carropacollege.blogg.se

Tjenna. Jag startade denna bloggen som en dagbok när jag flyttade till LA o började college 2012. Två år senare är jag klar på college och har flyttat hem till Sverige igen. Livet är en resa, och detta är där nu min loggbok. Så välkomna att ta del av min resa, mina tankar och upplevelser här i livet.

the final countdown

Publicerad 2012-07-31 11:46:20 i Allmänt,

3 dagar kvar nu bara! Oh lord!
 
Jag packar på. Väskan är nästan full, av bara kläder, och jag har en del till som jag vill ha med.. Man får packa ner allt man vill ha med sig, och sedan ta bort 2/3 så har man vad man behöver. Jag får nog ta o tänka om angående några grejer jag har lagt ner..
 
Har gått igenom alla papper som behövs för att komma in i landet och för att skriva in sig på skolan och lagt dem i en rosa mapp så jag inte tappar bort dem. Annars så står man där på flygplatsen och så får man inte komma in i landet, snopet.
 
När man sen kommer till skolan så ska man göra ett prov i matte och engelska för att se vilken nivå man ligger på. Så man fick hemskickat några övningsuppgifter. Har gjort alla engelska, det var som engelska för förstaklassare..Piece a cake. Och själva matten är också rätt så lätt, det svåra där är att förstå frågan rätt. De mattematiska termerna på engelska, dem är inte jättelätta att förstå.. Så det blir en utmaning, men det ska nog gå!
 
Idag ska jag växla pengar! Dollaaaaar . Och sen träffa Emma och Sofie en sista gång innan jag åker! Ska bli kuligt!
 
Spenderade lite kvalitets tid och kollade på Breaking dawn med Josse (min lillasyster) igår, myspysigt. Asså Twilight filmerna är så jääääääkla bra! Kommer aldrig att tröttna på dem! Hoppas att jag kan se breaking dawn part 2 i LA, det hade varit ballt!
 
Det var väl allt för nu! See yaa

4 dagar

Publicerad 2012-07-30 21:13:52 i Allmänt,

you better listen to me baby
talk about a dream
Try to make it real
you wake up in the night
With a fear so real
Spend your life waiting
for a  moment that just don't come
Well, don't waste your time waiting
 
Badlands, you gotta live it everyday
Let the broken hearts stand
As the  price you've gotta pay
We'll keep pushin' till it's understood
and these badlands start treating us good

packar

Publicerad 2012-07-30 11:32:37 i Allmänt,

Gomorron!

Har ätit frukost och börjat att packa! Att packa praktiskt är lite som att spela tetris. Ska få plats så mycket som möjligt och vara jämnt. Det första jag la ner i väskan var mina 2 favoritfestklänningar! Tar med alla kläder som jag kan tänka mig att använda, fast sen kan jag inte lägga ner allt idag, för jag måste ha något att ha på mig de 4 dagar som jag har kvar i sverige..Sen ska jag iväg o köpa lite andra nödvändigheter som kan vara bra att ha med. Fick några pro-tips av min kusin som pluggade ett år i kanada. Bla att ta med en eller fler förgrenare, så slipper man ha med 20000 adapters. Smaart, det hade jag inte alls tänkt på.
Och nu när jag började packa så kom en våååg av nervositet. Insåg väl att det händer verkligen, är jätteglad och jätterädd på samma gång. Så spelar One Direction på hög volym för att inte tänka på det. Just nu spelas One Thing, blir så glad av deras musik.
 
 
Det var min lillasayter som fick mig att börja lyssna på dem. Brukade retas med henne för hon lyssnade på dem hela tiden och var så betuttad i Zayn, han med svart hår. Men nu lyssnar jag på dem lika mycket som henne... kulkul.
 
När jag har packat lite till så ska jag nog kolla film. Är jättesugen på att kolla Twilight o äta något chokladigt. Är filmväder idag. Var längesen jag såg Twilight nu, men har sett den så många ggr så att jag kan den nästan utantill.
 
Sen ska jag förhoppningsvis komma iväg och kolla på Malins nya hus och sen på ett spinningpass! Det var ett tag sen jag spinnade nu och jag är taggad som attan! Hoppas att det är en tränare med bra musiksmak bara, för ibland är det inte taggmusik, och då blir det jobbigt och passet känns som en evighet. Men är det taggmusik, då jäklar trampar man på allt vad man kan och lägger på växel på växel! SHMs Greyhound är riktigt awesome att spinna till!
 
Nu fortsätter packandet!
 
bye

helgen är slut

Publicerad 2012-07-29 21:08:15 i Allmänt,

Hejsan!

Hemma efter en trevlig helg med släkten i Ängelhom. Det var även min sista helg i sverige på 5 månader. Vädret var helt okej, så jag och min lillkusin tog ett dopp i havet i lördags. Lillkusinen är 8 (snart 9), fast i mina ögon är hon fortfarande 5. Världens sötaste och snällaste unge! Så vi badade ett tag och sen letade vi snäckor och solade. Det blåste som attan och vattnet var inte varmt, men vi hade kul ändå!
Dessa 2 dagarna har gått jättefort. Och nu har jag kramat om alla och sagt "ses på julafton". Det jobbigaste var att krama om mormor innan vi skulle åka. Min fina mormor ♥

Veckan som kommer händer massa saker och mycket som ska göras o fixas, det är som ett pussel, fast utan kul motiv. Sen på fredag bär det av! Om bara 5 dagar... helt sinnes!
 
Kollar lite på youtube där dem sänder live från tomorrowland, fy bubblan vad ballt, hade inte bangat!
 
Och åh vad jag vill se green day igen... Hade gett min vänsterarm för att få höra denna låten live!
Dem släpper nytt album i september, så hoppas på någon spelning i LA till höst! Hoppashoppas!
 
 
 

kör så det ryker

Publicerad 2012-07-28 09:52:52 i Allmänt,

Okej, gårdagen blev väl inte exakt som jag hade tänkt. Efter pizzan, men innan filmen, så ringer min kompis Alexander, så går vi en sväng i det fina vädret. Han kommer sedan med den brillianta ideén att jag ska köra hans bil. Så Jag går hem o hämtar körkortspappert och sen så kööör vi!! Woohoo! Första gången jag kör sedan uppkörningen! Det var lite ovant att köra i den bilen och att köra i mörker, men det gick kalasbra och var kanonkul!
 
Titta så glaad!
 
Sen kollade jag lite på OS invigningen, häftigt ändå! Äskar att se de klippen när de springer med facklan! Tycker att hela OS grejen är rätt så fantastiskt!
 
Nu har jag precis ätit frulle och packat det sista och ska strax köra till mormor o morfars sommarstuga! woohoo Hummerfest coming up!
 
Ha en bra helg everybody!

hummerfest

Publicerad 2012-07-27 16:11:19 i Allmänt,

Hola!

Njuter av min första dag som arbetslös! Sov ända till halv 10, vilket är rätt länge för att vara jag, och sen har jag varit ute och solat hela dagen i det stekiga vädret!! Gick också en lång promenix med Sofie och pratade en massa!
 
Var tvungen att gå in en stund nu och ta en paus från solen. De e såå vaaarmt. Men det är väl lika bra att jag vänjer mig, tror inte LA kommer vara mycket svalare precis..
 
Ska göra hemmapizza ikväll, mummms. Gillar att man kan ha precis vad man vill och hur mycket man vill på pizzan. Jag brukar ha köttbullar, bacon och ost på min. Låter kanske inte så gott, men det är det!

Sen ikväll kanske jag ska på en liten jobbfest hos lasse i köttet, men om inte det blir av så ska jag sitte ute och njuta av vädret tills jag blir trött på myggorna o sen går jag in och kollar på film! Fredagsmys deluxe!
 
Imorron ska jag till mormors sommarstuga och va där tills söndag. (JAG SKA KÖRA DIT, UTAN ÖVNINGSKÖRNINGSSKYLT!! Skylten sitter nu på kylskåpet, världens bästa kylskåpsmagnet!) Har inte hunnit vara där så mycket i sommar, när jag var liten så var jag där jätteofta, men time changes. Så det ska bli kul att komma dit och träffa hela släkten också, var ett tag sedan jag såg dem nu och kul att hinna få träffa alla innan jag åker. Det är lite en tradition att hela släkten åker upp dit över en helg för den årliga hummerfesten. Ja, kräftskiva kan slänga sig i väggen, vi kör hummerfest! Inte för att jag äter varken hummer eller kräftor... Jag får annan god mat istället, hehe.
Sommarstugan, som egentligen är ett hus, ligger ca 100 m från stranden också, så det är helt perfekt. Hoppas att det är fint väder så man kan bada. Har inte badat i svenska vatten i år. Fast jag tänker nog bada vilket väder det än är, måste ta ett dopp där i år.
Sen på kvällen går alla en låååång runda med hundarna. Och dagen därpå åker alla till systrarna på skäret och tar en fika. Sen är man jättemätt.
Jag missade allt detta förra året för att jag jobbade hela helgen, så ser fram emot det!
 
 
Här är en bild på mig och min söta lillkusin i sommarstugan för några år sedan! (Bild nr 2 då, den första är på en hummer och en macka..) Min mysigamysiga släkt! Sen får jag inte träffa dem igen förrens till jul.. Kommer missa massa födelsedagar och andra tillställningar, men tacka gud för skype, så jag kommer att vara med ändå så mycket som möjligt!
 
Om en vecka har jag landat i LA nu. Hur sjukt som helst. Min sista fredag i sverige innan jag åker...
 
Nu ska jag packa och göra pizza!
Byye

hejdå maxi

Publicerad 2012-07-26 23:19:13 i Allmänt,

Hejhej!
 
Nu är jag arbetslös! (..Typ, ska dock tillbaka till maxi nästa sommar, och ev även till jul. Men nu är jag fri som en fågel.)
Sista dagen idag, det var kämpigt att gå upp kl 5, men jag gjorde det ändå med glädje för jag visste ju att det var sista gången på ett tag! Vilken fantastisk känsla det var idag, inte för att jag lämnar maxi, utan mest för att nu lämnar jag detta kapitlet i mitt liv, det har varit skitkul, jag har tjänat pengar och lärt mig en massa osv, men nu är det äntligen dags att komma iväg och få uppleva det som jag har jobbat för! Dags för drömmen om USA att bli sann. Och utan jobbet på maxi hade det inte varit ekonomiskt möjligt!
När jag kom till jobbet så var inga chefer där, så vi kunde tramsa samtidigt som vi jobbade, det var kuligt. Sen bjöd jag på glass! Snåla jag. Självklart var det dem billigaste glassarna som fanns, men ändå! Det var goda glassar. Blev en massa kramar idag på jobbet och många som sa lycka till i USA osv. Har såå fina arbetskollegor. Har inte snackat med varenda kotte på maxi, men dem jag pratar med och jobbar mycket med, superhärliga människor! Kommer sakna dem.
 
 
Jobbade även i kassan ett tag på maxi, och då kallades jag kassacarro (ett ord, INTE två). Så på denna bilden ser vi kassacarro iklädd en maxikasse.
Åååh, hejdå maxi!
 
När jag kom hem åt jag marabouchoklad. Mmmmmm.
 
Sen för att jämna ut kalorierna så har jag gått 2 långa rundor idag och precis sprungit en sväng. Himla härligt väder att springa i nu btw.
 
Och jag är så glad, jag ska INTE upp kl 5 imorron!!!!!! Inte cykla till jobbet i motvind, inte dra tuuunga pallar med läsk, mjöl eller dylikt och behöver inte visa kunderna var fruktkonserverna finns! Jag ska bara sova, sola, ta det lugnt och chilla.
Fast man ska inte sova förlänge imorron för det är sjusovardagen!! Be aware!
 
Nu när jag slutat jobba också så känns det verkligen hur nära det är. En vecka kvar imorron. Fy tusan vad läskigt! Om en vecka förändras mitt liv, och jag har inte ens börjat packa.....
 

journey

Publicerad 2012-07-25 21:01:09 i Allmänt,

Tjenna!

För det första måste jag bara påpeka ett tryckfel i förra inlägget, 99,8 kg lättare ska det stå, för att 100 kg - 200 g blir INTE 90,8 ..  så det är fel!

Anyway. Idag har jag varit jättetrött, det var 26 grader på mitt rum + en störig mygga som surrade mig i örat hela natten.... Så jag ha rinte sovit gott. Kl 05.00 ringde klockan o sen var off to work. Kändes som en evighetsdag, ville bara sova...
Dock får vi se hur det komme rgå att sova inatt, nu är det 29 grader på rummet!
Efter jobbet så träffade jag Sofie så satt vi i solan och åt glass, nomnom.
 
Fyllde även i papperna och fotot som mamn måste fixa till körkortet, så jag hoppas att det blir klart fort nu!
 
Tänkte träna, men jag är för trött och det är för varmt... Tar väl en powerwalk med ipoden lite senare när solen gått ner. Så niiice
 
IMORRON är det den SISTA dagen på Ica maxi!! Så har skrivit avskedsbrev och ska bjuda på glass imorron.
 
Nu är det bara 9 dagar kvar tills jag befinner mig i LA. Det är nära!
 
Alltså, 9 dagar..... gosh

mat med malin

Publicerad 2012-07-24 22:55:30 i Allmänt,

Hejsan alla glada!
 
Idag är jag fortfarande glad. Ni anar inte vilken lättnad det var igår när jag fick pappret med krysset i den gröna rutan och "du har klarat det". Fy. Känner mig 100 kilo lättare. Fast sen fick jag 200g marabou choklad av min söta syster som grattis present... så egentligen är jag bara 90,8 kg lättare... Tack Josse.. Anade att något var på gång när jag träffade på dem på maxi igårkväll, o när jag kommer hem från jobbet ligger det ett kvadratiskt paket på bordet, hmm. Älskar marabou-choklad btw, för dem som inte visste det. Synd dock att det inte är så nyttigt, annars hade jag kunnat leva på det.
 
Idag har jag jobbat 6-15, det gick ändå fort för det fanns att göra hela tiden. Och kul att äntligen säga till alla att jag klarade uppkörningen!! Sen var det hem, fixa i ordning tack-presenten till körskolan, skrev ett himla fint tackkort. Och sen byta om och bege sig till bussen. (älskar att ha körkort men ingen bil..) för jag sen var det dags för middag med Malin på gräddhyllan i Lund. Smaskens. Har inte ätit där sen jag tog studenten, så det var kul, o maten var god. Malin har jag känt i princip hela livet, vi har bott grannar sen vi var små och har gjort mycket tillsammans. Många tror att vi är släkt, asså verkligen jättemånga, kusiner eller systrar eller dylikt. Kul ändål Nu ska både jag o hon flytta, så vi kommer inte va grannar längre. Kommer kännas lite konstigt. Men saker förändras och thats life.. Vi satt o pratade om allt möjligt och hur länge vi har varit vänner. Och skålade för massa saker. Kommer sakna alla promenader och träningspass och tältningar och middagar och alla samtal och att låna kläder av henne...
 
Malin, en av de mest rättfärdiga, sötaste, godhjärtade, vänligaste, ordningssammaste och snällaste personerna jag känner. En vän i världsklass!
 
När jag kom hem så träffade jag på hela familjen som precis skulle ut o gå med hundarna. Imorron kommer ägarna till de 2 hundarna vi passar hem från semestern och hämta hem dem. Kommer bli så tomt..
 
Imorron är det min NÄST SISTA dag på ica maxi. Börjar kl 6, så börjar väl bli dags att gå o sova nu.
Tycker ändå jag gör ett hyffsat jobb med att blogga btw, hoppas att jag fortsätter så när jag kommer till LA.
 
Kan fortfarande inte fatta att jag flyttar till LA nästa vecka. Galet! Men varje gång jag tänker på det så går leendet från öra till öra. Jag är såå glaaaaaaaaaaad.
 
Nu är mina linser torra som papper ... så godnatt!

happyday

Publicerad 2012-07-23 14:53:24 i Allmänt,

Hejsan hoppsan!

Idag är det en underbar dag! Solen skiner och jag har KÖÖÖRKORT!!!!!! Var jättenervös innan och blev inte bättre av att jag inte hittade till trafikverket i malmö... Men jag kom dit tillslut, och bilen var kokhet... asså jättevarm. Nervös + varm bil = svettigt värre. Sen kom då trafikverket snubben. Denna var betydligt lugnare i sättet än den förra, och han sa att det inte behöver vara perfekt utan att dem bedömmer helheten, vilket var skönt att höra. Och jag förklarade också för han att jag absolut inte hittar i malmö.
Sen skulle vi då köra iväg, och först får jag inte igång bilen och sen ska vi ut från parkeringen, och då sa han sväng vänster. Jag fick motorstopp, sen svängde jag höger.. Ojsan. Men det gjorde inte så mycket, sen missade jag några anvisningar, när han sa sväng höger... "OJ var det här".. osv. Och lite sådanna misstag. När vi tillslut kom tillbaka till trafikverket så sa han allt som jag hade gjort fel o skulle behövt göra bättre.. så jag tänker "åh nej.. jag failade igen..", men då säger han att dem bedömmer ju helheten, och jag kör bra, behöver bara bli bättre på att titta och bedöma avstånd till andra bilar, och följa skyltar. Så det var på håret, men jag klarade det!! HALLELUJA! Jag är så glad! Så sjukt lättad över att jag klarade nu innan USA! Nu gäller det bara att hinna få hem den rosa plastbiten med foto också, men de e en annan femma. Nu är jag bara sååå glad!
Är supertacksam till erikssons trafikskola i lund! Och mina trafiklärare Bekim och Armend. Bekim fick lära mig köra bil från grunden typ(hade kört lite med pappa innan, men det var bara på småvägar utan bilar), kommer ihåg första lektionen höll jag på att krocka. Körde rätt in i en rondell utan att titta eller sakta ner. Bra jobbat därja.
Och Armend som tog över när Bekim gick på semester som hjälpte mig att snabbt fixa en ny uppkörningstid i malmö och körde på en lördag bara för att jag skulle hinna få en körlektion i malmö innan min uppkörning.
Har varit så kul att köra med dem! Även fast man vissa lektioner kände för att säga fula ord eller slå till något när dem trycker på bromsen för man missade att det var högelregeln eller "glömde" kolla döda vinkeln..
Det har verkligen varit kul att köra där, kommer att sakna det lite, men fy så glad jag är nu! Och det är gött att inte behöva lägga mer pengar på körlektioner eller uppkörningar!!! Har nog lagt nästan 2 månadslöner på hela körkortet..
 
Ska skriva ett fint tackkort och köpa något litet som tack sen!
 
Har precis ätit goda pannkakor som min söta (och klantiga) lillasyster gjorde. Det var min första måltid med körkort. Och sen ska jag dricka ett stort glad OBOY för att fira. Oboy är nog den godaste drycken i världen. Så får unna mig det idag! Hihi
 
Och idag kan jag äntligen säga att jag flyttar till LA nästa vecka!! Galetgaletgalet!
 
Nu blire en runda med dogsen i det fina vädret! Sen ska jobbajobba, sista veckan på maxi nu!
 
 
 
HELL YES!!!!!!


Oh, vilken härlig dag lalalalalallaalalallalalalalla... ♫

sö(m)ndag

Publicerad 2012-07-22 18:17:02 i Allmänt,

Hellu!
 
Inatt har jag sovit ca 3 h. Kom i säng vid 5 och var vaken kl 8.. Kan inte sova länge hur länge jag än försöker... Så 3h fick räcka. Så idag är jag inte superduperpigg.
Vilken kalaskväll det blev igår! Min sista utgång i sverige för iår, blev till Happy bar med min goa gamla klasskamrat Johanna från gymasiet. Vi träffade också på 4 andra classmates från vår gamla klass! Det var roligt att få träffa dem också innan jag åker till staterna. Hade så gärna dragit ihop en reunion med gamla klassen, för åh vilken härlig klass! Men förhoppningsvis kanske det går att dra ihop en i januari ist. We'll see.
 
Här kommer en supersöt bild. Kommer sakna min partybuddy :(
 
 
Så ikväll hade jag tänkt att lägga mig tiiidigt, men så kom det upp att idag är enda chansen att träffa min barndomsvän Camilla innan jag åker, så det får vi fixa. Så jag ska till lund en sväng o kolla på hennes nya lägenhet och snacka en massa. Vi har alltid så galet mycket att prata om, blir så när man har varit bästa vänner sen förskolan och alltid kunnat prata om allt, men nu på senare år inte träffas så ofta, så får man berätta allt på samma gång... och det kan ta några timmar.
Men jag hoppas inte att det blir för sent, för jag ska upp tidigt och behöver vara utvilad imorron, pga att jag har uppkörning. Åh jag är så fruktansvärt nervös. Blööööö.. Men man kan inte göra mer än sitt bästa. Så vi håller tummarna.
 
Btw så har jag äntligen blivit av med locket för örat! Så nu hör jag på höger öra igen!! Revaxör gör susen. Även fast det var obehagligt att använda. Har haft lock sedan jag var på rhodos för ca 2 veckor sedan. Sjukt irriterande. Vet inte hur ofta jag har behövt säga VA? varje dag. Märker nu när jag lyssnar på musik att jag behöver inte ha volymen på högsta längre haha! Vilken härlig känsla, känner mig ung igen!
 
Imorron kan jag säga att NÄSTA VECKA flyttar jag till LA! Nu är det näära!

I love lördagar

Publicerad 2012-07-21 18:52:12 i Allmänt,

Hejhej!
 
Idag är det lördag, och jag älskar lördagar! Har varit sjukt effektiv idag, vaknade tidigt, åt frukost, gick och la mig igen, sen sprang jag en runda, tog en lång dusch, åt lunch och övningskörde.
Blev så glad, precis när jag satte mig i bilen och skulle köra iväg, så spelar green days nya låt "oh love" på radion!! Vilken härlig start på körlektionen! Och sen måste säga att jag har en så sjukt grym körlärare! Eller rättare sagt, jag har 2, men den första är på semester så nu får jag köra med hanhär. Man ser fram emot lektionerna, sitter och pratar och skrattar och lär sig samtidigt att köra bil. Egentligen kör dem inte på helger, men det fick bli en extra lektion för jag har snart uppkörning. Jag hoppas verkligen att det går bra denhär gången... Annars är jag körd. Bokstavligen talat..
 
Sen efter lektionen så skulle jag ta bussen hem, som skulle gå 16.20, jag var på plats o väntade på bussen kl 16.00. Kom det någon buss 16.20 ? Naj! Stod där enda till 16.45 och sen blev jag arg, så jag rinde pappsen så fick han komma o hämta. Eller han kom med bilen så fick jag köra hem. Orkade inte vänta längre, hade inte ätit något mellanmål, och dem som känner mig vet att jag blir lite ....otålig, när jag är hungrig. Så nu väntar jag desperat på en kebaktallrik som kommer inom dörren alldeles strax!! Wiie. Det är lördag, då får man äta skräpmat.
 
Sen är det snart utgång! Ska bli kuligt!
 
Så, en härlig lördag helt enkelt! Och så skiner solen också. Perfect!

trallallala

Publicerad 2012-07-20 14:35:18 i Allmänt,

Hey
 
Ska snart iväg och jobba, 7e dagen i rad nu, sen är det äntligen helg! Räknade ut att jag har jobbat 50 h de senaste 6 dagarna, puuuh. Men de e bra, cashen rullar in som dem ska...
 
Sen ska jag iväg och träffa jobbarkompisar, det ska bli kul! Det är dem bästa arbetskamrater jag någonsin haft. Dem är också dem enda... Men bra är dem!!
På torsdag nästa vecka är min sista jobbedag, sjukt härligt men också lite sorgligt. Men I'll be back, för jag ska nog sommarjobba där nästa sommar igen!
 
Idag har jag köpt linser för ett halvår så att jag kan se i LA och så har jag fått en ny resväska av mina föräldrar, taack! Så nu är jag redo för resan! Det enda som återstår nu är egentligen att packa! Woohohoho, bara 14 dagar kvar nu alltså. Så nära har det aldrig varit innan!!!!!!!!
 
Förresten så lyckades jag lägga in en bild(förra inlägget), woop! Ska se om jag lyckas ändra designen också en vacker dag.. för dendär mattkanten är väl inte kalaskul...
 
Bye
 
 

14 dagar

Publicerad 2012-07-20 14:11:46 i Allmänt,

The future's in the air
I can feel it everywhere
I'm blowing with the wind  of change

Take me to the magic of the moment
On a glory night
Where the children of tomorrow dream away
In the wind of change
 

the countdown continues

Publicerad 2012-07-19 22:49:12 i Allmänt,

Nedräkningen fortsätter och det är nu bara 15 dagar kvar till flytten! FY BUBBLAN vad jag längtar!!
 
Nästan alla förberedelser är fixade nu. CSN och försäkringen är in progress, men allt annat är typ klart! Och det är hääärligt!
 
Kan fortfarande inte riktigt fatta att jag faktiskt ska flytta till LA. Lilla jag? Försöker att föreställa mig hur det kommer att kännas när jag kliver av planet och ut i LA..... DET ÄR BARA SÅ CRAAAAZZY!!!!!!
Har drömt om att flytta till USA sen jag var ett litet barn.... Nu är jag ett stort barn och nu ska drömmen bli sann.
 
För er som har no clue om vad jag pratar om, såhär ligger det till:

Ville till USA. Det var ungefär så mycket jag visste. Så när jag efter studenten började jobba på Maxi så såg jag till att spara en massa. Jag är personligen lite snål också, så det var inte så svårt att samla ihop en liten hacka.
Min bästa vän har länge snackat om ett college i Alabama som hon skulle till, så jag tänkte att det vore ju smart att hoppa på det tåget, college i USA med bästavän, det hade ju varit kalasbra! Men efter ett tag in i den komplicerade ansökningsprocessen så slog det mig, är Alabama verkligen för mig? För där fanns inget program som tilltalade mig osv, så blev mer osäker på om det verkligen var rätt för mig. Så jag började kolla runt efter andra alternativ.
Så en dag när jag städade mitt rum, vilket jag inte gör alltför ofta, så hittade jag en röd katalog under en stor gosedjurstiger som jag vunnnit på en karneval en gång. Katalogen hade jag fått på en SACO mässa för något år sedan, det var en Study International katalog där det stod lite om vad dem erbjöd, så sen kollade jag upp dem på internet o kollade på vilka college dem erbjöd. Kollade på några olika och plötsligt fastnade jag på Santa Monica College! När jag kom till det så visste jag direkt att det var rätt!  Så dagen efter så ringde jag in till SI med lite frågor om colleget och fick då prata med en trevlig tös som heter Hanna som hade svar på mina frågor. Så ca 2 minuter senare fyllde jag i en ansökan och skickade tillslut iväg den! Det gick så mycket enklare än alabamagrejset.
Sen skulle man söka CSN och fixa ditten och datten, och allt gick med bara farten liksom. Och den 16e april fick jag det officiella antagandet. Vilken känsla. Dreams can come true.
Men jag var ju fortfarande själv, vilket kändes lite läskigt.. Ska jag SJÄLV flyga till en storstad i ett främmande land och bo på hotell själv osv... njaae.
Blev medlem i en grupp på facebook för folk som skulle till SMC, och där kom jag i kontakt med en cool tjej från malmö som heter Johanna. Vi bästämde oss för att träffas, så vi möttes i malmö och lunchade på china box en dag. Vi kom bra överens och hade sååå mycket att prata om! Det var himla kul! Så vi bestämde oss för att åka tillsammans.
Sen kom jag i kontakt med en annan tjej som heter Isabell via en annan grupp på fb. Sen träffades vi alla tre, jag Johanna och Isabelle och tog en fika på Espresso house, det gick kalasbra, och sen var vi 3! 
Är superglad över att ha hittat 2 så trevliga människor att åka med och ser fram emot resan ännu mer! 
 
Visumet var också en liten process, tog massa tid och energi, men det var kul att få komma till Stockholm för första gången och när man sen fick visumet så var det en skkön känsla. För det första var visumet ascoolt och allting blev helt plötsligt mycket verkligare då!
 
Sen har det bara varit massa fix med allt som ska fixas, har valt 2 kurser jag ska läsa, bokat hotell, letat lägenheter osv. Btw så ska jag läsa markandsföring. Planerar att plugga i 2 år så jag kan få en AA degree.
 
Såååå, det är ungefär så det har gått till. Och nu är det strax dax för det största äventyret i mitt liv!! Kunde inte vara gladare. Är klart nervös också, när man tänker på allt som kan gå fel. Går från att vara i glädjerus till en nervklump i magen lite om vartannat. Det kan bli katastofalt, eller så kan det bli fantastiskt! Vi hoppas att det bli fantastiskt.
 
Nu är det dags att sova efter en låång dag på jobb! Min fina farmor & farfar kom och hälsade på och bjöd mig på lunch idag, det var gooott. Har ätit fil, nudlar eller rester hela veckan..
Snart är det äntligen fredag och jag hoppas på en helkul helg! På lördag är det min sista utgång i sverige för iår, så måtte den bli bra!
 
Tänk om 2 veckor, kommer resväskan att vara fullpackad och det är bara några timmar tills jag åker till flygplatsen.......
 

bara testar

Publicerad 2012-07-14 19:30:00 i Allmänt,

Hejhej!!
 
DÅ har jag gjort en blogg för att dom som är nyfikna på vad jag kan tänkas hitta på i Los Angeles! Men även lite för min egen skull, kul att dokumentera liksom. Blir som att skriva dagbok, fast på internet.
 
Om 20 dagar bär det av mot drömmarnas stad! I'M SOOO ECXITED!!!
 
Fast nu så orkar jag inte skriva mer för jag ska se på film och äta lördagsgodis. Ville mest bara se att det funkade!
 
Så, då var första inlägget gjort! Woohoo
 
Hedå
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela