carropacollege.blogg.se

Tjenna. Jag startade denna bloggen som en dagbok när jag flyttade till LA o började college 2012. Två år senare är jag klar på college och har flyttat hem till Sverige igen. Livet är en resa, och detta är där nu min loggbok. Så välkomna att ta del av min resa, mina tankar och upplevelser här i livet.

Back in LAland.

Publicerad 2016-02-26 17:21:25 i Allmänt,

Hejhopp!
 
Nu är jag tillbaka i lalaland! Landade i söndagskväll och sen var jag tillbaka på jobbet måndag morgon!
Hawaii var fint! Dock gick mycket av det som kunde gå fel... fel. Det började med när vi landat, så har vi fått mail från davids kontakt att vi inte kunde bo på dormet som vi skulle.. Så där str vi på hawaiis flygplats kl 9-10 på kvällen och har ingenstans att ta vägen.. ringer runt till massa hotel men alla är fulla, pga valentines day helgen... tillslut så får vi ett hotelrum på Hilton som vi tar över en natt. Vi kommer dit sent på kvällen och checker ut vid 11 nästa dag, dvs att vi är på hotelllet i ca 12 timmar, de 12 timmarna kostade över 4000 kr. Helt sinnes. Så inte värt det... .men var tvugna att ha någon ställe att sova.. Sen flyttar vi till ett annat hotel, aningens billigare som vi bor på i 2 nätter.. sen flyttar vi till ett annat rum på samma hotel, sen får vi bo hos davids kontakt i några nätter innan hennes föräldrar kommer, så på fredagen måste vi hitta ett annat hotel som vi bodde på de 2 sista nätterna. Så vi har bott i en resväska hela veckan, vilket har varit sådär. Man har inte kunnat njuta fullt ut av semester då man inte vet vart man ska ta vägen nästa dag.. sen blev david magsjuk också i mitten av veckan.. 
Så ja, veckan har varit rött tumult. Men vi har haft det himla trevligt också! 
 
Började också resan med att bränna mig. Hawaii solen är inte att leka med, speciellt inte när man är kritvit..  Man kan skymta hur röda mina axlar är på bilden här under.
Den 14e hikade vi upp för diamond head kratern, hade utsikt över nästan hela södra sidan av ön. Vi promenerade hela den dagen i solen tills vi somnade kl 6...
 
Vaknade tidigt pga jetlag och kollade på soluppgången. Mysig morgon!
 
Var på Waikiki akvariumet!
 
Blue Hawaiiiiiii. 
Sunset. Tog fotot genom en blommig buske. Blev väl rätt fint eller?
 
Vi åkte ut på en båttur, fick se valar och delfiner! WIIIEEE Och snorkla. Jag är tydligen inte så bra på att snorkla säger david med dykcert. Pfffft säger jag. 
Knölval! Vi kom inte så nära, men det var ändå häftigt att se! 
Spinnerdolphins! Vi träffade på delfiner 2 gånger. Andra gången så var var det väldigt tomt ute på båten då många var inne för att äta, jag satt längst fram båten, och plätsligt var det 4 delfiner som simmade precis framför båten, och där framme satt jag och nästan tjöt av glädje. Det kändes som det bara var jag, delfinerna och havet! 
 
Vi hittade ett cheesecake factory! Me happy!
 
På lördagen mådde david lite bättre så då stack vi iväg till hanauma bay och snorklade! Det var kul, såg massa fina och store firrar! Sen när vi var uppe och köpte lunch så hade vi utsikt över hela bukten, och då simmer EN HEL VALFAMILJ förbi utanför bukten! Vilket var rätt coolt att se!
 
 
Sen flög vi hem.
 
 
Vår sista kväll spenerades på The grove med att kolla på bio! Mys!
Och i onsdags åkte han hem. och nu dröjer det ända tills juli tills jag får se han igen, wääh :( 
Fast å andra sidan är det skönt för nu kan jag fokusera 100% på jobbet och ge alt där. För att det är därför jag är här!
 
Nu är det redan fredag igen. Ska fixa det sista på FFet och sen är det snart helg!
 
I helgen är det mycket som händer för att det är Oscarsgalan, och vi på Sacc-la ska ha ett oscarparty på söndag! Det ska bli kul! Det blir vårt första event som vi fixar själv, så ska bli spännande och kul!
På lördag ska vi hjälpa till på ett annat film event som vår chef är med oh fixar, sp vi hjälper till där, blir lite uppvärming inför söndag!
 
Så ska bli en spännande helg indeed! 
Och nästa vecka är det mars! Snart har jag varit här i 2 månader, dvs en tredjedel av min tid här, woah.
 
Hoppas allt är bra med er därhemma! Puss och kram! 

Hello from the other side

Publicerad 2016-02-14 19:21:26 i Allmänt,

Hej frpn andra sidan av jordklotet!
 
Nu befinner jag och David oss på Hawaii! Waikiki närmare bestämt. Vi anlände på fredag kväll, då vi egentligen skulle bo på universitetet men vi hann inte få kontakt med de innan de stängde, så i brist på annat så fick vi bo på hilton! Jäjligt dyrt dock, så lördag så bytade vi till Imperal några 100 meter bort, för typ halva priset, ett större och mysigare rum och ett mysigare område! Så vi är nöjda, och sen när universitets officet öppnar igen så ska vi bo på dormet!
 
Morgon på hilton!
 
Idag är vi rätt brända från igår! Hawaii solen är inte att leka med alltså! Det borde jag veta vid dethär laget, men ackack.. Så blir inte snorkling idag, det får vänta tills vi inte ser ut som räkor längre!
 
Imorron fyller min farfar 80 år!! Så STORT grattis på dig farfar!! 
Saknar er! 
 
 
Nu ska jag och david äta färdigt vårfrukost och sen ut på hawaii äventyr!
 
Puss oh kram! 
 

DavidDays

Publicerad 2016-02-11 06:47:46 i Allmänt,

Hej på er!
 
Så David kom i lördags och vi har änsålänge hunnit med en hel del! Runyon, Lacma, Cheesecake factory, korean bbq, santa monica och venice! 
 
 
Jag jobbar också såklart! Idag tog jag dock ledigt för att spendea dagen i SM o venice. Startade dagen med en frukost på the Griddle. Jag åt pannkakor. Fick en tallrik med 4 pannkakor. Lagom portion kan man tycka.. men pannkakorna var stora som en bilratt. Plus att de var ca 1,5 cm tjocka... Orkade inte ens äta upp en hel till frukost.. 
Sen tog vi bussen ner till SM, gick på 3rd, drack jamba juice (åh saknat!), hängde på piren, såg delfiner (wiiiiiih), blev vän med mannen med duvor på huvudet (Steve), åkte parishjulet, hyrde cyklar och cyklade längs stranden ner till vencie och hängde vid skateparken ett litet tag, sen cyklade vi tillbaka och åkte tillbaka till WeHo. Så en väldigt lyckad dag må jag säga. 
David har däckat och jag försöker ta igen lite jobb nu. Men även jag är jättetrött, ska snart sova jag med! Imorron ska jag jobba på kontoret som vanligt, måste få klart veckans FF. Min chef befinner sig i europa så får jobba med tidsskillnad, så få se hur et går. Hoppas det går bra!
Sen åker jag och David till Hawaii på fredag!! Whoaaoao! Kommer nog att få hyra ett doorm på universitetet i Honolulu, för att david ska hälsa på där, så slipper vi lägga så mcyket pengar på hotell, vilket är nice! 
 
Nästa gång jag skrive rär jag kanske på hawaii (eller har kommit hem från hawaii, får se hur bra internetet är där).
 
Puss och kram på er!

my road to happiness

Publicerad 2016-02-04 06:40:27 i Allmänt,

Hejhopp,
 
I fredags såg det ut såhär på kontoret:
 
När Finally Friday var utskickat och det var dags för helg! Rekordelig sponsrade på SAS eventet så vi fick med oss några som blev över, yum! Svensk cider är något som jag saknat i USA innan, svensk cider och svensk choklad. Något som amerikanarna inte gör lika bra.
 
Helgen var rätt lugn! Träffade Nina, min gamla roomie i söndags! Jättetrevligt var det! Fastän det regnade, verkligen ÖSTE ner, El Nino regnstorm. Åkte till North Hollywood o träffade henne, åt asiatiskt och catchade upp lite! Kul och intressant att se hur mycket vi båda har vuxit på 2-3 år. Kommer ihåg första gången jag träffade Nina, det var samma dag vi blev roomies, sen flyttade jag tillbaka till Swe och hon har levt vidare sitt liv i LA och jag i Lund, och nu att ses i LA igen, de va kul! 
 
Sen träffade jag Michelle o gick på bio! Fan vad jag är glad att jag har Michelle alltså! Vilken tur att vi båda va i mataffären samtidigt en gång. På Ralphs hittar man både bra priser och bra vänner! 
 
Mot kvällen avtog stormen och det blev en lugn solnedgång.
 
 
Denna veckan har väl varit rätt vanlig, workwise. Jag gillar det jag gör. Jag lär mig fortfarande, känner mer o mer varje dag att jag lär mig bemästra denna positionen som en marketing manager på SACC-LA. Var osäker på allt jag gjorde o skrev innan (vilket inte är så konstigt när man är ny på ett jobb), men jag känner hur jag tror på mig själv mer o mer för varje dag. Med emails, inlägg på sociala medier.. allt. På fredag ska jag ha ett möte SJÄLV med en som sökt kontakt med SACC-LA o vill disskutera samarbete. Så det ska bli spännande! 
 
Jag är så nöjd, för detta var precis det jag ville! Jag ville att LA skulle få mig motiverad och få mig att växa, and it does! Har änsålänge haft jättebra flyt och fått mycket beröm av min chef, men jag vet att jag måste fortsätta att prestera, göra bättre, för hon kommer att förvänta sig mer med tiden, och då kommer jag få jobba hårdare, tänka mer utanför boxen, pusha mig själv mer. Och det är jag beredd på att göra! 
Tror säkert att jag kommer ha nederlag också, och att jag då kommer att bli besviken och ledsen, och då ska jag låta mig bli det, men bara för att nåsta dag kunna ta den lärdomen med mig och ta nya tag! Do better. Och i slutändan, i juli, ska jag avsluta mitt internship med flaggan i topp! 
 
 
Nog om jobb för nu. Vill ni veta något kul? DAVID KOMMER HIT PÅ LÖRDAG?!?! Han har snackat den senaste veckan om att han kanske har en lucka i sitt master projekt nu i februari och att då skulle han kunna komma o hälsa på. Veckan innan hans tänkta besök så hade han inte bokat något, så började tvivla på att det skulle bli av. Men i tisdags, då bokade han! Och ver ni vad som är ännu häftigare? Jag och David ska till nog Hawaii!!! (Vi inte bokat än, så vågar heller inte säga med 100% säkerhet..) Men wow, tänk att jag kanske ska få åka till Hawaii (igen), denna gången med min pojkvän. Och jag har fått ledigt från jobbet, dock måste jag jobba lite därifrån, men de e ok. Hur bra är livet?!?!
 
Aldrig, ALDRIG någonsin hade jag vågat drömma om att livet skulle bli såhär. Kommer ihåg för många år sedan när jag gick i högstadiet, varje dag var den samma, alla var oroliga o stressade över vad de skulle välja för program till gymnasiet, vad de sedan ville jobba med. Det var framtiden. Man skulle välja ett program, plugga i 3 år, för att sedan plugga ännu mer för att försäkra sig om att få ett jobb som betalar bra. Jag minns hur jag satt o kollade ut på gården genom mitt fönster en dag efter skolan, det regnade och var grått, jag lyssnade på Green Day (som vanligt), just då spelades låten "christie road", och jag tänkte "är det här allt", "är det så det ska vara?" Jag såg framför mig en sliten asfalterad väg (kanske också för att låten hanlade om en väg.. ehe), allt var grått och blött. Jag ville att livet skulle vara mer. Men jag visste inte vad "mer" var, hur mycker man egentligen kunde förvänta sig av livet. Jag hade avlägsna drömmar, om att flytta till USA, men det var somsagt bara avlägsna drömmar som jag hade för att distrahera migsjälv, en fantasivärld. I den riktiga världen såg jag bara den asfalterade vägen, vägen man "skulle" gå, för att den var säkrast, men för mig ledde din inte till lycka. Jag såg inte mig själv som en lycklig vuxen.
 
Men idag är jag 23 år och lyckligare än någonsin. Jag är så glad att jag gick min egen väg och inte längs den regniga asfaltsvägen. Inte för att det faktiskt är en regnig tråkig asfaltsväg, för vissa var det säkert en jättetrevlig väg som ledde till lycka, men i mina tankar var det det bara ugh. 
Men livet blir vad man gör det till, never settle om det inte är något som inte gör en lycklig. Oavsett vilken väg man vill gå.
 
Nu har jag jobbat klart för dagen. Funderar på om jag ska kolla på ett avsnitt GOT eller bara gå o lägga mig. Hm, decisions decisions.. 
Having a cup of tea with Natha. Litterally. 
 
Puss och kram på er!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela