka på samma gång.
 
Min sista dag i sverige på 5 månader..
Jag vaknade tidigt, men låg kvar och njöt och gosade med mina gosedjur och mitt mjuka täcke i någon timme. Får inte plats med några gosedjur i väskan.. buuhu. Och min yogamatta får också stanna hemma... Ska verkligen försöka att trycka ner mina ipod-högtalare... Men det blir knivigt. Darn...
 
Sprang sedan en runda på morgonkvisten. Det var inte alls så härligt som jag hoppades på. Men well well, jag sprang iallafall.
 
Idag ska jag äta lax med nypotatis, dricka oboy och äta köttbullar. Inte allt på samma gång dock. Lax till lunch, oboy till fika och köttbullar ikväll. Svensk mat.
 
Och det är så galet mycket som ska fixas och förberedas nu idag, allt måste vara klart ikväll!
 
Var jättetrevligt på Lucys igår btw. Maten var god och amerikansk, man rullade ut därifrån. Fick ett jättefint halsband av farmor och farfar från Thomas Saboo, i form av ett fyrklöver för att ge tur och lycka. Sen blev det kramkalas.
 
Och idag kom min bästa vän hem från Umeå, så ska hinna träffa henne med och ge henne en bamsekram. På söndag åker hon till Alabama för att gå på college där. Vägen till de colleget har inte gått som en dans på rosor precis, men hon har kämpat på för det hon vekrligen vill, så stor eloge till det! Ändå skönt att vi befinner oss på samma kontinent sen iallafall! Vi kan att åka och hälsa på varandra! Woohoo

Rebecca och jag blev vänner i 8an på högstadiet och vi har gjort såå många tosiga saker tillsammans, oplanderade, impulsiva, tokiga och roliga saker.  Ett av mina favoritminnen är när vi hade planerat att vi skulle äta på restaurang i lund och sen köra till falsterbo för att gå ut på klubb strandbaden. Ca 10 min innan vi ska iväg så ringer hon och säger att vi måste hämta Aksel i Helsingborg, han har varit på fotbollsmatch och kommer inte hem..  Det är nämligen han som bor i falserbo, så vi behövder ju han. Så vi körde till hbg, hämtade Aksel, köpte Thai-takeaway som vi åt i bilen. Rebecca spillde över sin nya vita klänning... Har musiken på hög volym och har allmänt roligt i bilen, och efter ett bra tag så tycker vi att vi borde väl vara framme snart.. och såhär mycket skog finns det väl inte i falsterbo..? Och sen ser vi Välkommen till hallandsåsen skylten. "....." Sen brast vi i skratt. Och vi skrattade och vi skrattade. Aksel satt i baksätet och va bitter, han ville hem. Skulle till falsterbo, kom till hallandsåsen...med gps och allt. Klockrent! Och det blev en riktigt kaoskväll!
Här har vi en bild på Becca när hon äter mat och kör på helt fel håll genom skåne. Underbart!

Och sen har vi Idol 2010, Alanya 2011, min 18 årsfest och massa massa mer. Hon är också en av dem som känner mig bäst, kan tyda minsta lilla ögonbrynshöjning jag gör. Det är nästan läskigt.
 
En bild från min 15års dag! Tröjorna är mady by Becca! Det var en kul dag!
Frends foreeeeevaaaaaaaaaaah!!! ♥
 
Nä nu ska jag fortsätta förberedelserna!! Kommer ett till inlägg sen. Byebye
 

2 dagar

Publicerad 2012-08-01 21:58:55 i Allmänt,

Oh love, Oh love
Won't you rain on me tonight

Oh life, Oh life
Please  don't pass me by

Don't stop, Don't stop
Don't stop when the red lights flash

Oh ride, Free ride
Won't you take me close to you

Far away,  Far away
Waste away tonight
I'm wearing my heart on a noose

Far away,  Far away
Waste away tonight
Tonight my heart's on the loose

TVÅÅÅ

Publicerad 2012-08-01 16:38:50 i Allmänt,

Hejhej!
 
Nästa sista dagen i sverige nuuu!
 
Idag har jag skypat med Johanna och Isabelle i ca en och en halv timme, planerade och peppade inför fredag! Är så glad att jag hittat två så kul kompisar att åka med!

Har varit på maxi och hälsade på två av mina favoritkollegor och så har jag köpt två tidningar som jag ska läsa på planet till LA!
 
Och så hämtade jag ut körkortet! Så nu har jag den rosa plastbiten med foto också! Kalasbra!
 
Igår växlade jag pengar och sen träffade jag Emma och Sofie, så åkte vi i Sofies cabbe ner till bjärred och åt glass, sen stack vi till center syd och satt där för det började regna och sen kramade jag om Sofie jättejättehårt. Nu ser jag inte henne på 5 månader. Emma ska jag krama om idag!
 
Så fina! Tänk att för ca 19 år sedan så låg vi 3 på en filt och kröp runt. Så länge har vi känt varandra!
 
Fy vad jobbigt det är när man kramar om alla man tycker om nu innan man ska åka, det är då man inser hur mycket man kommer sakna dem. Buuhuu. Jag är ingen lipsill, så jag gråter inte, men en liten klump i magen får man allt.
Jag är så glad att jag ska hem över jullovet och kan fira jul med släkten och familjen och träffa alla fina kompisar och kanske även jobba lite! Och fira min 20 års dag på svensk mark också!  Woooho
 
Ska äta på Lucys ikväll med min familj och farmor och farfar, ska bli kul och gott. Lucy's är superamerikanskt, så jag tyckte att det var passande. Sista gången jag träffar farmor o farfar också, det kommer bli jobbigt. Men dem har iallafall skaffat skype nu. Så vi ska testa det också en gång innan jag åker.
 
Nu sitter jag här och funderar på hur jag ska göra med packningen. Väskan är FULL, och allt är inte med.. Får tänka om... Jag var aldrig särskilt bra på tetris.
Är väl medveten om att allt jag har lagt ner inte är 100 % nödvändigt... Och collegetröjorna tar rätt stor plats. Men glöm att jag tänker lämna mina mjuka gosiga college tröjor hemma i min kalla garderob, nej. Plus, vad ska man ha på sig på college om inte en collegetröja..?
 
Nu kan jag räkna ner timmarna till att planet lyfter. Så nära är det nu. OHMYGOOOD!  39 h o 15 min sen bär det av...........

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela