carropacollege.blogg.se

Tjenna. Jag startade denna bloggen som en dagbok när jag flyttade till LA o började college 2012. Två år senare är jag klar på college och har flyttat hem till Sverige igen. Livet är en resa, och detta är där nu min loggbok. Så välkomna att ta del av min resa, mina tankar och upplevelser här i livet.

världen väntar..

Publicerad 2015-03-27 10:54:00 i Allmänt,

Heloo!
 
Här sitter jag och funderar. Har haft reseabstinens et tag nu. Jag älskar ÖG och Lund, men I need excitment!!! Jag vill ut o se världen, äventyra, uppleva saker, lära mig nya saker, träffa nya människor, njuta av att vara alive. Hade det varit meningen att vi skulle stanna på samma plats hela livet hade vi haft rötter istället för fötter... 
Och jag känner nu att jag är fri, jag läser fristående kurser, jag har ett kort lägenhetskontrakt, jag har inget fast jobb.. så varför inte passa på att ta en resa typ nu, snart. Jag har ju faktiskt världens möjlighet.
Jag vet att det mest rationella skulle vara att fortsätta att plugga till hösten, helst ett program, så att jag får en examen, så att jag ska få ett jobb sen. Inte spendera så mycket pengar på att resa, utan play it safe och spara så att jag kan ha råd med framtida nödvändigheter.. osv. Men rationellt vs. fantastiskt... ? 
Jag kan inte förklara hur mycket jag inte vill ha ett medelsvensson jobb där man jobbar ca 45 veckor om året med något man inte älskar, längtar hela året efter en semester... Nej. Jag vill ha ett jobb som jag brinner för, ett liv som jag inte ska behöva längta efter en semester från...
Jag vet att jag kommer att hitta rätt en vacker dag, jag kommer inte ge mig förren jag har gjort det. Jag tycker att livet är för kort för att göra saker medelmåttigt, vara medelmåttigt lycklig.. Jag vill leva och jag vill göra det fullt ut.
 
Jag vill inte stressa in i en framtid jag inte vet skulle göra mig lycklig. Därför låter jag det ta sig tid. Jag har mål i livet, karriärsmässigt, jag vet vilken riktning jag vill gå. Men varför stressa. Jag har ju somsagt välrdens möjlighet att resa nu. Ta en termins paus från pluggandet och göra en oförglömlig resa... 
 
Jag har alltså hittat en 2 månadersresa till hösten som jag SÅÅÅÅ gärna vill göra. En gruppresa till sydafrika, där man jobbar i en lejonpark, bor i en bungalow, går i surfingskola, jobbar med barn, åker på utflykter och safaris.. HUR AMAZING?!?!? I WANNAAA!!
 
Hittade denna resan igår. Såg att det fanns 8 platser kvar. Jag vill ha en. Ska breaka denna nyheter för mina föräldrar i helgen och förhoppningsvis kan jag boka på söndag eller måndag.. mihii!
Skulle det va fullt, aja, då får jag väl plugga istället.. eller hitta en annan fantastik resa. Får se, det löser sig. Allt löser sig. No worries, no stress. 
 
Att resa är det enda som kostar pengar men gör en rikare. 
 
 
Förresten så var jag på en liten bal i helgen. 
 
 
Det va trevligt! 
 
och så var jag på en harry potter fest för typ 2 veckor sen.
 
Det var en crazy crazy kväll men oj vad kul!
 
Denna helgen ska jag jobba på maxi hela helgen, men också hinna med en fest på lördag med tema barnkalas! Wiho! 
 
Thats all for now!
Ha en bra dag!
 
Puss och kram!

mitt lundaliv; so far, so great

Publicerad 2015-03-01 13:50:43 i Allmänt,

HejHopp!
 
Dags för en uppdatering, nästan 2 månader sedan sist. 1a Mars, firar 2 månader som lundabo på tisdag. Vad har då hänt under mina 2 månader här i Lund? 
Jag började plugga medie-och kommunikationsvetenskap och skrev in mig på Östgöta Nation. Pluggandet går bra, tror jag. Det är ett intressant, men också väldigt brett ämne, som jag vill lära mig mer om. Dock kan det vara lite problematiskt när det kommer till självdiciplin med pluggandet (och när man har tråkiga föreläsare). Det är SÅ tråkigt att plugga. Jag älskar att lära mig, men hatar att plugga, ugh. Har änsålänge bara haft 1 hemtenta, har inte fått tillbaka den än, men hoppas att den gick bra! Nästa tenta, som tydligen är den svåraste tentan på Lunds Universitet med ca 70% som kuggar.. , är den 23e mars. Så heja heja. 
 
Och ÖG dårå. Jag har hört en hel del om ÖG innan jag skrev in mig där, då store delar av min släkt har varit medlemmar där eller engagerade på ett eller annat sätt. Så det var inga tvivel vilken nation jag skulle välja. Det är legacy. Blev genast jättevälkommnad och SÅÅÅ många härliga människor där är! SÅ trevliga och utåt. Måste säga att det var sjukt oväntat att komma in så snabbt och att folk var så öppna och trevliga.. så osvenskt nästan, då man inte pratar med färmlingar osv.. Men det är nog något som e unikt för just studentlivet i lund. Så det var som sagt oväntat för mig, men jag ÄLSKAR DET. I och med min 2 år äldre kusin har varit aktiv medlem där i några år så känner han de flesta aktiva ÖGare och tror det gjorde att jag kom in i det snabbare också. Dock under namnet Mickes kusin ehe. Men de e kul! 
Sen börjades det med nollning. ALL IN. Skitkul. 
 
Som ni kan se så var vi MERDAIDS!!! En av 5 novischgrupper, och min grupp va lätt den bästa! Så härliga människor allihopa!! 
(Och en liten kul sidenote: inann jag började plugga så sa pappa att han trodde att jag kommer trivas som fisken i vattnet på nation.. och vem visste hur rätt han skulle ha.)
 
På novischdag 2 när vi var ute på poängjakt i stan så va jag lie badass och gjorde en tattuering för att visa min kärlek för ÖG.
Och JA, det ska så rAgrets. 
För er som vill se vart jag fick det ifrån, så kommer här en scen från We are the Millers. Denna scenen är priceless och jag älskar den. HILARIOUS! 
 
 
Tatueringen är inte av högsta kvalitet, men de kvittar! Den är ett minne från hur kul jag har haft det på nollningen. Och no ragrets står verkligen för att inte ångra någor, ha kul, leva njuta, no holdning back. Studentlivet är så himla härligt, och det är bara för en begränsad tid, men nu har jag något kvar från det som kommer vara med mig för alltid. (eller tills det slits bort då tatueringar på foten har en förmåga att slitas). 
 
Novischperioden slutade med en novishfest och den va FABULÖS! Så himla kul! 
Här är jag och två andra från min grupp, Love och Rasmus. 
 
Har även jobbat både lunchen och i 2 klubblag då träffat fler andra ÖGare som också är hur trevliga som helst. När jag först hörde om att jobba där, gratis, i 12 timmarspass dessutom (med klublagen), va jag sådär pepp på. Men fick höra att det var kul så jag gav det ett shot. Visst jobbar man gratis, men man får ut sååå mycket annat! En underbar gemenskap, en erfaranhet och det är hur kul som helst. 12 timmar går kalasfort. Och sen efter 12 timmarsklubbpass (där de sista 2 timmarna går ut på att städa klubben, ja, de e nasty), så är det dags för de som jobbat att festa. Klockan 4 på morgonen samlas vi och partajar i några timmar. Sen går man hem och sover gott. Fast de e nästan svårt att somna för man är så glad, och sen längtar man tills nästa gång man ska jobba. Ja, jag skojar inte, det är SÅ kul! 
 
 Här är en bild från en sån efterjobbfest. Kalas!
 
Jag har inte haft EN enda tråkig stund på ÖG. Åh I love it! 
Har fått så många nya vänner och ÅH vad dem är härliga! 
 
Så 2015 kunde inte ha börjat bättre för mig!
 
Annars. Var och såg American Idiot the Musical på Malmö opera förra veckan med Becca och Simon. Gosh vad de va nice! Inte nära en konsertupplevelse, men ändå en bra dos av green day och jag var lycklig!! Dem hade gjort den bra också! Den va fetare i USA, men still damn good. 
 
 
And now. 
Livet fortsätter. Plugga och ÖG aktiviteter. Längtar tills våren kommer, fick ju en liten försmak av våren häromdagen med sol och plusgrader, de va nice. Men nu blåser o snöar det igen, ush.. Det ska bli så mysigt sen när de e vår på riktigt och man kan skippa tunga vinterjackan och chilla i solen i stadsparken.. 3 år sedan jag upplevde svensk vår (och ja, vädret suger kanske 97% av tiden, men när de väl e fina dagar så är dem underbara! Och det är de dagarna jag har saknat!).
 
Nu ska jag fortsätta pluggandet och sen spela TV spel med en utav mina nyfunna ÖG kompisar Rasmus! 
 
Ha de bra!
 
Puss & Kraaam

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela